Ads

Debora Geary: Vakmerő boszorkány

Újabb kalandra indulnak számítógéppel felszerelkezett boszorkányaink! Elő a billentyűzetet, a programozás megint kalandot ígér! Nem is akármilyet - ezúttal ugyanis nagyhatalmú, ám teljesen képzetlen boszorkányra bukkannak főszereplőink. Eddig minden oké, de vajon hogyan tovább?
Tartsatok a Blogturné Klub tagjaival április 19-től négy állomásos turnénkon, hogy - spoilerek nélkül - megtudjátok. És ha ügyesek vagyok, a könyv egy példányát is megnyerhetitek a Maxim Kiadó jóvoltából.


Debora Geary


Vakmerő boszorkány

(Modern boszorkány 1.)
Kiadó: Maxim kiadó
Besorolás/műfaj: Fantasy
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Komáromy Rudolf
Oldalszám: 368 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Ahogy a boszorkányhagyomány is tartja: a nagy hatalom nagy felelősséggel jár. Van
azonban egy fiatal lány, aki lemaradt erről a leckéről. Sierra Brighton gyerekként beutazta az egész világot. Delfinekkel úszott, táncolt a hurrikánok vad, tekergő hullámain – az élete maga volt a szabadon szárnyaló varázslat és a mámoros boldogság. Aztán hirtelen elveszítette az édesanyját, és nevelőszülőkhöz került. Innentől kezdve csak titokban űzhette a mágiát, a felhőtlen boldogság pedig messze elkerülte. Azonban amikor megismerkedik a boszorkányok nagy és összetartó családjával, minden megváltozik. Rengeteg segítséget kap tőlük, hogy elengedhesse a fájdalmas múltat, hogy újra bízhasson önmagában, és érezhesse, hogy szeretik és támogatják. Ráadásul a részese lehet egy igazi csodának is, méghozzá egy új, tüzes kis boszorkány személyében, aki már alig várja, hogy a világra jöhessen. Az önzetlen Nell pártfogásával többé már nem kell elhagyatott partokon gyakorolnia a varázsigéket. Azonban a mágia nem csupán játék és szórakozás, és a nagy kérdés az, hogy vajon Sierra képes lesz-e megtanulni biztonságosan használni az erejét. Ha nem sikerül, vakmerőségével az egész boszorkányvilágot veszélybe sodorhatja…Vendégem érkezett!

Kivételesen nem az én írásomat fogjátok olvasni, hanem Andiét. Andiról annyit kell tudnotok, hogy könyvtáros egy városi könyvtárban, szabadidejében imád olvasni (mi más vonzana egy könyvtárost) és kézműveskedni. - Korábban már olvashattatok tőle posztot. :)

Rövid bevezető után csapjunk a lovak közé, helyesebben boszik közé.Hát, már nagyon izgatottan vártam ezt a könyvet, mivel Toffy vagy fél éve (IGEN, ilyen régen!) megígérte, hogy az én reszortom lesz elolvasni és értékelni. Mondhatnám azt, hogy jó volt, de számomra itt inkább a jól esett lenne a legmegfelelőbb kifejezés. 


Furin hangzik tudom, de ez a sorozat nálam azon kiadványok közé tartozik, melyek olvasása kifejezetten felüdülést jelent. Akár egy kimerítő nap utáni nasika, pohár bor, vagy egy jó kis finom fürdő. Az apróbb hibái ellenére szeretem ezt a sorozatot, na! 
Szeretem, hogy az a közösség, melynek életébe immár harmadszorra tekintetünk bele, olyan szeretetteljes és el(be)fogadó, és mindezt teljesen magától értetődőnek tekinti. Szeretem az igazán emberi szereplőket, kik között nem is találtam ellenszenveset. Sőt, a karakterek mindegyike szerethető!

A Vakmerő boszorkányban felbukkanó új szereplővel sincs ez másként. :) Azonosulni tudtam vele és a gondjaival is. Megkockáztatom, hogy talán ez volt eddigi életem első olyan regénye, ahol annyira együttéreztem az adott jelenet szereplőivel, hogy kis híján el is sírtam magam. 

A történet a korábbiakhoz hasonlóan itt is izgalmas és érdekes volt. Sierra elvesztette édesanyját, emiatt teljesen magára maradt. Amikor fölfedezi magának a San Franciscoi boszorkány közösség, kiderül, hogy varázsereje vetekszik az őstehetségnek tartott Aervynével, ami nem lenne gond, ha annak idején anyuci a leányzó képzése során odafigyelt volna a biztonságra is. Emiatt a közösség tagjainak nehezére esik nem úgy tekinteni rá mint egy ketyegő bombára.

Persze más szálakon is folytatódik a történet, hiszen Jamie és Nat babája bármikor a világra jöhet, és igen zajos belépőnek ígérkezik ez az esemény. Valamint lehet, hogy Lauren egy tuti lakás helyett épp az igaz szerelmet fogja megtalálni....;). Nem is beszélve az új szereplőkről, akik megjelenésükkel még izgalmasabbá és mozgalmasabbá teszik a történetet: a mindig aggódó Govin és az igazi kocka T.J. A törzsgárda pedig hozza a tőle megszokott formát: Aervyn továbbira is igazi cukorfalat, Moira is még le tudja nyűgözni az embert a nyugodt bölcsességével és Nell sütijeinek is csak egy hibája van, nem másznak le az ember kezébe a lapokról, hogy a szereplőkkel együtt tudja őket kiélezni.

Mivel ezen szálak miatt az írónő egyszerre több vasat is tart a tűzben, sajna előfordul a könyvben egy-két olyan bekezdés vagy jelenet, amit én nem igazán tudtam hová tenni. De ennek ellenére ez a kötet sokkal élvezhetőbb, jobb volt, mint a második kötet. 

Szóval ha kell egy kis kikapcs, akkor ne a Kitkatért nyúlkálj (bár az is nagyon jó dolog), hanem csapd fel ezt a sorozatot és merülj bele a boszorkányok imádnivaló világába!

Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban híres modern boszorkányok társaságába invitálunk Titeket! Minden állomáson találtok egy fotót, ami egy tévésorozatból vagy filmből ismert boszorkányt ábrázol. Nincs is más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba, kit láttok a képen! (Ha egyértelmű, hogy kiről van szó, elfogadjuk a teljes nevet, keresztnevet és a becenevet is.)

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
Állomáslista:

04.21 - Insane Life
04.23 - Zakkant olvas
04.26 - Kristina blogja
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése