Ads

Mary Balogh: Az egyezség

A General Press kiadó jóvoltából megjelent Mary Balogh, Túlélők klubja sorozatának legújabb része az Egyezség.
Vincentet az egész családja ki akarja házasítani, de ki szeretne igazán hozzámenni a rangján kívül másért egy vak férfihoz? Sophie a szürke kisegér háttérből figyeli az eseményeket, ekkor figyel fel a különösen vonzó férfira.
Vajon két ennyire különböző embernek van esélye a szerelemre?
Ha kíváncsi vagy, kövesd a blogturné állomásait és ha velünk játszol, tiéd lehet a könyv egyik példánya!

Mary Balogh


Az egyezség


(Túlélők klubja 2.)
Kiadó: General Press
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Bánki Vera
Oldalszám: 304
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Vincentet, ​Darleigh vikomtját ki akarja házasítani a családja. Vincent jó parti, gazdag, hatalmas birtok tulajdonosa, kitűnő társalgó, kedves mosolyú, fess férfi. A Túlélők Klubjának vak tagja. És elege van az anyja, a nővérei gyámkodásából meg a leendő ara elfojtott, mégis szinte égető ódzkodásától. Úgy érzi, menekülnie kell, el mindentől, ami a vakságát bélyegnek, őt magát fogyatékosnak tartja. Elszökik, és meg sem áll gyerekkora kedves színhelyéig, Barton Coombsig, ahol ünnepséget rendeznek a tiszteletére. De mintha itt is visszaélnének azzal, hogy nem lát; egy sznob család kiszemeli őt a lányuk számára, és tőrbe csalva házasságra kényszerítenék. A lehetetlen helyzetből azonban kimenti egy lány, egy szinte láthatatlan kisegér, akit alig ismernek a városkában.
Ki Sophie Fry? És miért avatkozik bele ő is az életébe? Vajon jó szándék vezeti? Vincent szíve azt súgja, igen, így a jótett és egy meghitt beszélgetés tapasztalatára hagyatkozva ajánlatot tesz a fiatal nőnek: legyen a felesége.

Mary Balogh romantikus története az elfogadás, a kinyíló világ meséje. Egy nőé és egy férfié, akik a másik segítségével megtalálják a saját függetlenségüket, azt a fajta szabadságot, amely az embert minden igaz szerelemben az egekbe repíti.

Észrevettem Mary Baloghnak kicsit olyan stílusa van, amit valaki megszeret vagy nem. Mielőtt az Egyezséget elolvastam volna, előtte elolvastam másik 5 könyvét és bevallom azok után teljesen máshogyan tekintek erre a könyvre. Talán utánuk került a kedvenceim közé Mary Balogh. Pontozásnál észreveszed a 4 pontot, amit azon nemes egyszerűséggel adtam, hogy nekem kicsit jobban tetszett a Lánykéréstől, ez a kötet más jellegű, ám ugyanakkor fantasztikus könyveket ír az írónő és van neki olyan könyve, ami nálam magasra tette a mércét.

Manapság is nehezebb egy olyan családnak, ahol a gyermek vak, hát még egy olyan társadalomban, ahol a rang számít és az örökös vak. Vincent családja szeretné ha rangjához megfelelően házasodna, viszont a jelentkezők közömbösek iránta vagy egyenesen undorodnak tőle, leginkább a tökéletlensége miatt. Esetleg üresek és buták. Megunja a férfi családja próbálkozásait és saját kezébe veszi az irányítást, elmegy oda, ahonnan legkedvesebb emlékei vannak. 

Minden kedvére való egészen amíg egy rossz kelepcéből megmenti a szürke hétköznapi Sophie. A lány nagynénje és családjánál lakik, akik semmibe veszik, úgy bánnak vele akár egy cseléddel, helyesebben létezését sokszor tudomásul sem veszik. A meghiúsult csapda után, hogy az ő drága egyetlen kicsi lányuk nem mehet hozzá Vincenthez kiadják a Sophie útját, de Vincent úriember és ha már a problémának ő a gyökere, felajánlja neve védelmét...

A karakterek érdekesek, míg Vincent vak és érzékeire hivatkozva cselekszik, addig Sophie vele ellentétben lát, de nem látható senki számára. Mind a ketten sérültek más szinteken, egyik főleg testileg, másik lelkileg. Mindegyiknek megvan a saját lelki bánata, olyan dolog, ami nem hagyja nyugodni őket. Ám Vincent számára ott van a Túlélők klubbja, Sohie azonban egyedül van és senki más nem tud mellé állni. Megismerve a lány történetét egyhamar őt is befogadják, közben szépen lassan beleszeret a vak Vincentbe, nem csak a rangja miatt, hanem valódi személyiségért. 

A könyv története elsőre egyszerűnek tűnhet, de igazából sokkal több síkon mozog. Részben a szereplők lelki állapota egyfajta hangulatot teremt, a helyzetük sem sorolható a legegyszerűbben megoldhatók közé. Két társadalmilag különböző emberről van szó, noha Sophie rangban nem áll olyan messze a férfitől, mégsem kapott sosem ennek megfelelő képzést. Édesapjának rangja volt, de életstílusa messze állt az ettől megkövetelhetőtől. Sophie úgy érzi ő egy senki, nincs meg a bizalma, egész világos torzulva látja, egy egyszerű cseléd szemszögéből. 

A lánnyal szemben Vincent határozottabb, tudja mit akar az élettől, mire számíthat és testi hátrányossága nem gátolja semmiben. Lehet megvakult, néha megáll aztán ismét folytatja küzdelmét. Minden tőle telhetőt meg akar tenni, hogy úgy tűnjön teljes ember. Hatalmas akaratereje van, amivel elérheti mindazt, amire igazán vágyik. Lassan ráeszmél számára tökéletes kiegészítés Sophie, hiszen a lány mindenben az ő fejlődését szolgálja és a végén, akár az álmaikat követve külön is költözhetnek. 

Tetszett a történet, mind a két szereplő teljesen egyedi személyiséggel bír. Noha nem akarnak hosszú távú házasságot, mégis összeillenek, mint két kirakós darabja. Ami a lány hátránya, Vincent pótolja és fordítva. Rendkívül aranyos történet mind a két fél küzdelméről.
Mindegyikük máshogy tervezte el a nagy eseményt, nem csak holmi felajánlott házasságot vártak el, legjobban pont ezt tiszteltem a főhősökben. Hiába a házasság még így is keserű, nem elvárt módon történik, ők megígérik egymásnak hűek maradnak, szerelem nélkül is fogadalmat tettek.

Ismét találkozunk előzőleg megismert Hugóékkal, valamint néhány másik kedvelt szereplőm is feltűnik. Rendkívül biztatóan és kedvesen állnak Sophie feltűnéséhez. Igazi színt visznek a könyv lapjai közé. Lehet elsőre komornak tűnik a sztori, de garantálom a csapat feldobja a hangulatot.

A könyvet kifejezetten ajánlom azoknak, akik szeretik a történeteket, ahol a férfinek meg kell házasodnia, de teljesen mást vesz el, mint akit elvárnak tőle, továbbá akik kedvelik az élet által megtépázott hősöket és hősnőket. 

Nyereményjáték:

Vincentet ahogyan már a bevezetőben olvashattátok, családja szeretné kiházasítani, de ő nem szeretne csak úgy bárkihez hozzámenni. Pont ezért mostani játékunkban olyan férfi főszereplőket mutatunk be, akik valaki mással kötötték volna össze életüket családjuk kívánsága miatt, vagy ezzel segítve őket, de végül eltalálta őket Ámor igazi nyila és másik hölgyet vettek el.
Minden állomáson rövid leírást találtok egy férfi főhősről és ennek alapján kell kitalálnotok kicsoda és mi a könyv címe. Játékra fel!

Figyelem! A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A mai férfi főszereplő leírása:
A férfi még mindig szerelmes hűtlen első feleségébe, azonban édesanyja minden vágya, hogy újraházasodjon a fia. Ő meg is találja a rang alapján tökéletes nőt, de az ikertestvére, Olivia, aki egy másik férfi jegyese sokkal jobban megtetszik neki.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése