Ads

Táncoktatás ale szpesöl OKÁJÉ

Voltak már olyan szórakozóhelyen, kulturális központban (röv.: kocsma) ahol nem tetszett a zene, nem volt jó vagy éppen olyan szám ment amit nem szerettek?

A válasza Igen?

Biztosan...
Mit csináltak ekkor?
A) Elmentek más helyre.
B) Új táncstílusokat találtok ki.
C) Eljöttetek a szpesöl OKÁJÉ tanfolyásra és megtanulnak táncolni.
D) Ez nincs... Ilyen válasz nem létezik... ÖN nem lehet gondolkozó lény... Na.

Mi a legtöbbször a B) választ választottuk, de ezt ÖNNEK nem kell tudnia. 
Nézzük a táncelemeket:

Tegeződhetünk? Azt mondják közvetlenebb. A válasza, hogy nem? Akkor az ÖN baja! Írja át magának és ne játssza a dámát... Noha, akkor is van önnek még tánclépésünk.

Ízi:
Vajköpülő - Miközben körözöl fejeddel, a vajköpülést immitálod. Haladók, néha egy traktor vezetés imitációt is bevághatnak.
Dinnyehordó - Igazi macsós tánc. A két karod felemeled, mintha dinnye lenne a hónod alatt, közben indokolatlanul ugrálsz mellé, de kizárólag kicsiket. Néha a kezeddel integetést imitálsz hozzá. Ezen a formáción órákon át ne változtass, garantált a sikered.
Dáma - Picit felfelé emelt orral a két kezedet magad mellé húzod. A lábaiddal kizárólag egy helyben lépkedsz. Inkább lötyögsz. Garantált a siker ismét!
Limbó - Ez egy páros tánc. Akivel éppen ott vagy, megkéred tartsa ki a levegőbe a kezét. Utána, lehetőleg színpad közelében, alatta menj át, mintha limbóznál. Ezt vigyétek egyre lejjebb. (Haladók két lány esetében egymás fenekére csaphatnak. Utána biztos a siker!)
Galamb tánc - Fejed előre tolod, feneked hátul kitolod és próbáld lassan utánozni a galambokat járásukban. (Ez nem hatalmaz fel az utcán való kenyérmorzsa csipegetésre és kéregetésre.) Lehetőleg egy éppen párzó galambot imitálj, mert akkor a mozgásod is látványosabb lesz. Teszt és megfigyelő alanynak lehetőleg, egy kétlábú egyedet válassz ki.

Sámvere over dö réjnbov... (Kezdő-haladó...)

Dino-tánc - Ebben nem vagyok még teljesen mester. Oldalazva, olralra nézve a lábadat levegőben ugrálva lóbálod és a kezedet is mellé. FIGYELEM! Végtag hajlítása tilos...
Donald Kacsa - Az előző tánc, kacsázós léptekkel és csücsöri szájjal felturbózva. Profilképnek ideális!


Intermídiét:
Takarítónéni - Behunyod a szemed, picit előredőlsz és a jobb kezedet feljebb hajlítod, másikat pedig lentre tolod, mintha egy felmosórongyot fognál. Utána futást imitálva egy helyben úgy csinálsz, mintha felmosnál és erőteljesen rázod a fejedet.
Mosás - Mos, csavar, ráz, tereget. Ez majdnem minden számra táncolható. Egy dézsában mosol, utána kicsavarod, ahogy a ruhát szokták. (Kezdő mosók kedvéért: El szokták csavarni balra és jobbra is.) Végül felakasztod egy szárítóra. Nem, az elektromos szárító egy másik mozdulat, de ha nem lenne száraz a ruha a kezedet csavarva felőlem lehet elektromos is. 
Mikrobiológus - Bal kezeddel a szemüvegedet fogd, vagy próbálj gondolkodást mímelni. Ha netán ez utóbbit nem ismered, akkor a gondolkodó emberek a kezüket a halántékukhoz teszik ilyenkor. Mint amikor egy mondaton, dalszövegen gondolkozol na... A másik kezeddel mintha kakaót kevernél egy asztalon, de lehetőleg a ritmusra. A torzult, erőlködő arc sokat dob a táncon!

BKV kiegészítő pakk:
Részeg Robin Hood a BKV-n - Bal kezeddel mintha fognád a rudat, jobbal mintha támaszkodnál a kapaszkodóba. Igyekezz lefele nézni, akár be is csukhatod a szemedet, mintha élveznéd a zenét. Néha emelgesd a fejedet. Imbolyoghatsz is. Kezdj el kalimpálni a kezeddel, mintha jeleznél, majd lépcsőzős mozdulattal haladj előre, majd vissza és kezd el imbolyogni... Tudod te azt... :D
Szopatató néni a BKV-n - Összeteszed a két kezedet, mintha gyerek lenne benne. Dajkálod, néha akár erős föld felé nyomó - ledobást immitáló mozdulatokat is tehetsz, hogy emeld a tánc fényét.
Vészcsengő és tárgydobálás a BKV-n - Ilyenkor képzeld, hogy a hering effektusos 7-es buszon vagy. Ha sokan vannak ez nem nehéz. Majd a tömeget nyomod el, lökdösöd. Utána jelzel, de nem megy. Lehetőleg a vészcsengőt is próbáld nyomni. Végül nem nyílik az ajtó, ezért húzgálod, kinyílik és lépcsős mozdulat ismét. Utána akár szotyizós, csikkeldobós mozdulatokkal is levezetheted ezt a táncot.

Pro:
Ezek kombinációja és egy egész szám eltáncolása rá. :)))

Iskolánkban ezeket tanult, elismert híres fogorvosoktól és bőrgyógyászatilag tesztelt mosógépszerelöktől tanulhatja!

Kedvet kapott? Jöjjön el ön is hozzánk! Most csak 719 987 18 Ft! (Plusz ÁFA) Nem sok! Csak most! Csak MA! Csak ÖNNEK!

Oklevelet akkor kap, ha képes egy egész táncparkettet meggyőzni, hogy totál hülye. 
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése