Home » , , , , , , , » Caroline Hanson - Love is Darkness

Caroline Hanson - Love is Darkness

Most egy kicsit paradox könyvet fogok bemutatni. Nekem nem tetszett, de szerintem lesz akinek meg fog tetszeni. Alapjában az ötlettel nem volt bajom, de a kivitelezéssel annál inkább.

Caroline Hanson:

Love is Darkness

(A Valerie Dearborn Novel 1.)

Kiadó: Create Space
Kiadás éve: 2011
Besorolás: felnőtt
Kategória: paranormál-romantikus, vámpír
Könyv nyelve: Angol
Oldalszám: 322Valerie Dearborn egy vámpírvadász család gyermeke. Anyja már meghalt, apja és annak társa, Jack ölik a vérszívókat.
A könyv eleje rettentően zavaró, hogy kicsi korától, néha felesleges információkkal traktálnak minket.
Lucas a vámpírok királya. Ő vezeti a "másokat" és Lucas a legidősebb vámpír is egyben. Ő tartja fent a rendet különböző fajok között. Az ő karakterét egyenesen imádtam. Komolyan, ha ő lett volna a főszereplő akkor régen a kedvenc könyvem lenne... Egyetlen hibája, hogy persze, hogy neki kell imádnia Valerie-t...
Valerie... Szerintem buta és primitív mint a föld... Egy marék szárított molylepkének együttesen több IQ-ja van mint ennek a lánynak.

Igazából a könyv eleje abból áll, hogy Lucas jó pasi, de halott. Jack jó pasi, de nem akar. Lucas jó pasi, de vámpír. Jack jó pasi, de nem fektetett meg. Lucas jó pasi, de apám kinyírná. Jack végül mégsem feküdt le velem... Na jó összejövök egy iskolatársammal, mert ő legalább ember és semmit nem tud. Pár hónapig járunk, de őőő nagy kan, végre megfektet, míg a másik kettő nem tudott... (Mi van?... Inkább az, hogy mindenki buta, vagy mindenki Valerie-t védte, de ez meg sem fordult a fejében.)
A könyv fele. Jön Lucas! Megmenti nekem gyorsan a könyvet az 1-es értékeléstől, mert vele végre elindul a történet is. Komolyan, hogy ő viszi el az egész történetet. Ez a karakter külön könyvet érdemelne. Megtudjuk, hogy hajdan voltak tündérek, vérfarkasok és más népek. Lucas a tündéreket kutatja, hogy élnek e még.
Valerie neki dolgozik és kutat a lények után, de persze még mindig azon pörög vajon lefeküdjön e Lucas-szal, ha már olyan jó pasi, de vámpír...

Na végre egy kis harc. Ez a rész jó volt. Ismét Lucas viszi el az egész jelenetet, nem a főhősünk. Főhősünk azt vonja le, hogy amiért harcol a trónért, biztos brutális a természete és gonosz. WTF?! Ha a házadat megtámadják akkor karba tett kézzel ülsz és vársz? Igen, Valerie szerint ez így van... Ráadásul apja Lucas miatt halt meg, de azt már figyelembe sem veszi, hogy az életét mentette meg közben. Lucas A főgonosz. Ilyenkor azért sajnáltam, hogy a lány egyetemre jár és vámpírvadász. Szerintem mehetne Mekibe sült krumplit sütögetni, mert a sült krumplinak is több esze van, mint neki. Hátha észhez térítené...
Közben Lucas exével is találkozunk aki leszbikus. Valerie reménykedik, hogy Lucas kinyírja. 
A végén a nagy konklúzió, hogy lefekszem Lucas-szal, ha nem öli meg Jacket. Lucas jó pasi... Mégsem fekszem le Luca-szal. Utolsó mondat persze: Jack.

A könyv nálam az "Ez most mi volt?" kategóriát érte el. Borzalmasan klisés, döntésképtelen és buta főszereplője van. Az egyetlen jó és erős karaktert is miatta lealacsonyítják. Főgonosznak állítják be, közben nem csinált az egész könyvben semmi, de semmi rosszat azon kívül, hogy a buta főhős életét megmenti.
Humorral próbálkozott az írónő, de nem igazán jöttek át a poénok, nem nevettem rajtuk, mert gyengék voltak.
Maga a történet alapja jó lenne, de semmit az ég világon semmit nem tudunk meg, hogy mi is történt vagy mivel kell a főhősünknek szembenéznie. Egy egész könyv arról, hogyan tud szenvedni egy lány két pasi között, akiből az egyik nem akarja, a másik meg szerinte gonosz. Pedig egy 10-ből 10-es pasi.

A könyv kategóriája? Fogalmam sincsen. Adult kategórián belül biztos paranormális, talán fantasy is, de amúgy meg... Hát...

Pontozás:
Történet: 2/5
Karakterek: 
   Lucas: 4/5
  Jack: 2/5
  Valerie: 1/5
Összesen: 2/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Elérhetőségek


Email:
toffy_chan@ yahoo.comOlvasók :)

 
Copyright © 2014 Insane Life
Blogger Templates