Ads

Blogturné: Jessica Park - Flat-Out Love - Szeretni bolondulásig

A Flat-Out Love - Szeretni bolondulásig tegnap jelent meg a Könyvmolyképzőnél, mint a Rubin pöttyös sorozatnak az első darabja (a 18-25 év közötti fiatalokról szóló New Adult könyvek fognak idetartozni). A könyvről nyolc blog ír, nyolc napon keresztül, számos extrával fűszerezve a bejegyzéseket. 
A mai, második állomáson az értékelésen kívül megnézhetitek, hogy a könyvben milyen pólókat képzelt el az írónő. 

Jessica Park


Flat-Out Love 

Szeretni bolondulásig


Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás: NA
Kategória: kortárs romantikus
Magyar megjelenés dátuma: 2013.12.15
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Farkas János
ISBN: 9789633735411 / 9789633735428 (kartonált/kemény)
Megtetszett? Itt szerezheted be.
Pont: 5/5
   A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.
Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.
Bonyolult? Kínos? De még mennyire.
Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.
De a szerelem - és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata - mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.



A könyv nagyon szívemhez nőtt és bátran kijelenthetem, hogy az egyik kedvencemmé vált. A történet tündéri, vidám, mégis sokszor szívbemarkoló...
A borítóját pedig egyenesen imádom. :) Jellemzi a könyv bohókás oldalát és egyedi is.

A sztorinak több mélysége van. A legtöbb romantikus könyv csak a romantikára, két főhősre koncentrál. Itt a főhősök mellett, úgy érzem az írónő is kielemzi pszichológiailag is nekünk őket, szinte nyíltan kipakolja, kihajtogatja őket, valamint nagyon sok apró többé-kevésbé hasznos információt ad át nekünk a személyiségükről. Végső soron azt érzem, nem csak elém tett egy könyvet az írónő, hanem pszichológiailag is kielemezte saját művét. - Ami itt jól jön. Sokszor. 

Az alap kémia egyszerű: Julie 19 éves, fiatal lány aki most kezdi az egyetemet, először került ki a szülői otthonból, ráadásul jó messzire - Bostonba. Bostonban pedig szomorúan konstatálja, hogy az internetes albérleti hirdetés átverés volt, ott áll egy lepusztult negyedben, ahol senkit és semmit nem ismer, ráadásul fedél sincs a feje fölött. Így kerül édesanyja volt középiskolai barátnőjéhez, akinek fia és egy lány. A fia Julinál mindössze egy évvel idősebb, Ő Matthew, és a kissé érdekes lánya - Celeste. Celestének azonban felettébb különös haverja van, ugyanis neki a legjobb barátja: Fotó Finn. 
Ki is Fotó Finn? A család legidősebb fiúgyermeke, aki éppen a világot utazza be.

Rettentően tetszett a könyv, nagyon szépen volt megírva a történet. Az írónő pedig teljes mértékben képes volt arra, hogy olvasóját könyvbe beszippantsa, szoros kapcsolatot teremtsen a papír és az ember között s végül Ő maga is úgy érezze, ott van a könyvben. Fiatalos nyelvezete, témája mellett sok komoly pillanatot is tartogat számunkra. Nagyon sokszor megmosolyogtatott és volt, amikor elmorzsoltam egy-egy könnycseppet. Sokszor a boldogság is keserédes, mert minden mosoly mögött ott lappang a láthatatlan, kimondatlan fájdalom. Bátran állítom, hogy ez a könyv az érzelmek színes skáláját mutatja be, olvasójában pedig sok mély érzést támaszt.

Sok morális mondanivalója van a könyvnek, ami néha fel sem tűnik nekünk. A kedves írónő néha elejti őket a sorok között esetleg beágyazva a mondatokba. Elején, amikor Julie nem talál albérletet, mert átverték, úgy érzem, fiatal olvasói számára is egy jó példát mutat, indokot adva, miért nézzenek utána minden hirdetésnek és ne dőljenek be sok netes hirdetésnek és utaljanak pénzt egyből. A Watkins család, Julie családja mind valós családi állapotokat mutatnak, olyanokat, amik sajnos egyre nagyobb számban előfordulnak. Az egész Watkins család menekül a valóság elől, esetleg munkába temetkeznek - ez teljesen nyilvánvaló, azonban sok esetben pont, hogy nem a menekülés a kiút, hanem az, amikor szembenézünk saját problémáinkkal. A könyv végül erre világít rá. Ha szükséged van egy kis romantikus szív terápiára, akkor bátran kapd le a könyvet és kezd el olvasni.

A szereplők mindegyike egyéniség, nem sablon karakterek, akik hasonlítanak egymásra, hanem saját háttértörténettel rendelkezik. Julie aki egy csonka családból származik mindent megadna, hogy újra teljes legyen a családja. Watkins család aki teljes, de mindvégig érezhető a családtagok között a feszültség és az érzés, hogy valami nagyon nincs rendben náluk.

Összességében nagyon pozitív véleményen vagyok és az idei egyik legaranyosabb történetek közé sorolnám ezt a könyvet. Boldogan ajánlom azoknak, akik egy könnyed romantikus kikapcsolódásra vágynak, vagy valami szomorúságon szeretnének túl lenni.

Fotó Finn pedig az idei egyik legjobb lapos barátunkká válhat. :)

A könyvben Matt geek, ám de vicces pólóiról válik ismerté. Valamint találkozunk  Finn néhány vicces pólójával is.

Oda vagyok az ilyen pólókért, ezért nem állhatom meg, hogy ne hozzam el nektek őket. :)


Gyík


Koffeinmolekulák
Amit a jég egybekötött,
ember szét ne válassza!

FTW!
For The Win!
      

Én: mint te, 

csak jobb

kiadásban.

Nietzsche a
haverom

   





Han Solo karbonitban
Követnek a majmok!
            

Most pedig jöjjenek Finn felsői...



"A komódban mindössze két holmi volt: egy kopott tengerészkék póló, rajta egy ejtőernyős körvonala és a Jól húzd meg! felirat, illetve egy vén melegítőpulcsi azzal a szöveggel: Az ejtőernyősök magasról tesznek mindenre. Julie egyértelműen a humoros pólósok családjának otthonába költözött be."

                
Jól húzd meg!
Az ejtőernyősök magasról 
tesznek mindenre.

Nyereményjáték:


További állomások:
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése