Ads

Scarlett St. Clair: A Touch of Darkness - A sötétség érintése


Scarlett St. Clair


A Touch of Darkness - A sötétség érintése


(Hades és Persephone 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj: Paraormális romantikus
Megjelenés ideje: 2023.
Fordította: Kádár Pál
Oldalszám: 400
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5

Mi vár rád, ha a Holtak Istene visszaadja az életedet?


Persephone csak névleg a Tavasz Istennője. Az igazság az,
hogy a virágok kislánykora óta elhalnak az érintése alatt.
Új-Athénba költözése után abban reménykedik, hogy feltűnés nélkül
vegyülhet el az emberek között, halandó újságírónak álcázva magát.

Hades, a Halál Istene egy szerencsejáték-birodalmat épített fel
a halandó világban, a szóbeszéd szerint pedig a leglehetetlenebb
fogadásokat kedveli a legjobban.


Miután véletlenül összetalálkozik Hadesszal, Persephone rádöbben,
hogy alkut kötött a Halál Istenével. Az alku feltételeit pedig
képtelenség teljesítenie: életet kell teremtenie az Alvilágban,
különben elveszíti a szabadságát.


Az alku azonban nem csak arra világít rá, hogy Persephone egy bukott istennő.
Miközben ugyanis igyekszik elhinteni szabadságának magvait,
egyre jobban beleszeret a Halál Istenébe – ez pedig tilos.


Hades és Persephone történetének modern és kreatív feldolgozása.

Alapvetően szeretem a retelling sztorikat, főleg ha valamelyik kedvencemről van szó. A Hades és Persephone történetét is kedvelem, azonban itt a modernizáció miatt voltak fenntartásaim, hogy hát mi ez kérem szépen! Modern világban játszódó régi történet ejjjj. A könyv olvasása eléggé gyorsan eloszlatta a kétségeimet, mi több teljesen magába szippantott.

Kedvenc fanartom évek óta
Egy olyan világban játszódik a könyv, ahol teljesen természetes módon az emberek között istenek járkálnak. Mindenki hódol nekik, hatalmuk elképesztő és úgyszolván ők irányítják a világot. Minden mi gazdagság nevükhöz köthető, kezdve a kaszinóktól borokon át minden. Emberek úgy ünneplik őket, akár a hatalmas filmsztárokat.
Ebben a világban jelenik meg Persephone üvegkalitkába zárt karaktere, aki örömére kiszabadult a nagyvilágba. Anyja zsarnoki hatalma, elnyomása és manipulációi ellenére próbálkozik emberi életet élni, amiben senki nem tudja ő is valójában egy istennő. Ereje nem igazán van, így ő inkább érzi magához közelinek az emberiséget, semmint az istenek fényűző s manipulációkkal telített életét. Legnagyobb vágya elvégezni az egyetemet, majd utána szakmájával foglalkozni.

Közben színre lép Hades is, aki egy misztikus figura a történet szempontjából. Nem a tipikus mindenkinek pózoló figura, sőt nem is egy egyből szerethető karakter. Ha azt vesszük elsőre jól rászedi Persephonét és kihasználva a lány naivitását átveri. Mindenki döntse el hogyan viszonyul hozzá, számomra nem volt egy szimpatikus húzás azonban jobban megismerve a többi istent és az ő átveréseiket, Hadesnak ez a cselekedete eltörpül. Természetesen nem lesz ettől jobb karakter, tele van hibákkal amivel egy normális ember mellette sem maradna.

A könyv története során voltak számomra zavaró jelenetek, amiket nem tudtam hová tenni vagy már túl sok volt. Nem nevezném tökéletes könyvnek, hiszen a két szereplő között folyamatosan kommunikációs problémák adódnak. Képtelenek bármit megbeszélni és valamelyik beveri a durcit és megsértődik. Kissé néha inkább tragikomédiába csap át, viszont mégis olvastatja magát. Nem bírtam letenni és muszáj voltam megtudni mi fog történni. A könyv végén is éreztem nekem ezt kell még folytatnom, mert amúgy meg a két főszereplő közötti szexuális fellángolás és őrlődés teljes mértékben lekötötte a figyelmemet. No meg persze vannak jó arc karakterek, akiket könnyen meg lehet kedvelni. Ilyen például a szeleburdi Hermész.

Késztette: livish.art
Egyik pillanatban Hades és Persephone között minden rendben van, virágok és rózsaszín unikornisok ugrálnak a réten aztán megint valamin veszekednek. Itt pedig visszatérünk ahhoz amit mondtam. Képtelenek leülni és normálisan megbeszéli a problémáikat. A kötet végéhez közeledve szerencsére egyre jobban belátják a főnősök is, hogy ez így nem fog működni és kompromisszumot kötnek.

Amiről még többet olvastam volna, azok az istenek és másokhoz való viszonyuk. Igen kapunk ízelítőt belőlük, vagyis inkább abból mennyire tudnak kegyetlenek lenni. Van egy olyan érzésem erre fog majd kiéleződni a következő kötet szála. Nem volt a könyv folyamán mindenki a legboldogabb…

Visszatérve Persephone karakterére, néha idegesítő volt már nála a sok kételkedés illetve a bizalom teljes hiánya. Eleinte megértettem, ám ahogyan előre haladunk ez nem változik még akkor sem, amikor már Hades azért sokat bizonyít a lány számára. Nagy butaságot, amivel nem érdemli ki a lány bizalmát nem csinál jó a legelső húzásától eltekintve egészen korrektül viselkedik. Végül betudtam ezt Preszephoné kalitkába zárt életének problémái közé. Hiszen ott hogyan tudott volna bármit is megtapasztalni?

Ezeket a negatívumokat leszámítva élveztem a két főhős évelődését. Nem igazán instant szerelem, mert egy dolog Persephone oda van Hadesért, de tisztában van vele a test és lélek nem ugyanaz, ezért nem ugrik rögtön a férfi karjaiba. Legalábbis nem abban az értelemben, hogy az ágyába. Dinamikus a sztori, folyamatosan történik valami új és érdekes, abszolút nem egysíkú és unalmas. A két szereplő folyamatosan fejlődik és változik, végén eléggé pozitív karakterekké alakulnak és sokkal kedvelhetőbbek lesznek.

Úgy a komplett történtet tekintve nekem tetszett a könyv. Teljesen beszippantott és egy délután alatt olvastam ki, ami sokat elmond róla. Vannak benne mások számára megosztó részek, amik lesznek akiknek kevésbé lesz szimpatikus vagy talán ellenérzést vált ki belőle. Úgy látom ez a könyv változatos érzéseket fog kiváltani az olvasókból.
Ha valaki kedveli a modern retelling sztorikat, kedveli azt amikor kissé összemossák a modern sztorit kissé a túlfűtött romantikusok
 világával és bele elegyül még a paranormális világ is akkor mindenképp ajánlom.


Állomáslista: 

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése