Ads

Amelia Hutchins - Fighting Destiny (1.)

Most fejeztem be a vizsgaidőszakot. Eléggé sok beadandóm volt, ezért most jövök csak vissza. (Whahahaha átszámolva úgy 100 A4-es oldalt gépeltem be. Egy egész könyv is kijönne ebből már! :D )
A málnakönyvek folytatása is készülőben van. (Tudjátok, a legjava a legrosszabbaknak. :D )
A könyvfesztiválos beszámolón is gondolkozom, de lehet általános beszámoló lesz ebből. :D


Amelia Hutchins


Fighting Destiny


(The Fae Chronicles 1.)
Kiadó: Magán
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, erotikus, tündéres, krimis, fantasy
Kiadás éve: 2013
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 438
Megtetszett? Amazonon itt találod.
   Have you ever heard of the old Celtic legends of the Fae – beautiful, magical, and deadly creatures that have a love of messing with humans just for kicks and giggles?

Welcome to my world.

What started out as a strange assignment, lead to one of the most gruesome murder mysteries of our times. My friends and I are set and determined to find out who is killing off Fae and Witches alike.

Couple of problems in the way – I hate the Fae and the Prince of the Dark Fae is bound and determined that I work for him. He’s a rude, overbearing egotistical ass with a compulsive need to possess, dominate and control me. Oh – did I mention that he is absolutely sex-on-a-stick gorgeous and he makes me feel things that I never ever wanted to feel for a Fae…every time he touches me or looks at me with those dangerous golden eyes he seems to pull me further in under his spell, despite my better judgment.

My friends and I can’t trust anyone and nothing is as it seems on the surface – not even me.

Amikor egy könyvben találkozik a Tündérkrónikák és az Angyali vadász sorozat…

PRICELESS!

Először a Goodreadsen futottam bele és a 4,3-as értékelés jót ígért. Valamiért mindig a majd elolvasom listámon maradt, de hátrébb tettem. Gondoltam, na, majd most. Kedves olvasótársaim, nem, ezt a könyvet nem bírtam letenni. Nagyon rég éreztem ezt a fajta, igazi, „beszippantott a könyv” érzést. Minden, helyesebben majdnem mindennel teljesen meg voltam elégedve.

A történet dióhéjban: Syn (Synthia) a Céhnek dolgozik (jah, ez is Guild… :D) néhány boszorkánytársával együtt, azoknak, akik az úgymond „rossz” nem emberi lényeket keresik föl és ölik meg. Syn pedig leginkább a tündérekre éleződött ki. Szívből gyűlöli őket, miután tönkretették a családját.
Egy napon pedig furcsa feladatot kap. Törjön be az egyik sötét tündérherceghez, Ryderhez, akitől mindenki fél, olyannyira, hogy nevétől is félnek. Synnek sikerül ez, két társával együtt, Adammel és Larissával és még egy új lánnyal, de elkapja őket félúton Ryder. A nagy kínzások után derül ki, Rydernek ez egy tesztje volt, ő felvenni szeretnék őket, megbízása van…
Mostanában tündér és egyéb lények szervei tűnnek el, mindezt úgy, hogy közeleg Ryder esküvője a világos tündérkirály lányával.

Rydert ahogyan látom. :P
A világfelépítés nagyon bejött! Van a világos és sötét Fae (tündér magyarul) oldal, ezen kívül vannak a Hordához tartozó lények, mint például a vámpírok, alakváltók. A tündérvilág pusztulóban van, ráadásul a tündérek egymást akarják eltaposni, mert mindenre féltékenyek, ami él. Lassan az emberiség jön.
A tündérek tökéletesek, az érzés viszont hiányzik belőlük. (Első ránézésre.) Az emberek tudatát képesek kiszippantani és a szexel ölni, de így is táplálkoznak. Szórakozásnak tekintik, ha valakit megbélyegeznek mint a kisállatuk, ribancuk, majd lassan ellophatják a tudatuk és agyatlan vázakká tehetik őket.

Ryder pedig ezeknek az egyik hercege. Elhíresült kegyetlenségéről és félelmetes természetéről, csak a hűséget ismeri, ha valaki elleneszegül, az halálos ítéletet ír alá. A karakterek között ritkán fordult elő, hogy megijedjek egy főhőstől. Egy főhős pasitól. Most még én is leültem, hogy tényleg ennyire gonosz lenne? Ennyire nincs benne érzés? – Ám a könyvben vannak részletek az ő szemszögéből is, így apránként megtudjuk nem is annyira gonosz. Azaz de, csak Synt sosem bántaná igazán. bár ez sem igaz, később mondja, ha a népét védené, megölné, de ebből mi igaz, az már kérdéses.

Így képzelem el Synt.
Syn karakterét is csíptem. Azok közé, az igazi badass leányzók közé tartozik. Rydertől ő is tart, ez tény. Nos, ő inkább ezért szembe megy vele mindenért. A kettőjük civakodása érthető. Ryder megjelölte és vérszövetséget köt vele, közben gyűlöli a férfit. Aztán amikor lehet, hivatkozik erre a szövetségre. Ryder tündér mivoltából adódóan pedig, a lányt csábítja, aki vonakodik.
Erős karakter, nem csinál eszetlen nagy butaságokat és leszámítva, a történet elején állandó szavajárása a f_ck, nagyon megkedveltem. :D

A történet, ahogy írtam, sokban emlékezetett az Angyali vadász sorozatra (Nalini Singhtől) és a Tündérkrónikákra (Ryder karaktere esetében). Nem zavart, sőt, szerintem saját kis világot formáltak itt a szereplők és ez a hasonlóság itt határozottan pozitív pontot ad a történet javára.
Folyamatosan történik valami, hiába a sok erotikus jelenet, itt egy bomba, ott egy hulla. Gyorsan keressük meg, ki volt az. Mindig pörög a történet.
Vannak benne klisés részek. Oké, most egy kicsit… SPOILER!A történet elejétől tudtam mi lehet Syn, ezzel együtt olyan fordulatszála is van, amire nem számítottam. Amikor Vlad mondja, Ryder teremtette a vámpírokat, egyből sejtettem ő kicsoda, miért szokott többes számban beszélni magáról. Bár az első kötet végére ez nem derült ki pontosan… - SPOILER VÉGE!
Így a végére hagytam az egyetlen dolgot, ami nem tetszett… A történet eleje. A főhős végig f_ckozik, de folyton és az írónő ugyanazokat a szavakat használja. Szerencsére egy idő után kijön ebből a „hiba gödörből” és színesedik a szókincse.



 A sorozatról:
A sorozatból eddig (2014. június) három kötet jelent meg. Tervben van már a negyedik is, de annak még csak a címe nyilvános.

1. kötet – Fighting Destiny
2. kötet – Taunting Destiny
3. kötet – Escaping Destiny
4. kötet – Seducing Destiny

Pozitív: Az egész világfölépítés, karakterek.
Negatív: A szöveg nyelvezete az elején.
Kinek ajánlom: Tetszett az Angyalivadász története? Netán a tündérkrónikák? Akkor nekedvaló ez a könyv is. :D

Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Ryden: 5/5
    Syn: 5/5
Humor: 4/5 
Összesen: 5/5

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése