Ads

Rachel Van Dyken – Elite

Rachel Van Dyken


Elite


(Eagle Elite 1.)
Kiadó: CreateSpace
Besorolás: YA/NA
Kategória: romantikus, maffia
Kiadás éve: 2013
Könyv és olvasás nyelve: angol
Oldalszám: 322
Molyos értékelés
   For Tracey Rooks, life with her grandparents on a Wyoming farm has always been simple. But after her grandmother's death, Tracey is all her grandfather has. So when Eagle Elite University announces its annual scholarship lottery, Tracey jumps at the opportunity to secure their future and enters. She isn't expecting much-but then she wins. And life as she knows it will never be same . . .

The students at Eagle Elite are unlike any she's ever met . . . and they refuse to make things easy for her. There's Nixon, gorgeous, irresistible, and leader of a group that everyone fears: The Elect. Their rules are simple. 1. Do not touch The Elect. 2. Do not look at The Elect. 3. Do not speak to The Elect. No matter how hard she tries to stay away, The Elect are always around her and it isn't long until she finds out the reason why they keep their friends close and their enemies even closer. She just didn't realize she was the enemy – until it was too late.

Így képzelem el Trace-t.
Az alaptörténet szerint Trace az új lány a suliban. Azonban ebben a suliban nem viselik el a parasztlánykákat. Mindenki kő gazdag családból való, no és persze márkás cuccokban járnak. Trace-t megdobálják, kiközösítik. Jah, és kihagytam a suli legfőbb törvényét: nem szabad megérinteni a kiválasztottakat.
Nixon pedig közéjük tartozik. Ő az, akivel Trace már az első napon összeveszik. Ennek a következménye pedig, megvonnak tőle eléggé sok diák kiváltságot. Mint a liftezés. Heti kétszer használhatja.
Ráadásul mindenki tehén lányozza, ez később beceneve is lesz, főként, miután bele „múúúzik“ a mikrofonba…
Nagyon jókat nevettem a történeten, ezzel együtt néha leütöttem volna Nixont.

Azt hittem megint egy sulis történetet fogok olvasni. Legnagyobb örömömre, nem igazán a szokásos történetet kaptam.
Az egész sulis történet mögött meghúzódik egy olasz maffia szál és egy másik leszámolás történet is. Ez, ahogy szép lassan belekerül a könyv történetébe, úgy indul be a történet is.

Nem mondom, hogy hibátlan a könyv, mert számos olyan dolgot találtam, amivel nem értettem egyet. Fönnakadtam például azon, hogy egy 6 éves kislány és egy 8 éves kisfiú miként lehet élethosszig tartóan szerelmes egymásba. Már akkor…
Meg Nixon sem tökéletes, ráadásul a családi dráma is néha nevetséges. Túl sok „véletlen” szál és klisé.

Trace, az új paraszt leányzó, akinek a szülei meghaltak és a nagyapja neveli. Neki tényleg ilyen hangulati sinus görbéje van. Hol gyűlöl mindenkit, mert az iskola ribancának titulálják, vagy tojással dobálják, hol meg minden szép és jó. Ráadásul majdnem végig el akarja hagyni az iskolát és soha vissza se akar jönni. Aztán mégis marad, mert a büszkesége ezt diktálja… Ehhez hozzájön a végtelen naivsága is. Szóval nem igazán tudom megérteni őt.

Nixon, akár ilyen is lehetne...
Nixont nem kedveltem az elején különösebben. Mindig úgy tűnt, hogy ő tesz keresztbe. Valójában persze valaki más áll minden hátterében, egy olyan karakter, akire nem is számítunk. Ennek ellenére Nixon is mondd dolgokat, vannak pillanatai, amikor simán le tudnám karatézni a srácot. Róla is kiderül néhány dolog, de egy kicsit ez klisés lett. Miután a könyv felénél kiderül ki is ő, már semmin nem lepődök meg.

Összességében a történet egészen jó, nekem tetszett. Tényleg csak apróságok voltak, amiken elhúztam a számat, hogy ezt nem így kellett volna.

Ha mégis egy maffiás, sulis, könnyed történetre vágysz, akkor hajrá. Neked találták ki ezt.

Pozitív: Jó a történet, vicces és vannak benne jó fordulatok.
Negatív: A karakterek néha buták és esetlenek.

Pontozás:
Történet: 4/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Nixon: 4/5
    Trace: 4/5
Humor: 4/5 
Összesen: 4/5

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése