Ads

Miranda Kenneally - Kivédhetetlen szerelem

A Blogturné Klub bloggerei elkalandoznak az amerikai foci világába egy olyan főhősnővel, aki a legjobb dobójátékos hírében áll és 17 éves csaj létére egy egész csapatnyi fiúnak dirigál. Ez a lány nem más, mint Jordan, aki gyerekkorától kezdve lány létére csak focizni akart, így teljesítményével beküzdötte magát a suli csapatának pozíciójába. A zűrök akkor kezdődnek, amikor feltűnik egy új szexis csapattag, aki nem csak Jordan csapatvezetői pozíciójára pályázik, hanem magára a lányra is. Sikerül vajon Jordannek felülkerekedni az érzelmek viharán úgy, hogy közben a csapatát a győzelem felé irányítja, bekerül a legjobb egyetemi/főiskola csapatba és a szívét sem törik össze? Mindenre fény derül, ha velünk tartotok a Kivédhetetlen szerelem turnén! 

Természetesen Jordan mellett megismerheted a regény többi szereplőjét, extra dolgokat olvashatsz az NFL világáról, Miranda Kenneally írónőről és sorozatáról is. Ráadásul a Móra Kiadó jóvoltából meg is nyerheted a regényt a turné végén. Mire vársz még? Az amerikai fociszezon már elkezdődött! Kapd el a labdát! 


Miranda Kenneally


Kivédhetetlen szerelem


Kiadó: Móra 
Műfaj: YA
Kategória: romantikus, foci
Megjelenés ideje: 2014
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Vince Judit Andrea
Oldalszám: 344
ISBN: 9789631197587
Pont: 4/5
Megtetszett? Beszerezheted ITT!
   Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.

A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?


 Értékelés:

Szeretem a sportosabb történeteket, ráadásul egy női főszereplőről van szó, aki sportol és focizik. Hurrá! Már csak jó lehet. Hamar megnyert magának a fülszöveg, bele is csaptam a javába.

A karakterek felépítése tetszik. A főhősnő, Jordan egy belevaló kiscsaj, aki a fiúk között próbál érvényesülni. A viselkedésével és fiús magatartásával inkább fiús lánynak lehetne nevezni, mint hölgynek. Tudjátok, a lezser, farmer és pólós, tornacsukás leányzó, aki mindig focizik és a sport az élete. A fiúkra pedig rá sem hederít.

Másik oldalon pedig ott vannak a fiúk. Természetesen ők meg vannak veszve a lányért, hajtja őket a vérük, ahogyan a legtöbb tinit. Megjelenik a képben Tyler, azaz Ty és felborítja Jordan addigi megszokott világát. A srácot kedveltem, nem éreztem túl erős karakternek, mellette Jordan messze erősebb karakter volt. Tény, a lány karakterének esetében hangsúlyt kapott ő mennyivel erősebb személyiség, mint a srácok.
Harryt nem tudtam sehova helyezni. Szerintem Tyhoz képest kevés szerepet kap, alig tudunk meg valamit róla és csak van. Azt tudjuk, Jordan gyermekkori haverja, ezen felül semmi mást. Jha! Meg volt egy ex csaja.

A történetre térve. Nekem tetszett az alap séma, aranyos lett volna, ami nagy vágás volt számomra és nem is szeretném értékelni, az a vége. Egy másik helyen van a logikus befejezés. Két fejezettel előrébb. Ami utána van, azt inkább elfelejtem, mert nagyon nem tetszett. A történet aranyos, cuki és könnyed olvasmány. Beszélgettünk páran, a pár napja ismerlek, szűzkislány vagyok és félek tőled mondat után néhány nappal lefekszenek és ez van akinek furcsa. Nekem semmi bajom nem volt vele. Van ilyen, ennyi.
Romantika részét kevésnek éreztem, mert ez nem volt igazán élénk kémiával megáldott könyv. Bár ha a tini koromra visszatekintek, akkor teljesen életszerű.
Ezen kívül könnyed szórakozást nyújt. Kicsit tinis nyelvezete van, sokszor olyan érzésem volt, mintha ismét tini lennék. Kifejezetten jólesett. (Lány osztályom volt, 30-ból 26 lány.)

Ha könnyen emészthető, vissza a középsuliba, sportosabb jellegű könyvre vágysz, akkor ajánlom.

Cheerleaderekről:

Ismét egy sztereotípiába futunk bele. A leggyakrabban a szép, ám mégis butuska lányok szerepében tetszelegnek, pedig ez nem fedi a teljes igazságot. Van ismerősöm, aki nekem is mesélt róluk, hogy milyen kőkemény akrobatamutatványokat mutatnak be és a legtöbb lány az osztálya legjobb tanulói között szerepel.

A sportág, mert ez is az, a mazsorettekhez kapcsolható. Ebből kezdett az 1800-as évek végén továbbfejlődni, végül 1870-ben alakulhatott az első hivatalos cheerleader csoport, magyarul vezérszurkolók csoportja, ők még eléggé kezdetlegesen szurkoltak és inkább csak buzdították a csapatot.
Végül 1898-ban megalakult hivatalosan is az első klub, akik már nem csak szurkoltak, hanem bonyolultabb mutatványt is bemutattak.
Előítéletek alapját pedig az 1960-as évek adta meg, amikor presztízskérdéssé vált ki a hajrázó csoport tagja. Emiatt akkora túljelentkezés volt a pompon lányok címére, hogy kizárólag a legszebbek juthattak be. Féltékenységnek és irigységnek pedig melegágya lett ennek a sztereotípiának.

Maga a mutatvány nem csak táncból vagy fenékrázásból áll, hanem gyakran kombinálják aerobik és torna elemekkel, amikhez elengedhetetlen a jó erőnlét.
Leginkább kosárlabda, labdarúgás és amerikai focimeccsen látni őket.
Külön sportágként tekintenek rá, amit különböző ösztöndíjakkal honorálnak, amit csak akkor kapnak meg a lányok, ha az iskolai átlaguk kiemelkedő.
Amerikában rendeznek cheerleading bajnokságot, ahol 11 ponton kell megfelelniük a maximális 100 ponthoz, többek között ugrások, átfordulások, koreográfia.
Vannak férfi, női és vegyes csoportok.
Egy hajrázó csapat, ha All-Starban működik, akkor csapattól függetlenül, meghívásra mennek szurkolni bizonyos mérkőzésekre.

Ha érdekel titeket, nézzetek meg ezt a videót egy állami versenycsapatról:


Nyereményjáték:

Jordan 7 éves kora óta játszik amerikai futballt, így tökéletesen kiismerte már magát a szabályok, a taktikák és a játékosok pozíciói terén. De vajon a lánynak tényleg ott van a helye a legnagyobbak között? Nem zavarják a meccsen a koncentrációját a helyes csapattársak? Összegyűjtöttünk nektek minden blogra egy-egy híres és nem mellesleg szexis NFL játékost, ám a nevüket nem árultuk el. Ismerd fel a leírásról, és a képről a keresett játékosokat és segíts Jordannak összegyűjteni az álom team-et! Ha ügyesen keresgélsz és mindenkit azonosítasz megnyerheted a Kivédhetetlen szerelem regényt.

NFL játékos adatai:

Születési idő: 1986 május 14.
Születési hely:
Magasság: 191 cm
Súly: 116 kg
Jelenlegi csapat: Green Bay Packers





Blogok listája:
10/31 Zakkant olvas
11/02 Deszy Könyvajánlója
11/04 Angelika blogja
11/08 Media Addict
11/09 Nem harap a blog
11/10 Dreamworld
11/12 Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése