Ads

Debora Geary - Modern boszorkány (blogturné)

A Maxim Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Debora Geary: Modern boszorkány című regénye, az azonos című sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Lauren és a modern boszorkányok varázslatos életét!

2014. május 30-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.
Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Debora Geary


Modern boszorkány


Kiadó: Maxim
Műfaj: Felnőtt
Kategória: romantikus, humoros, chick lit
Megjelenés ideje: 2014.06.12
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Komáromy Rudolf
Oldalszám: 376
ISBN: 9789632614670
Pont: 4/5
Megtetszett? Beszerezheted itt.
   Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt.
Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.


   A Modern boszi érdekes és egyben rettentő aranyos történet. 
Amikor az ősi mágikus képesség találkozik a modern kornak a vívmányával – a számítógéppel. Nincsenek üstök, seprűk és csúcsos süvegek, de annál több chat beszélgetés, elvarázsolt honlap, no meg egy nagyon bohókás boszi család.

Lauren - aki ingatlanügynök - egészen az üresen kongó hűtőjéig nem tudta, hogy boszorkány. Pusztán a hűtőjét szerette volna feltölteni az egyik netes boltból, ám hirtelen ott találta magát egy netes csevegés kellős közepén. Ráadásul azt állítják, hogy ő egy boszorkány. Ő… ??? Nem, nem.

Jamie fiú megjelenésével, aki azt állítja magáról, hogy ő is boszorkány, végleg elszabadul Lauren életében a pokol. A srác tányért lebegtet minden különösebb erőfeszítés nélkül és szerinte Lauren gondolatokat képes „olvasni”.  A lány hitetlenségét szép lassan sikerül eloszlatnia és elkezdi tanítani. Ekkora lép be a történetbe Nat, aki Lauren legjobb barátnője.

A sztori nagyon szellemes, sok humor van benne, közben átszövi a mágia és boszorkányság. A mágia ötlete nagyon tetszett, mert nem simán az eddig elképzelt formában olvashatunk róla, hanem, például, hogyan lehet ezzel másokon segíteni, fájdalmat enyhíteni, jövőben látni mi fog történni – persze ezzel kalamajkát okozva.
Az összes boszorkány sajátos személyiséggel rendelkezik, ám mindegyiknek van valami, számunkra eltérő kicsapongó furcsasága. Lauren így csöppen bele ebbe az elsőre talán már-más elmebetegnek tűnő csapatba. Ugyanakkor a szívük hatalmas és a segítőkészségük sem ismer határokat.

Laurent első pillanattól sikerült megkedvelnem. Ő az a lány, aki mindent kívülről szemlél és egyik pillanatról a másikra csöppen bele a boszik világába. Humorával és néha kétbalkezes ügyködéseivel gyakran mosolyt csalt az arcomra.

Nat és Jamie története is nagyon viccesen alakult. Természetesen náluk sem fenékig tejfel minden, mert egyik sem akarja elhinni a saját jövőjét.

Kedvenc karakterem mindenki közül, nem más, mint Aervyn, aki egy kisfiú. Valóban hatalmas arc. Mindig okoz valami galibát, újabb csínytevéseken töri a fejét, de csak segíteni szeretne másoknak. Nála szinte éreztem a könyv során azt, amikor a gyermeki ártatlanság és csibészség keveredik.

A könyv nagyon pozitív meglepetés volt és igazi ékköve a napomnak. Nekem viszont mégis hiányzott belőle egy középpont. Úgy értem, hogy a könyv sok szálon fut, sok szereplőt mozgat meg. Lauren lenne elméletileg az egyik középpont (szerintem), de mégsem éreztem, hogy őrá lenne valamilyen fókusz. Hiányzott, ha ha valami történt, akkor belelássunk. Néha olyan érzésem volt, hogy szétcsúsztak a darabok és már túl sokat próbál az írónő mozgatni. Netán túl keveset. Kicsapongtak sokszor a gondolatai. – Ezeknek ellenére, szerintem érdemes elolvasni a könyvet, mert nagyon bohókás és jó szórakozást nyújt. Egyedül nekem ez volt, ami bökte a csőrömet.

Extra (Laurenről)

Név: Lauren McCready

Lauren a történet egyik központi alakja. Legtöbbször ő általa történnek meg az események, vagy segíti előre a megtörténésüket. Bájos és kedves, mindenki szereti őt. különösen jó érzéke van az ingatlanértékesítéshez, főleg, mert nem is sejti, hogy megbűvöli vevőit. Élete 28 évén át nem sejtette van benne boszorkányvér, sőt létezésükről sem tudott.

Kor: A könyvben 28 éves
Született: 1982 júniusában
Hajszín: Barna
Mágikus ereje: gondolatvarázsló - telepata és empata (A többiek szerint nagyon erős, Lauren azonban ezt tagadja.)
Kedvenc szín: piros

Egyéb jellemzők: 
Jók a lábai, kis mellek és nagy agy (Jamie szerint).
Imádja a kanapéját, kávéfüggő, szereti a Lo meint (egy kínai leves féle), valamint jógázik is, de csak mértékkel a hátsó sorban.
A legjobb barátnője, a jógaoktató Nat. A kötet során számos újabb barátra lel, de még nem mesélek erről túl sokat. :P


Játék:

A boszorkányokról legendák keringenek. Regények és filmek mesélik el történeteitek újra és újra.
Hogy léteznek-e? Egy biztosan. Az üst felett görnyedve éppen varázsigéket mormol, miközben egy fiolányi szerencsét löttyent főzetébe, hogy így segítsen Benneteket a nyereményhez. Kíváncsiak vagytok a nevére? Sajnos nem árulhatja el, hisz a név hatalom. Erre hamarosan Ti magatok is rájöttök.
Minden blogon találtok egy varázslókártyát, melyek mindegyike egy-egy híres boszorkányt, boszorkánymestert, varázslót vagy mágust rejt. A rajtuk szereplő információmorzsák alapján kell kitalálnotok, hogy hogyan hívják az illetőt. Minden megfejtett névvel növelhetitek esélyeteket a fődíj megszerzésére.
A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott, 3 db Modern boszorkány könyv egyike.
(Postázás csak Magyarország területén belül!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

05/30 Dreamworld - Boszorkányképességek
05/31 Deszy könyvajánlója - Jóga
06/02 Kristina blogja - Kristályok
05/03 Angelika blogja - Ki kicsoda a regényben?
06/04 Könyvszeretet
06/06 Nem harap a... - Folytatások
06/08 Zakkant olvas - Boszorkányos könyvek, filmek
06/10 Szilvamag olvas - Borítók
06/12 Roni olvas - Idézetek
06/14 Insane Life - Karakterbemutató: Lauren
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése