Ads

Babylon 5: The Shadow Within


Árnyak a jelenben reggel, árnyak a múltból jövőbe tekintve délután. Ma ilyen űrlényes "árnyas" napom van. :D

Egy ideje el akartam olvasni a 9 novella 7. kötetét. Ez kanonizált, azaz a Babylon 5 világának alkotója J. Michael Straczynski mondta ki rá, hogy a sorozat kiegészítő kötete. 

Jeanne Cavelos

Babylon 5:

The Shadow Within


Babylon 5 - Novella 7.


Kiadó: Boxtree
Kiadás éve: 1997

Besorolás: nincs
Kategória: sci-fi, földönkívüliek
Könyv nyelve: Angol
Oldalszám: 272


Molyos értékelés


Kapcsolódó bejegyzésem Babylon 5-ről, ha nem ismered: Babylon 5

Év: 2256 - 2257
A könyv azt a részt írja le, amikor Anna megtalál egy darabot, még akkor ismeretlen eredetű civilizációtól hátrahagyva. Ezt vizsgálja amikor felfedezi, hogy szerves anyag. Telepatát kér föl, hogy segítsen neki, de a telepata agya kis híján péppé ég. Egy dolgot hajtogat utána: gép vagyok...
ez után szomorúan konstatálja, hogy a kutatása befuccsolt. Kereshet más területen újabb kutatási anyagot. Ekkor kapja meg az IPX-től a fél évre szóló szerződést az Ikarus-ra.
Aki szintén velük tart, az Dr. Morden. Morden akit megszoktunk, hogy az ellenség embere, elmebeteg és rettentő gonosz, itt még ember. Amikor elmeséli, hogy előző évben felesége és kislánya a felkelésben meghalt, még kissé emberinek is érezhetjük őt. Ez az amit nem tudtunk meg róla, amikor már nem Morden volt. Amikor már az árnyak bábja volt.
Az egész történet Annát veszi központba. Láthatjuk milyen volt amikor még ő sem volt átmosva. Mit értett John amikor azt mondta, hogy nem tudott elbúcsúzni.
John és Anna találkozott volna egy Kentauri hotelban, de John-t sürgősen behívták. Anna pedig ekkor kapja a hívást az IPX-től. Lemondják a találkozót, noha hónapok óta alig találkoztak, most ismét hónapokig nem fognak. Nem is sejtik, hogy soha többé.
John Sheridan mindeközben át lett helyezve az Agamemnonra. (Mielőtt a Babylon 5 vezetésére kinevezték, az Agamemnonon szolgált.)
A furcsa bolygón ahol az Ikarus landolt akadozik a rendszer, a kommunikációs rendszer megszűnt. A kinti műholdat fogják, de nem megy ki jel. Nem értik mi zavarhatja. Úgy vélik valaki átállította.
Megtalálják amit kerestek. Valamit amit még ember nem látott. Egy ősi lényt, de nem volt halott. Csak aludt. Hosszú álmából felkeltették...

Pontozás:
Tartalom: 4/5
Kidolgozttság: 3/5
Izgalom: 3/5
Karakterek: 4/5
Összesen: 4/5
  
Egy jelenet a sorozatból, mielőtt felrobbantotta Sheridan egész Z'Ha'Dumot. (Év: 2261)

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése