Ads

Penelope Ward: Stepbrother ​Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Az első benyomás nem mindig az utolsó. Az ellentétek vonzzák egymást. A tiltott gyümölcs a legédesebb. A beszólások mögött sokszor fájdalom lapul. Egy pillanat megváltoztathat mindent. Van második esély?
Közhelyek, közhelyek, az életünk mégis sokszor közhelyek sorozata. A Legdrágább mostohabátyámban sok minden ismerős lehet, Elec és Greta története mégis új. A Blogturné Klub 7 állomásos turnéra indul, hogy elmerüljön különleges kapcsolatukban, ami nem mentes nehéz és felszabadító pillanatokban. Tarts velünk, és ha ügyes vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted!


Penelope Ward


Stepbrother ​Dearest – Legdrágább mostohabátyám


Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj: NA
Megjelenés ideje: 2017
Fordította: Benedek Dorottya
Oldalszám: 312
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Amikor a mostohabátyám, Elec a gimi utolsó évében hozzánk költözött, nem voltam felkészülve arra, hogy mekkora szemét.
Utáltam, hogy bunkón viselkedik velem csak azért, mert nem akar ott lenni.
Utáltam, hogy lányokat hoz haza a suliból és visz fel a szobájába.
De amit a legjobban utáltam, az az volt, ahogy a testem akaratom ellenére reagált rá.
Először azt hittem, csupán kőkemény, tetovált izmai és markáns arca lehet vonzó benne. De a dolgok új irányt vettek köztünk, mígnem egy éjjel minden fenekestül felfordult.
Aztán épp olyan gyorsan, ahogy betoppant az életembe, már vissza is ment Kaliforniába.
Évek teltek el, mire újra láttam Elec-et.
Amikor a tragédia lesújtott a családunkra, újra szembe kellett néznem vele.
És szent ég, a kamasz, akiért egykor megőrültem, most férfivá érett, aki egyenesen az eszemet vette!

Volt egy olyan érzésem, hogy megint darabokra törik majd a szívem.

A könyvvel történetünk úgy kezdődik, hogy nem akartam elolvasni, valahogy nem győzött meg a fülszövege. Ha a könyv elsőre nem is adta magát elsőre, de a többiek ajánlották, akik már olvasták, mert szerintük nagyon jó. Belevágtam a könyv olvasásába és beszippantott, nagyon kellemes meglepetés ért. Teljesen mást kaptam, mint amire elsőre számítottam. Érdekes könyv, könnyed és nagyon élvezhető a története.

Elec és Greta története nem könnyű mostohatestvéri romantika, mint azt elsőre gondoltam, jóval komolyabb történet az elengedésről, megbánásról és megbocsájtásról. Elec tele van gyűlölettel, aminek középpontjában édesapja áll, édesanyja a mindene, úgy érzi apukája legnagyobb szükség esetén hagyta ott családját. Úgy tűnik elsőre végre ő is jobb életre talál mindenki, csak Elec nem... Elec tipikus lázadónak tünteti fel magát, ám lázadása hátterében a felszín alatt több minden áll, egész életét úgy érzi apja nyomorítja meg.

Forrás: pinterest
Greta viszonylag boldog életet élt, az ő múltját édesapja halála árnyékolja be s nem képes ezt feldolgozni. A boldogság, főként édesanyja boldogsága többet jelent neki, ezért elfogadja új férjét mostohaapjaként. - Minden megváltozik Elec érkezésével, felborítja megszokott családi csendjüket a folyton veszekedő apa-fiú páros. Nem érti a fiúból áradó negatív érzéseket, viszont pont ezért elkezd Elecért küzdeni, szeretné megismerni a felszín alatt rejtőző fiút, akin látszik valami megviselte.

Mikor úgy tűnik, végre minden elkezd helyrejönni, megváltozik életük…

A történet két szív egymásra találásáról szól, számos nehézségen kell keresztülmenniük, miközben számukra még a jövő sem biztos. Greta megpróbálja a fiút lassan megismerni, felnyitni szemét és a világ szépségére felhívni figyelmét. Minden piszkálódása, sértése ellenére próbálkozik megérteni miért vált olyanná Elec, amilyen - miért lett ekkora szemét. Elecben az előítélet gyűlik, édesapja iránt mélységes gyűlölete megmérgezi Gretával való kapcsolatát. Kételyek között éli életét, mindent átitatott apja személyisége és ellene irányuló érzelmei.

Érdekes történet nem csak érzelmekről, igazából pszichológiai oldalról is lehetne elemezni hosszasan. Két főszereplőben megannyi félreértett érzelem vívódik, Elecnek az előítéletei nem könnyítik meg egyikük érzelmileg labilis életét sem. Nem ismerik az igazi szerelmet, azt, ami jóval több egy fellángolásnál, viszont hisznek benne.

A könyv két részre lett felosztva. Megismerkedésük és az utána következő lavina. Elején két éppen felnőtté váló embert ismerünk meg, második felében két igazi felnőttel találkozunk. Hatalmas különbség van a két rész között és egymásra találásuk emiatt több, mint csak egy múló futó szerelem. Elecnek nehéz megtanulnia elnyomni az ellenszenvet, saját útjára lépni és múltjával megküzdenie. Greta szeretne teljes életet élni, mégis úgy érzi elveszített valamit, igazából a bizalmát.

Összességében érdekes történet két különböző emberről, akik egymásra találnak többször, még a legnehezebb időszakban is. Ha egyben nézem a sztorit, akkor a Legdrágább mostohabátyám egész könyvre érthető kulcsszava: létezik második esély? 
Néhol kicsit furcsa volt a szöveg, nem olvastam angolul így nem tudom megállapítani ez angolul is ilyen, vagy magyarul furcsa nekem. Konkrét történeti elemeknél néha tényleg gyors váltások vannak, kissé zavart olvasás közben. Bizonyos részeket szívesen olvastam volna még tovább. Mindezek ellenére aranyos romantikus könyv, igazi könnyed  romantikus történet, lebilincselő szálakkal.

Ajánlom a romantika rajongóknak, azoknak akik szerették a Deal – Üzletet, ezen felül picit emlékeztetett a Forever my Girl – Örökké a csajom könyv hangulatára. Ha be kéne sorolnom a New Adult és romantikus közötti határra tenném, ha valaki elolvassa megérti miért. Nem szeretnék spoilerezni, ezért többet nem árulok el. :) 

Nyereményjáték

Mostani játékunkban a tiltott szerelmek sorába invitálunk titeket!
Minden állomáson megtaláljátok egy páros nevét, olyanokét, akik valamilyen okból maguk is tiltott, tabunak számító kapcsolatba keveredtek. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, pontosan melyik könyv párosáról van szó. (A könyvek esetében szerző-cím párosokat várunk, természetesen magyarul és angolul is elfogadjuk őket.)

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Daemon-Katy


Állomáslista:
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése