Ads

Grace Draven - Master of Crows


Grace Draven


Master of Crows


Kiadó: Smashwords (magán)
Besorolás: Felnőtt
Kategória: történelmi romantikus, mágia, paranormális
Kiadás éve: 2011
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
   (Fantasy / Fantasy Romance) What would you do to win your freedom? This is the question that sets bondwoman, Martise of Asher, on a dangerous path. In exchange for her freedom, she bargains with her masters, the mage-priests of Conclave, to spy on the renegade sorcerer, Silhara of Neith. The priests want Martise to expose the sorcerer's treachery and turn him over to Conclave justice. A risky endeavor, but one she accepts without hesitation--until she falls in love with her intended target. Silhara of Neith, Master of Crows, is a desperate man. The god called Corruption invades his mind, seducing him with promises of limitless power if he will help it gain dominion over the world. Silhara struggles against Corruption's influence and searches for ways to destroy the god. When Conclave sends Martise as an apprentice to help him, he knows she's a spy. Now he fights a war on two fronts--against the god who would possess him and the apprentice who would betray him. Mage and spy search together for a ritual that will annihilate Corruption, but in doing so, they discover secrets about each other that may damn them both. Silhara must decide if his fate, and the fate of nations, is worth the soul of the woman he has come to love, and Martise must choose continued enslavement or freedom at the cost of a man's life. And love...

Előre is mindenkitől elnézést, az elkövetkező pár hónapban rövidebbek lesznek az értékeléseim, mert sok a fordítanivalóm és beadandóm. Néha elengedem magam az olvasással, utána pár hétig fordítok. Nah most egy ilyen hetet tartottam, ennek az eredménye jön majd most.

Véletlenül akadtam rá a Master of Crows című könyvre, egy másik mű kapcsán dobta fel a goodreads, hogy érdekelhetne. 
Hát szép a borító, de ez nem jelent semmit. Oh! A történet sem tűnik rossznak. Na jó, kap egy esélyt.

A történet igazi felnőtt mese. A karakterek egyszerűek, de ebben áll a nagyszerűségük. Szerethetőek, nem buták és teljesen emberi a gondolkozásmódjuk, cselekedeteik. 

A főszereplő mágus, ám nem a szokásos mágus sztereotípia illik rá. Silhara nem egy tunya és rest ember, aki életét a könyvek bújásával tölti - miközben mindenki fél tőle, valójában otthon narancsot termeszt, majd saját kezével szedi le és e mellett parfümöt készít. A sötét külső mögött, egy igazi szelíd jószág lakik. Ám a háború istene megkörnyékezte. Ezért segítséget kér ellenségeitől, a Konklávétól.
Martise-t nem érti minek küldték, jól fordít, de semmi mágia nincs benne… akkor minek fogadták be a lányt a mágusok?

A cselekmény javarészt egy várban játszódik, ezen kívül néha lovagolnak, vásárba mennek és egy másik országot látogatnak meg. A három főszereplő állandó, mindig ott vannak mindenhol. Az ő kapcsolatuk és karaktereik jellemfejlődését követhetjük nyomon.


Aranyos, könnyű esti olvasmány. Ne várj tőle sokat, csak úgy tekints rá, mint egy mesére, akkor nagyon is élvezhetővé válik. Inkább mágiával átitatott történelmi romantikus.

A nyelvezete egyszerű, könnyen érthető. Engem a történet is sodort magával, egyszerűen nem bírtam letenni, amíg a végére nem értem.

Ajánlom e? – Igen. Ha egy jó mesére vágysz, mágiával átitatva, akkor lehet ő lesz a nyerő.


Pozitív: Meseszerű, aranyos kis történet.
Negatív: Javarészt egy helyen játszódik, néha picit lassúnak éreztem.

Pontozás:
Történet: 4/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Silhara: 5/5
    Martise: 4/5
Humor: 4/5 
Összesen: 4/5

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése