Ads

Lisa Renee Jones - If I Were You

A könyvet közvetlenül Tiffany Reisz - A szirén után kezdtem el olvasni. Elsőre azt hittem gyengébb lesz vagy tökéletes átvezető lesz egy másikhoz, de nem!
A könyvből sorozatot tervez készíteni a Starz Network és a producere a tervek szerint nem más mint Suzanne Todd, akinek nevéhez olyan ismert filmek fűződnek mint a Jhonny Depp féle Alíz Csodaországban, Austin Powers filmek, Mesék a kriptából, Ford Fairlane kalandjai vagy a Die Hard 2. 
Mivel jelenleg rettentő sok erotikus mű van a piacon, így nehéz válogatni melyik lehet jobb. Itt már jó jelnek vettem, hogy nem első könyves maga az írónő. 
Amikor elkezdtem, közel az első 5 lapon már beszippantott. 
Őszinte leszek, nem biztosan besorolnám ezt a könyvet az erotikus irodalomba sem, mert átmenetet érzek a romantikus műfaj és az erotikus műfaj között. Közben ugye ott a tény, hogy történettel is rendelkezik.

Lisa Renee Jones


If I Were You


(Inside Out 1.)

Kiadó: Gallery Books
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, erotikus, bűnügyi
Kiadás éve: 2012
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 352
Magyar cím: Még nincs megvéve.
Megtetszett? Itt beszerezheted.
Moly értékelés
Írónő honlapja: http://www.lisareneejones.com/

A könyv legelején Sara megtalálja a naplót amit Ellie barátnője elöl hagyott véletlenül. Azt hiszi, hogy Ellie erotikus utazásait olvassa, de maga a barátnője is betoppan és elmeséli, hogy egy aukción nyert egy tároló garázst, ahol már ott volt egy bizonyos Rebecca minden cucca és nem volt szíve kipakolni, így találta meg a naplóját is.
Ellie és a párja összeházasodik - akivel csak három hónapja van együtt - ezért elmennének nászútra Párizsba. Még aznap odaadja a garázs kulcsait Saranak, hogy ha bármi van hozzá tudjon férni. A lány folytatja a naplókat, ám egyik napló végén megakad, olyan mintha valaki hirtelen megzavarta volna íróját és ez után üres... Megkezdi az egyszemélyes nyomozását, hátha fényt derít ki is Rebecca - aki megélte a szado-mazo bugyrait és valami jóképű, sármos, gazdag pasival töltötte éjszakáit. A napló kapcsán jut el az egyik leghíresebb művészeti galériába, ahol egyből három pasira is illik ez a leírás. Elkezdi figyelni mozdulataikat, hogyan próbálnak dominanciájuk alá hajtani másokat. 
Sara egy rögtönzött hazugsággal leplezi nagyfokú érdeklődését Rebecca iránt, méghozzá azzal, hogy az ő testvére Rebecca barátnője, ezért keresi mindenhol. Végül kiderül, két hónapja Rebecca munkahelyén sem hallott senki a lányról. Mark a galéria vezetője felkéri Sarat, hogy dolgozzon neki a nyáron - átveszi Rebecca helyét. Innentől kezdve elkezd félig-meddig Rebecca bőrébe bújni.
Azonban még egy probléma felvetül... Ellie azóta sem jelentkezik, nem veszi föl a telefonját. Egyetlen egy furcsa hívást kapott tőle...
Mi van a naplóban amiért mindenki eltűnik? Mi van Párizsban amiért mindenki pont ott tűnik el?
Különös egybeesés, hogy szinte senkinek nincsenek rokonai, igaz barátai... Sara is azért keresi Rebeccát, mert nincsenek hozzátartozói, vagy aki aggódhatna érte és ezért sajnálja. Senkinek nem szabadna így éreznie.


A karaktereket egytől-egyig imádtam, mert mindegyik rejteget valamit. Mindenki gyanússá vált idő közben.

Sara a főhősnő, akinek szemszögéből olvasunk mindent. Ő egy gazdag CEO lánya és valaha luxusban élt, de háta mögött hagyta teljes múltját. Művészetet tanult, végül angol tanár lett. Noha nem ez az álma.
Imádtam, nem idegesített és tényleg nő volt. Nem esett túlzásokba, egyszerűen nem éreztem távol a karaktert. Ugyanakkor küzd és próbál segíteni, pedig a saját bőrét is mentenie kéne...

Folytassuk a Párizsból származó Chris-el, akinek szeretője lesz Sara, neki valójában sok sötét titka van. Első könyvben sok mindent megtudunk róla és mégsem. Sötét titkairól is csak apróbb részt láthattunk. Azt már tudjuk, hogy nagyon vonzódik Sarához. Imádom a karakterében azt, ahogyan játszik a dominanciával, hiszen elhiteti a lánynál van maga a dominancia, közben végig ő irányít - ezt mind a ketten tudják. Néha mégis kibukik a szög a zsákból. - Ő is lehet gyanúsított, hiába ajánlja fel a segítséget, mert mi mással terelhetné el jobban a figyelmet magáról... 
Karaktere nálam is szerelem volt első látásra. Tipikus gazdag pasi természete mellett, van benne valami kisfiús báj, ahogyan mindent előad és próbálja magát elrejteni a világ elől. Motoros szerkóban jár öltöny helyett, ezzel is egy kicsit úgy érzem, szakít a szokásokkal. Minden meg van benne, nem tipikus szépfiú, nem tökéletes pasi, kicsit vad természetű és képes elhitetni más is uralkodhat rajta - egy szóval gyorsan szívembe lopta magát. Nem igazán volt eddig agresszív, csak pasi. Ezzel együtt bekerült az én TOP 10-es álompasi gyűjteményembe. Hihetetlen gyorsan levett lábamról... 

Mark aki a galéria vezetője és számos más helynek tulajdonosa. Róla keveset tudunk meg, de folyamatosan valami sötét dolog veszi őt körbe, mintha a tökéletes külseje mögött valami lakozna, ő pont olyan aki minden áron dominálni akar és agresszívnek is tűnik. - Sara ezért próbál tartózkodni tőle.

Ricardo keveset szerepel, de ő volt Rebecca egyik nagy rajongója, ráadásul mindig érdekesen jelenik meg.

Ott van továbbá a könyvelő srác Ralph, aki ártatlannak tűnik elsőre. Tényleg az? Állítólag Rebeccát utoljára Mark egy gazdag barátjával látták. Nem furcsa, hogy Ellie pasija is gazdag orvos? Még a munkatársak is néha eltűnnek pár napra...

Valami nem stimmel itt.

Ahogyan már írtam, Sara szemszögéből olvassuk végig a könyvet, látjuk ahogyan próbálja a szálakat fölfejteni, miközben néha már maga is úgy érzi, belebolondult az egészbe, annyira egyesült Rebecca szerepével.
Nem spoilerezek, annyit írok, hogy az első kötetnek a vége igazán creepy... 
A történet nagyon tetszik, hiszen keveredik a "bűnügy" finomabb formában az erotikus irodalommal. Igen, persze van benne bőven erotika is, de nem úszunk el a szexjelenetek tengerében és közben végig képes megtartani magát a cselekményszálat. Például miközben alszik is Sara, már a naplón jár az esze. Olyan érzésem volt, hogy a legapróbb mellékjelenetnél sem törpült el maga a tény, hogy Rebeccát keressük.

Amit nem igazán értek és akár paródiába is elmenne, azonban szerintem később szerepet kap, az Chris házában az egész üvegezett fal. Sara ott mondja, fél, hogy kitöri az üveget, ahogy Chris nekitámasztja és miközben Chris-szel van, elfelejti ezt a félelmét, még az sem érdekelné, ha kitörik és így hal meg. Ugyanakkor később is emlékszik erre és megjegyzi: Chris nekitámaszkodik az üvegnek, de ő nem fél, hogy az kitörik. :D Nagyon felnevettem, mert ez annyira abszurd és nem tudom minek kell ide... :D

Még egy kérdés: Miért bor? Miért klasszikus zene? - Aki olvassa, megérti. Különösen első kérdést... "Apám drogja volt..."

Pozitív: A műfajok keveredése és ahogyan át lett adva az olvasónak. Gazdag szókincs. Maga a történet és a romantika.
Negatív: Nincs igazán. Talán az üvegfal amit ha hagyott volna annyiban, akkor nem nevettem volna rajta.
Kinek ajánlom: Aki szereti az erotikus irodalmat, annak biztosan tetszeni fog. Van benne BDSM is kezdetleges formában, ez később hová fog vinni minket, azt nem tudom. Ugyan így azoknak is ajánlom akik egy kis erotikus-keresgélős könyvet szeretnének. Nincs instant romantika, mert mindenki gyanúsított. :)


Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 5/5
Karakterek: 
    Sara: 5/5
    Chris: 4/5
Humor: 4/5 
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 megjegyzés:

  1. Kell nekem! :) Remélem sikerül sorozatot csinálni belőle.
    (annyira bírom ezeket a kis képeket, amiket a bejegyzéseidbe szúrsz :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem előbb-utóbb itthon is kapható lesz majd. :D Pont ezt hagynák ki? :P - A listán amin ez rajta van, már majdnem minden ki lett adva. Németeknél Egmont adta ki, hátha itt is bejelentkeznek rá.
      Remélem, hogy sikerük a sorozat, mert nem lenne rossz. mármint van annyi a történet, hogy sorozat lehessen.
      (Örülök, hogy tetszenek. xD)

      Törlés
    2. Közben beszereztem angolul, talán év végén időm is lesz rá. :D Addig meg hátha kiadják magyarul, és hamarabb rákapok. :)
      Drukkolok a sorozatért, mert jó lenne már valami klassz sori a sok elkaszált helyett.

      Törlés