Ads

Donna MacMeans: Mámoros ​ölelés

Újabb történelmi romantikus regény jelent meg a General Press Kiadónál Donna MacMeans tollából. Ezúttal gyönyörű skót tájakra kalauzolja el olvasóit az írónő, ahol az angol alkoholellenes Claire Starke és egy skót szeszfőzde tulajdonosa között izzik fel a romantikus szenvedély. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy miképpen alakul e két teljesen ellentétes személy románca, akkor tartsatok a turné 5 bloggerével, és játsszatok a könyvért.


Donna MacMeans


Mámoros ​ölelés


Kiadó: General Press
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2018.
Fordította: Fügedi Tímea
Oldalszám: 248
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Claire ​Starke nem táplál hiú reményeket a jövőjével kapcsolatban. A külseje és a hozománya egyaránt szerény, így végleg letett arról, hogy egyszer megismeri az igaz szerelmet, és férjhez megy. Ehelyett két, egészen más jellegű szenvedély tölti ki az életét: az alkohol elleni elszánt küzdelem és az, hogy megóvja az ártatlan ifjú hölgyeket a tisztességtelen szándékú férfiaktól. Így hát amikor az egyik barátnője váratlanul elutazik Skóciába, hogy válaszoljon egy whiskyfőző földesúr gyanús házassági hirdetésére, Claire úgy érzi, meg kell mentenie a lányt a feltehetőleg iszákos és buja gazembertől. Arra azonban egyáltalán nem számít, hogy harcias viselkedése felkelti a skót uraság figyelmét, őt pedig annyira elbűvöli a férfi, hogy minden elvét hajlandó sutba dobni miatta.
Vajon létezhet-e szerelem két ennyire különböző személyiség között, vagy a köztük felizzó szenvedély csupán az ellentétek vonzásának köszönhető? Donna MacMeans bájos humorral és csipetnyi erotikával fűszerezett regénye élvezetes olvasmány lehet mindazoknak, akik erre a kérdésre keresik a választ.

Kedvelem Donna MacMeans stílusát, egyike azon írónőknek, akiknek már a könyvei tartalmas, leírásai alapján felismerem történetét. Ezúttal is hozta formáját, noha nem a legkedvesebb könyvem tőle, szerintem ez a könyv is remekül hordozza magában a MacMeans stílust. 

A főhősnő Claire az angol italozók ellen van, helyesebben számára az italozás egyenlő a részegséggel. Édesapja halála után az italból felhalmozódott adósság elárasztotta, látja gyermekek kerülnek utcára, családok omlanak össze. Igazából számára az ital egyenlő a halálos méreggel, tovább nem lát. Nem látja mennyire lehet egy ital szimplán kielégítő, mértékkel fogyasztható és kisebb mennyiségben gyógyszer.
Barátnői közül Miss Towssend hirdetést talál és ha már nem talál jobb partyt egy skótnál, elmegy szerencsét próbálni. Sajnos félreértés történik és így lesz Macphersonból rövidebb időre leánykereskedő. Pedig a férfi édesanyja jót akart.


Cameron Macpherson földesúr és egy szeszfőzdéje van ami eszi a pénzt, ám a főzdéhez inkább szentimentálisan kötődik. Minden problémája mellett egyetlen dologra van legkevésbé szüksége, egy feleségre. Mi jó származhat egy feleségből?
Egyből megkedveli Claire-t, nem csak éles nyelve, eszessége és édesanyja a lány iránt tanúsított ellenszenvének köszönhetően, hanem a lányt is kellemes társnak tartja. Kínos pillanatok helyett megnyílik a lánynak és bátrabban beszélget vele.

Egészen megkedveltem Claire-t, történelmi romantikusok tekintetében egészen jól megformált karakter. Eszes, bátor és kiáll véleményéért, mégsem esztelenül teszi. Mint tudjuk ebben a korban nem volt teljes szólásszabadsága a nőknek, ha ismeritek a szesz ellenesek történetét, nem is meglepő Claire szerepe. Meghátrál amikor észreveszi barátnőjének talán több esélye lenne Cameronnál, viszont mikor belátja őt kedveli jobban a férfi egyből sarkára áll.

Eleinte Cameront nem kedveltem meg, túl nyers volt, hiányzott belőle valami. Szerencsére lassan ő szerepe kiszínesedett, egyre érdekesebbé vált. A könyv felénél sikerült megkedveltetnie magát. Noha megértettem szenvedéseit, mély lelki gondjait, valahogy a könyv végéig furcsa karakter kategóriában ragadt nálam.

A könyv bájos romantikus könyv, két főhős között elsőre el nem tudtam képzelni hogyan alakul ki a szerelem, lassan MacMeans bebizonyította jó döntés volt. Claire fejlődött, nyitottsága miatt megértette a szesz nem mindig a halált jelenti és Cameron is sokat fejlődik. Könnyed olvasmány, néhány akcióval, mint a szabotázs, múltból felmerülő árnyak és emberek. Mind a két főhősnek szenvedések tarkítják útját, küzdelmek árán jutnak életükben oda ahol vannak és ettől közelebb kerülnek egymáshoz, jobban megértik a másik problémáit.

Összességében ez a könyv is tetszett, hiszen a szereplők, főleg Claire rendkívül megfogott, másfelől érdekelt mindig ez a szesz körüli része a történelemnek. Lehet fantáziával tarkított mese, viszont semmit nem volt le az olvasási élményből. A Mámoros ölelés könnyen olvasható, kellő izgalommal, történettel rendelkezik. Nem egysíkúan játszódik a történet, számos szereplő változtatja színesebbé.

Igazán tudom ajánlani Donna MacMeans kedvelőkön kívül a történelmi romantikus rajongóknak, főként ha őket is úgy izgatja a nők szesz elleni fellázadásának történetei.


NYEREMÉNYJÁTÉK

A skótok kedvenc italai közé tartozik a skót whisky, ami a könyvünkben is fontos szerepet kap. A nyereményjátékunk során kicsit mélyebbre ásunk eme nemes ital gyártásának folyamatában. Minden blogon találni fogtok egy-egy leírást a whisky előállításának lépései közül, a feladatotok pedig az, hogy beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába az eljárás nevét. Ha végigkövetitek az állomásokat, a legvégén megkapjátok a skót whisky előállításának receptjét.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 

A cefrét réz (...) üstökben kétszer egymás után (...). Először elkülönítik az alkoholt és a vizet, majd a desztillálás során tisztítják és erősítik a keletkező alkoholt.


Állomáslista:
02.15. Betonka szerint a világ... 02.17. Kristina blogja 02.19. Könyvvilág 02.21. Insane Life 02.23. Dreamworld 

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése