Ads

Shannon Hale - Mesehősök végzetkönyve


Shannon Hale


Mesehősök végzetkönyve


(Ever After High 1.)
Kiadó: Móra
Műfaj: ifjúsági
Kategória: fantasy
Megjelenés ideje: 2014
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Oldalszám: 320
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789631197532
Pont: 4/5
  Az Ever After High varázslatos gimi! Itt készülnek fel a híres mesehősök tinigyermekei arra, hogy beteljesítsék előre elrendelt végzetüket, és átvegyék szüleik helyét a mesékben. Belőlük lesz majd a következő Hófehérke, Daliás Herceg vagy éppen Gonosz Királynő – akár tetszik, akár nem. Az örökség napján ugyanis ünnepélyesen el kell fogadniuk a Mesehősök Végzetkönyvében megírt sorsukat, és mindenki tudja, hogy aki ezzel szembeszegül, annak örökre eltűnik a meséje.

A Gonosz Királynő lánya, Raven Queen is hamarosan anyja nyomdokaiba lép, de éppen a kellő rosszindulat hiányzik belőle. Mi lenne, ha átírná élete meséjét?

Az előkelő Apple White a vidék legszebb lánya. Gondosan eltervezte, hogyan él majd boldogan, amíg meg nem hal, de ehhez el kell fogadnia Raventől a mérgezett almát, ahogyan a mese szól.
Ám ha Raven nem írja alá a Mesehősök Végzetkönyvét, mindkettejük számára…
ITT A VÉGE, DE EL NE FUSS VÉLE! Az Ever After High üdítően hatott olvasmányaim között. Nem csak mesei elemei fogtak meg, de a könyv hangulata és nem utolsó sorban látványos kivitelezése is csalogató.
Mivel gyermekkönyvről beszélünk, ezért fontos szerepet kap a látvány és motívumvilága. A narrátor és a karakterek közötti kommunikáció is némi bájt kölcsönzött a történetnek.

Két központi szereplő Apple és Raven, a többiek kissé hátrébb szorulnak, de persze rajtuk kívül is vannak visszatérő szereplők. Mindenki valamilyen mesehős leszármazottja és éppen most került be az új suliba. Raven a Gonosz királynő lánya, míg Apple Hófehérke lánya, aki a mesével ellentétben szőke. Feladatuk, hogy beteljesítsék a rájuk szabott szerepet. Azonban ehhez az kell, hogy az iskola Mesehősök Végzetkönyvét aláírják, amivel Raven nem ért egyet. Ő nem szeretne gonosz lenni, ahogyan édesanyja, ezért mindent megpróbál megtenni, hátha talál valami kibúvót.
Nekem tetszettek a lányok, nagyon szimpatikus két karakter, a cselekmény szálak körülöttük pedig mozgalmasok. Nagyon kellemes kis olvasmány volt. A mesehősök gyermekei mindig mutatnak újat és ha még a szüleiktől is örököltek némi érzéket a mágiához, az írónő jól felhasználta őket és újabb mesés részbe szőtte őket.

A történet mozgalmas, miközben Raven keresi a megoldást problémájához, számos új szereplőt és háttértörténetet ismerhetünk meg. Nekem valami apróság hiányzott belőle, ezért adtam csak négy pontot, de magam sem tudom meghatározni pontosan mi. Meseileg kerek történet és a vége átvezet minket a következő történetbe, ami szintén szorosan kapcsolódik ehhez az első kötethez.
Tetszettek a megoldások, ahogyan az írónő felhasználja más mesék háttértörténetét, a sok beszélő név és szereplő alkalmazása tanárként vicces volt. Grimm igazgatónál ott bujkált a szám szélén a mosoly. Irtó aranyos néhol a történet. Bele tudtam élni magamat a lányok helyzetébe és Ravent is teljes mértékekkel meg tudtam érteni.

Szívesen ajánlom a mese rajongóknak, igazán kedves történet. Sok helyen fontos szerepet kap a barátság és a kapcsolatok fontossága, valamint, ha kijelöltek számodra valamit és úgy érzed rossz, másoknak ártalmas, tehetsz ellene. Céljaidért pedig küzdj. Szimpatikus történet, gyönyörű kivitelezés és frappáns fejezet címek jellemzik. 

NYEREMÉNYJÁTÉK

Minden állomáson egy-egy szereplő nevét rejtettük el, nincs más dolgod, mint helyes sorrendbe rakni a kiemelt betűket és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítenek a karakterképek!
A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét!A blogturné állomásai:

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése