Ads

Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Gena Showalter rajongói duplán örülhetnek, hiszen idén az Alvilág urainak két újabb kötete jelent meg!

Számos olvasó szívébe lopta be magát Gideon, a hazugság őrzője és az Éjsötét lelkekben végre őt és az előző rész végén foglyul ejtett Scarletet ismerhetjük meg jobban. A titkok démonát őrző Amun pedig az Éjsötét titkokban kerül közelebb hozzánk és az ellenséghez...

Gena Showalter


Éjsötét lelkek


(Az alvilág urai 6.)
Kiadó: Insomnia könyvek - Libri
Besorolás/műfaj: felnőtt
Megjelenés ideje: 2018.
Fordította: Sóvágó Katalin
Oldalszám: 491 
Megtetszett? Megrendelheted itt!

Jéghideg fém és forró bőr, ínycsiklandó páros
Gideon a tökéletes rossz fiú. Makacs, vad és kemény de még neki is akad egy gyenge pontja. Ha csak egyszer is igazat mond, a kínok kínját éli át. Felismer minden hazugságot, egészen addig, amíg rabul nem ejti Scarletet, a megszállott halhatatlant, aki az ő rég elvesztett feleségének mondja magát. A parázslóan fekete szemű, vérvörös ajkú nő nem idéz fel emlékeket benne, de felkorbácsolja a szenvedélyét.
Csakhogy Scarlet, aki a Lidércnyomás őrzője, túl veszedelmes ahhoz, hogy szabadon engedjék. Különösen miután Gideon esküdt ellenségei egyre közelednek Vajon képes legyőzni a fájdalmat, és megtalálni az igazságot, vagy elveszti a nőt, és mindent, amit szeretett?
Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

Showalternek legtöbbször elég a nevét meglátni és tudom rossz már nem lehet. Természetesen okozott már csalódást némelyik könyvével, de nem ez a jellemző rá. Gideon könyve meglepetést igazán nem okozott, néhány éve angolul olvastam legelőször és tetszett, habár jó részét elfelejtettem a történetnek. 

Az Alvilág urai közül sokakkal egyetértésben Lucient szerettük a legjobban, ám másik kedvencünk többek között Gideon. Folyamatos hazugságaival nem mindig egyszerű eset kihámozni mit szeretne mondani, néha még én is belekavarodok az igazi jelentésbe. Félúton megesett rajta a szívem, elkezdtem kicsit jobban kedvelni, mint a többieket amihez hozzáteszem mindig így van minden szereplőnél. :D 

Mikor megkérdezik kit tudnánk elképzelni bizonyos szereplő felé, néha kézenfekvő a válasz, mint itt. Scarlet borzalmas múltja, Gideon iránt érzett szeretete adja az egész történet rugóját. Hiába van benne gonosz apuka, anyuka - anyós (haha) Scarlet mindent kibír és a legsötétebb időkben is a túlélésre játszik. Múltjában bebörtönözte saját családja mivel mert szép lenni, megalázták, megszenvedtették és ő felállt, kecsesen beintett s tovább állt. Gideon elsők között szerette igazán végül ő is csalódást kellett okozzon a lánynak. Megrendülve, de nem megtörve Scarlet folytatta életét, végül élete legnagyobb fájdalmában egyedül maradt. Valljuk be igazán erős hősnő. Kedvelem mikor az írónők nem csak dobálóznak egy szereplő lelki erejével, hanem mint a fentiek alapján mutatja valóban erős. Nem a klisére gondolok, hanem arra a bánatra amit magában hordoz és percig nem sajnáltatja magát.

Miután Scarletről ódákat áradoztam van egy Gideonunk, aki hazugságot hazugságra halmoz démona miatt. Legnagyobb problémáját hézagos emlékei jelentik, lassan a lány ráébreszti mennyire nem emlékszik múltjára. Kronosszal való találkozása nem a legcukibbak egyike, főleg nem Scarlet anyjával való nem az. Kedvelem mint karaktert, ő olyan kissé furcsa a srácok között. - Igen, ezt úgy írom mindegyiket erős démon szállta meg és Gideon a furcsa. hawhaw - Szóval a sok furcsa jellem között még furcsább. :D Mivel régebben kedveltem őt, így nem térek ki milyen kedves, aranyos, cuki tündér unikornis. 

Az Éjsötét lelkek alapvetően tetszik, érdekes mederbe terelődtek az események előzőekhez képest. Láttuk kibontakozni a történet előzményeit, ám Kronosz megjelenése újabb fűszert ad ennek a mesének. Fiúk küzdenek maguk módján, miközben Gideon saját küldetésre indul, hogy segítsen Scarletnek és közelebb jutni a megoldáshoz. 
Párosuk jól helyt áll a nehézségek közepette, néha mégis zavaró Scarlet bizalmatlansága. Értem én a múlt fájdalmait, de mikor nagyon jól tudja igazat mond neki a férfi gyorsan döf egyet.  

Írtam Showalternek vannak jobban és kevésbé kedvelt történetei, konkrétan az írónő hajlamos néha elkalandozni. Oldalakon át tartó részletekbe belemenően egy helyszínen ácsingózni. Ilyeneket nem szeretem, viszont ez a kötet nem ebbe a típusba tartozik és ez egyike amiért nagyon szeretem Gideon sztoriját. Egyedül azért nem 5 pontot kap tőlem, mert Showalter önmagához mérten még sokkal jobbat ki tud hozni és saját skáláján nálam erős 4-es. (Az 5-ös Showalter nálam az Awaken me Darkly - Alien Huntress nyitókötet és ezt már hétszer olvastam tőle a sorozatot alig háromszor.) Tehát az Alvilág urai sorozatban tetszetős darab, izgalmas és igazán lenyűgözött. 

Sorozat rajongóinak újdonságot nem mondok azzal, hogy egy remek kötet ez is, bevallom a sorozat mély pontja nálam a 3. kötet volt, azóta nem futottam bele gyengébb részekbe. 
Most kaptad le a polcról és sosem olvastad még? - Nyugodtan, külön olvasható remek történet a paranormális romantikus rajongóknak. Igazi csemege.

Nyereményjáték:

A mostani játékban ahogyan látjátok párhuzamosan fut a két könyv turnéja. Gideon démona, Hazugság a turné erejéig minket is megszállt.  Ez azt jelenti, hogy minden állomáson találtok egy-egy állítást a sorozattal kapcsolatban, amiről el kell döntenetek, hogy igaz vagy hamis. A helyes választ a Rafflecopter megfelelő részébe kell beírnotok.

A kiadó felajánlásával mindegyik könyvből egy példányt sorsolunk ki a helyesen válaszolók között.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

1. kérdés: Lysandernek van egy könyve, melyben egy prófécia pontosan leírja a jövőjét (és a rá tett átok valódi természetét), de nem hajlandó elolvasni azt, mert attól tart, hogy rosszabbá teszi a dolgokat.


Állomáslista:

Éjsötét lelkek:
02.22 CBooks

Éjsötét titkok:
02.23 CBooks
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése