Ads

Jennifer L. Armentrout - Shadows

Dohner után Armentroutba vetettem a bizalmamat, hogy végül ő biztos megment.
IGEN! Megmentette a haldokló agysejtemet a kiszáradástól, hogy nyálában vergődve meghaljon ebben a melegben.

Megfogadtam, hogy addig nem olvasom el a könyvet amíg a kezemben nem lesz, de nem bírtam várni, kellett valami ami gyorsan eltereli a figyelmemet és gyorsan pozitív kritikára bír. :D

Jennifer L. Armentrout:

Shadows


Lux sorozat 0,5

(Avagy nálam: Aliens next table / Dawson és a haverock .. ...)

Kiadó: Entangled Teen
Kiadás éve: 2012

Besorolás: YA
Kategória: romantikus, sci-fi
Könyv nyelve: Angol
Oldalszám: 180


Molyos értékelés

Ez a könyv az Obsidian előtt egy évvel kezdődik. Vehetjük előtörténetnek is. Rövid, nem túl hosszú, de velős. 
Dawson, Daemon és Dee ikertestvérek. Minden rendben van addig amíg Bethany az új lány meg nem érkezik. Dawsont egyből leveszi a lábáról és itt kezdődnek a problémák. 
Bethany egy igaz művészlélek és művész. Ezért természete is kissé visszahúzódó. Teljesen érthető. Fiúk terén nem volt túl nagy szerencséje. Volt egy srác akivel járt, de megcsalta a srác. Anyukája korán szülte, így félti őt minden rezzenéstől. Az ő karaktere aranyos volt, könnyen szerethető.
Igen, Dawson határozottan ellentétes természetű Daemonnal. Ő nyugodtabb, kedvesebb, alkalmazkodóbb, de határozott. Ő valahol az ikrek között áll. Természetben én még komolyabbnak is találom Daemonnál.

Bethany és Dawson között a kémia egyből működött és szerelem volt első látásra. Persze nem tudhatja meg a lány, hogy mi is ő... Mint megszoktuk. Kapcsolatuk gyorsan, de aranyosan kezdődik, minden szép és jó, noha háttérben nem annyira zökkenőmentes a dolog. A testvérek és a másik hármas ikerpár ellenzik, hogy Dawson embert válasszon, ezért mindent meg akarnak tenni, hogy szétválasszák őket egymástól. Ez nem könnyű feladat.
Bethany és Dawson első csókja egészen felvillanyozó volt. Szó szerint. Dawson nem veszi észre, hogy a testét nem kontrollálja, véletlen az eredeti Lux testét veszi föl és Bethany döbbenetére egy élő lámpa van szemben vele. Na jó. Fény. Nagyon tetszett Bethany reakciója, hogy nem fut el sírva, nem remeg, nem ordít. Csak némán tűri és elfogadja, hogy ez Dawson. Nem ember. És akkor mi van? Ugyanúgy szereti.
Egyedül Daemon és a másik testvérek közül ketten állnak közéjük. Ellenzik és próbálják Bethanyt távol tartani.
Ez sodorja őket talán a végzetükbe is. Mialatt mindenki ellenzi, nincsenek mellettük, addig az Arum, lecsap rájuk. Az Obsidiant aki olvasta, az tudja, hogy mi a vége. Nem túl vidám. 
Daemon csak azt bánja, hogy olyan szavakkal vált el testvérétől, amik nem voltak annyira kedvesek.
Noha nekem ahogy írtam a kis goa'uldom azt súgja, hogy nem haltak meg. Szeretném ugye ezt hinni? (Nem, de szerintem lesz ebből még majd csavar. No, majd meglátjuk. A DOD Kísérletezik rajtuk ugye?)



Pontozás:
Tartalom: 5/5
Kidolgozttság: 4/5
Izgalom: 4/5
Karakterek:
   Bethany: 5/5
   Dawson: 5/5
Összesen: 5/5  
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 megjegyzés:

  1. Szia. Nos én azt szeretném kérdezni, hogy szerinted melyikkel érdemes kezdeni? Az Obszidiánnal vagy pedig ezzel a kötettel? O.o De magyarul is először az Obszidián jelenik meg, így gondoltam azzal kellene kezdenem. Nem olvastam el az egész bejegyzést, mert féltem, hogy hátha megtudok valamit, amit nem kéne ^^ Köszi a választ. :D

    VálaszTörlés
  2. Szió! :) Időrendben ez történik előbb. Mind a kettővel kezdheted, mert egymásra ugyan olyan viszonylatban spoileresek. Shadowsban elmeséli ami az Obsidianban kiderül. Obsidianban pedig elmesélik ebben mi történt. Így végtére is mindegy melyikkel kezded. :) Ez viszont nem jelent meg, csak e-bookban, ebből kifolyólag lehet itthon nem fog külön kiadást kapni.

    VálaszTörlés
  3. Oh! Köszönöm szépen :D Angol tudás híján, akkor ezt sajna nem mostanában fogom elolvasni :D

    VálaszTörlés
  4. Hol tudom megszerezni ezt??? Nem találom sehol!!!
    Ha valaki tud segíteni: singliselma@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kizárólag angol ebookban jelent meg. Magyarul nem tudok arról, hogy terveznék kiadását.

      Törlés
    2. Jelenleg ingyen letölthető az amazon honlapjáról:
      http://www.amazon.com/Shadows-Lux-Novella-Jennifer-Armentrout-ebook/dp/B007BJ9EBO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1383392377&sr=8-1&keywords=jennifer+shadows

      Törlés
    3. sajnos ez az oldal már megszűnt:S ha le van még töltve nem tudnád elküldeni nekem? grimmerika@citromail.hu nagyon hálás lennék:)

      Törlés