Ads

Ashley Carrigan - Halál és Gloria (Blogturné)

A könyv egy magyar írónő tollából született. Szerintem nagyon kellemes olvasmány és ajánlom azoknak, akik szeretik a paranormális romantikus műfajt. Ennek egy erősebb ága.
A turné négy állomásos, két naponta jelentkezünk. :)
A végén pedig három egyedi könyvjelző csomagot sorsolunk ki.

Ashley Carrigan


Halál és Gloria


Kiadó: Publio
Műfaj: Felnőtt
Kategória: halhatatlan, paranormális
Megjelenés ideje: 2012
Könyv nyelve és olvasott nyelv: Magyar
Oldalszám: 231 (csak ebook)
ISBN: 9786155275357
Megtetszett? Itt beszerezheted.
Pont: 4
    Gloria halhatatlan. Egyike azoknak a keveseknek, akik természetes vagy erőszakos haláluk után nem indulnak bomlásnak, sebeik beforrnak és újjáélednek. Külsejük megmarad abban a formában, amilyen a haláluk pillanatában volt. Egyetlen módon lehet megölni ezt a fajt, ha a fejüket elválasztják a testüktől.
   Gloriának meg kell tanulnia megvédenie magát, mert a halhatatlanok többnyire egymás erejére szomjaznak. Megérzik egymás jelenlétét és az összecsapás elkerülhetetlen.
   Gloria jelenleg San Francisco-ban él orvosként idős férjével. Egy éttermi vacsora során lesz figyelmes egy férfira, aki megtévesztésig hasonlít egykori szerelmére az ókori Egyiptomból. Váratlanul felbukkan egy ellenség is, és a férfi tanúja lesz a küzdelmük kimenetelének. Gloria tudja, érzi, a férfi is hordozza ezt a nem mindennapi gént, el kell mondania neki, hogy mi vár rá. Mi lenne alkalmasabb erre, mint elmesélni a saját életét?



A könyvvel Kelly révén találkoztam, amikor felvetült egy lehetséges turné opciójaként. Tetszett a fülszövege, ezért rögtön rá is bólintottam. Eddig nem igazán hallottam róla, pedig jó.

Elgondolkoztatok már azon, hogy milyen lehet halhatatlannak lenni? Szerintem igen, a legtöbben már gondoltak erre. Mi volt a válaszotok? Igen? Netán nem? – Ha engem kérdeztek, bizony nem szeretnék az lenni, ha túl hosszú lenne az élet, akkor az lenne a baj. Talán jobb is így.

Ez a lehetőség a könyv főhősnőjének, a halhatatlan Gloriának nem adatott meg. Egy még misztikus és istenekkel körbezárt világban halt meg és született ujjá. Hogyan? Erről szól a könyv…

 A történet elsőre a Hegylakóra emlékeztetett. Halhatatlanok, akik egymás fejét vágják le. Mivel imádom a Hegylakót is, ezért ezt is hamar megszerettem. Nekem egyből az a világ ugrott be és helyileg, időben hova tegyem, innentől nem is volt kérdés. Teljesen átlengett ez a feeling.

A főhősnőt nagyon megkedveltem. Szeretem a badass leányzókat, akiket nem kell pesztrálni, hanem képesek a talpukra állni. Na, Glória pont ilyen.

A lassú kezdet után, egyre érdekesebbé válik a történet. Egyfelől megértem Gloria problémáit és félelmeit. Mivel halhatatlan, ezért minden halandó elmúlik, meghal mellette. Halhatatlannal meg az a probléma, hogy egy napon fölül fog kerekedni a vágy, a másik ereje iránt. Nem könnyű. Idősödő férje halála után pedig betoppan ez a különös ifjú, aki olyannyira hasonlít a múltjának egy szeletjére… menten fölkavarja.
Neki kezdi el mesélni a történetét onnan, hogy mi történt Egyiptomban…
A történet közben végig megyünk pár országon és Gloria élete csöppet sem unalmas. Szeretők, árulók, bajtársak jönnek és mennek.

A mű nyelvezete engem sokszor emlékeztet a 90-es évek fantasyaira. Mivel ebben nőttem föl, számomra felüdülés volt olvasni. 
Az írónő jól bánik a paranormális fantasy elemeivel és szerintem a műfajon belül jó lett.
Eleinte nem tudtam időben behatárolni, de végül a fantáziámra hagytam mindent. Elengedtem magam és hagytam a könyvet önmagában kibontakozni.
Nekem tetszett. Ahogy már följebb is írtam, azoknak ajánlom, akik szeretik a paranormális romantikát, domináns főhősnőket és persze a halhatatlanokat… 

Az írónő honlapja:
http://ashleycarrigan.blogspot.hu/

A könyvhöz kapcsolódó trailer:



Játék:

2014.03.24 Insane Life
2014.03.26 Függővég
2014.03.30 Kelly & Lupi olvas
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 megjegyzés: