Ads

Egg Tart - recept

Így kell kinézniük.
Eredetileg Hong-Kongból ered, de sokan szeretik Angliában, Portugáliában, Kínában is. 
Itthon már csináltam a kínai recept alapján:

Egg tart

Hozzávalók

Tészta:
    250 g liszt
    140 g vaj
    1 tojás sárgája
    55 g cukor
    30 ml sűrített tej
Töltelékhez:
    5 egész tojás
    150 g cukor
    265 ml forró víz
    120 ml sűrített tej
    15 g por vaníliás pudingpor
    1 kávéskanál fehér ecet (10%)

Elkészítés:

   A tésztához vajat olvasztunk és cukorral összekeverjük, majd felvert tojássárgát, lisztet, a 30 ml sűrített tejjel összekeverjük. A tésztát gyúródeszkára tesszük, kinyújtjuk. (A tészta hajlamos törni, de nem baj, mert könnyen kezelhető.) Egy nagyobb átmérőjű pohárral kiszaggatjuk és muffin formába tesszük. Így tesszük be a sütőbe. (A tésztát végig nem vesszük ki a formából.)
Előmelegített a sütőben 190-200°C-on 12 perc.
    A töltelék elkészítéséhez az 5 tojást felverjük és összekeverjük a 120 ml sűrített tejjel, puding porral. A vízbe beletesszük a cukrot és együtt felforraljuk őket és forás közben összekeverjük a tojásos-pudingos egyvelegünkkel és folyamatos kavarás mellett addig főzzük amíg buborékosodni nem kezd, de akkor rögtön le kell venni a tűzről. A már kész tölteléket beleöntjük a kisült tésztába, és visszatesszük további 8-10 percre sülni. Utána langyosan vagy hűtve fogyasztható.


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése