Ads

Mit igyunk vagy mit ne? - Kína / Korea

Először is csapvizet ne... Azt nem ajánlom.
Noha, ez a bejegyzésem néhány alkoholtartalmú italról fog szólni...

Kína:

A híres kínai pálinka vagyis BaiJiu:

Sokféle kínai pálinka létezik. Az igazi cefrétől kezdve a minőségi finom pálinkáig széles választékban kapható. Az alap kínai pálinkát cirokból készítik. Noha találkoztam már gyümölcspálinkával és kígyópálinkával is. Ez utóbbi is nagyon finom.
Sokakat figyelmeztetnek, hogy kínai pálinkát: Neeeeeee...
Az ember nem mindig hallgat másokra, de...
Igazuk van!

Történt egyszer, hogy volt egy lány. Utolsó napokban búcsúztatások keretében barátnői ismerősei meghívták őket inni egy étterembe. Kiderült ezek közt vannak bírók, rendőrök és egyéb köztisztviselők. Persze főhősünk méltóságteljesen egyik barátnőjével a négyből mivel alapból bírják az ivást, gondolták, hogy nem baj, ma kirúgnak a hámból. Hagyták, hadd töltsenek pálinkát nekik. Bevállalják. Öreg hiba testvéreim az űrben.  
NA-NA! A kínaiaknál nem szabad nemet mondani: italra és cigire is csak ritkán. Így történt, hogy hat borospohárnyi erős és különleges cefrét ráerőszakolhattak a két hölgyre, amire azt mondták 18%-os "csak". Miután a leányzó úgy érezte, hogy sok volt, már csak sört mert kérni. 
NA-NA! Ez egy nagyon nagy hiba volt a részéről. Ilyet nem szabad. Miért? Mert érezte jön vissza minden. 
Persze elolvasva az üveget kiderült ez a 18% is 38% volt. Éljen! 
Utána ketten közrefogták és lekísérték, az egyik úr pedig nem ivott, mert szolgálatba állt mint rendőr. Udvariasan felajánlotta haza viszi őket. Persze hősünk ismét rosszul lett és minden nyelven ordította a rendőrkocsiban, hogy: ÁLLJ! Húzódjon le, mert hányok...
Ő így is tett. Majd a leányzó gyomra tartalmát ürítve felnézett. Hm...
Húsz kínai állt egy szórakozó hely előtt és nézték ahogy hősünk hányás után bambán néz rájuk és röhögni kezd... Haza transzportalás után hősünk egy lavórral osztotta meg ágyát és megfogadta: Soha, SOHA többet cirokot NE!
Másnap a boltban Tonicot keresve rádöbbent, hogy az nincs. Cirok van 5 literes kiszerelésben, de lavor mellette nincs, szóval gyorsan el kell hagyni a terepet. Barátnője ajánlására elmentek a McDonaldsba és lássatok csodát: Másnaposság elillant... 

Tanulság: Ne igyál sok kínai pálinkát, csak nagyon picit. Alattomos jószág. Másnap ha nincs Toncic, kávé, semmi akkor gyorsan menj egy McDonaldsba és az helyrehoz a sok műanyaggal.

Korea:


Első dolog amit a koreaiakról le kell szögezni: imádnak piálni. Így vezetik le a feszültséget egy nap után. Velük ivásban a magyarok tudnak majdnem kizárólag lépést tartani.

Soju

A Soju sokak kedvelt itala, egyben a koreai nemzeti ital.
Az ital önmagában nagyon finom. rizs párlat, cukor tartalommal. Általában 15-20%-os, de akad 40-45%-os is. Ez nagyon finom itóka, aki szereti a vodkát, pálinkát az ezt is szeretni fogja. 
Na-Na!
a koreaiak imádják sörrel keverni. Tényleg finom, édes íze lesz.
Valamit el szoktak felejteni közölni...
Hiába bírod, ha nagyon józan akarsz maradni ne engedd meg, hogy sörrel keverjék. Azt gondolod, hogy keverve gyenge lesz. Azonban a sörrel pont az ellenkező hatást éri el. Egyből fejedbe fog szállni. Úgy az 5-6. pohár után olyan csatak részeg lehetsz, hogy elfelejtesz mindent. 

Makgeolli

Ez 6-8%-os víz, rizs és búza egyvelegéből készült sűrűbb állagú alkoholos innivaló. nagyon finom, kellemes íze van. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a krémesebb innivalókat. Ez jobbára Európában a női innivalók kategóriája alá esne.
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése