Így kell kinézniük. |
Eredetileg Hong-Kongból ered, de sokan szeretik Angliában, Portugáliában, Kínában is.
Itthon már csináltam a kínai recept alapján:
Egg tart
Hozzávalók
Tészta:
250 g liszt
140 g vaj
1 tojás sárgája
55 g cukor
30 ml sűrített tej
Töltelékhez:
5 egész tojás
150 g cukor
265 ml forró víz
120 ml sűrített tej
15 g por vaníliás pudingpor
1 kávéskanál fehér ecet (10%)
Elkészítés:
A tésztához vajat olvasztunk és cukorral
összekeverjük, majd felvert tojássárgát, lisztet, a 30 ml sűrített tejjel összekeverjük. A tésztát gyúródeszkára tesszük, kinyújtjuk. (A tészta hajlamos
törni, de nem baj, mert könnyen kezelhető.) Egy nagyobb átmérőjű pohárral kiszaggatjuk és muffin formába tesszük. Így tesszük be a sütőbe. (A
tésztát végig nem vesszük ki a formából.)
Előmelegített a sütőben 190-200°C-on 12 perc.
A töltelék elkészítéséhez az 5 tojást
felverjük és összekeverjük a 120 ml sűrített tejjel, puding porral. A vízbe
beletesszük a cukrot és együtt felforraljuk őket és forás közben összekeverjük a
tojásos-pudingos egyvelegünkkel és folyamatos kavarás mellett addig főzzük amíg buborékosodni
nem kezd, de akkor rögtön le kell venni a tűzről. A már kész tölteléket beleöntjük a kisült tésztába, és visszatesszük további 8-10 percre sülni. Utána langyosan vagy hűtve fogyasztható.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése