Ads

Hétfő esti matiné (5) - Szörny show

Elnézést, hogy kések a Hétfő esti matinével, de bevallom, nyelvvizsgákra készülök és még egy újabb nyelvvel is küzdök. :D
Ha nem érdekel valakit, nyugodtan ugorja át ezt a részt. :D

Szeretném megcsinálni az angol és kínai felsőfokú nyelvvizsgát idén ősszel, ráadásul a mester szakos diplomamunkámat is írnom kell, amiben vegyesen van mind a két nyelv és jó szokásomhoz híven, olyan témát választottam, amiből itthon nincs elérhető irodalom.
Miután küzdök a két nyelvvel, eldöntöttem alap szinten megtanulok koreaiul. Szeptemberben németül is elkezdek, ha minden igaz az a nyolcadik nyelv lesz, amit többé-kevésbé elsajátítok. (A másik kettőt nem számolom, mert sokat felejtettem. Németet is tudtam olvasni, úgy 12 éve.) Persze, a koreai konyhanyelv most is megy valamennyire. Nagyon szépen tudok káromkodni, vizet, kimchit és olyan dolgokat kérni, amiket kérhettem barátnőm anyukájától, amíg ő aludt. :D
Az egyik legjobb barátnőm koreai, aki sosem hagyta el még Ázsiát. Ma vele beszélgettem órákon át a telefonon. Élvezte a szakács is, aki bele integetett. Anyukája is puszilt. :D
A barátnőmmel, Mirannal kint ismerkedtem meg, mellettem lévő szobában lakott Kínában és mikor pár mondaton kívül mást nem tudtam kinyögni, befogadtak és az europid koreaiként (többi nem ázsiai iskolatársam nevezett el így) velük jártam el szórakozni. Barátnőmön kívül még vagy 10-en voltak még, de Mirannal lettünk nagyon jóban. Igaz, összesen pont egy hónap van közöttünk. Ők nem tudtak angolul, én meg kínaiul rendesen. Így kezdődött a barátságunk az alapszókinccsel.
Tőlem Miran néhány magyar szót tanult meg. Persze, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a többi koreai ismerősöm is szépen káromkodott. :) Bár a legjobb, amikor barátnőm egy másik magyarnak széles vigyorral azt mondta: Sötét paraszt! – A lány kicsit sokkot kapott és megszólalni nem tudott. Ez abból jött, ha elénk tolakodtak, nem anyázhattunk kínaiul, így mind a ketten megtanultuk a szitokszavakat, a barátnőm meg nagyszájú és humorosabb természetű lány, ezért nem hagyhatta ki. Utána mondta, hogy csak viccelt bocsánatot kért, de nem hagyhatta ki.

INNEN FOLYTASD… :D

A mai matinéhoz egy paródiakönyvet hoztam. A Bigfoot, You ARE the Father című művet Bytch Williams alkotta. Ahogy a nevéből is sejthető, semmi komolyságra nem kell gondolni. Ez a néhány oldalas írás valójában egy második kötet, de már a múlt héten kinéztem ezt a novellát. Az első nem is számít itt.

Az írónő tv show szerűen írta meg, tehát egy rossz, elszúrt Monica show, csak tele paranormális lényekkel. Vajon ki az apa? Erre szeretnének választ kapni.
A főhősnő ennek a megoldására, a Murray Slobitch műsorba rángatja az összes exét, akik név szerint a Csupakabra, a Nagyláb, az ír Elf, a Tokoloshe (ilyen afrikai szőrös szörny, zombi, kopogó szellem keverék). Persze ahogyan a showkban szokott lenni, tagad mindenki mindent. :D
Igazuk is van, a végén kiderül ki az igazi apa. Persze ahogyan a showkban lenni szokott, hazudik az is, aki kérdez valamit.
A főhősnő minden szörnyet szexinek tart, ezért nehéz a választás. Főleg egy ilyen helyzetben.

Ez is egy nagyon rövid mű, nagy betűkkel és a reklámot leszámítva 22 oldal.
Beszerezhető az amazonon.
(Nem, nem vettem meg, nem is olvastam végig, csak az elejét, és amiket találtam belőle idézeteket. Jókat kacagtam rajtuk. Ez a könyv a szeretném egyszer egészben is listámra került.)

A Tokoloshe-re tud valaki valamilyen magyar megfelelőt? Más néven Tikoloshe vagy Hili. Érdekesség, hogy beírtam a keresőbe és elsők között adott ki egy yahoo kérdést (ez olyan, mint a gyakorikérdések): a jövendőbeli nejemet egy tokoloshe ejtette teherbe. Ezek után részletesen kifejti, hogy a harmadik házasságára készül, 12 birkát és egy jó hi-fi berendezést adott, ezért egy szűzlányt fog kapni. Sajnos teherbe esett, a lány apja szerint a tolokoshe tehet erről. Mit csináljon? A lányt nem utasíthatja vissza, de egy tokoloshe gyereket sem szeretne. :D

A válaszok komolysága is ehhez hasonló. Egy hi-fit könnyebb karban tartani, mint egy nőt, különben is. Van xy ismerős, aki visszacsinálja a gyereket és szűz lesz a lány újra. :D

A mai borító egy itthon is többé-kevésbé ismert írónő olyan munkájához tartozik, ami nem jelent meg magyarul. Mentségére szóljon, a legelső könyve volt és később megjelent egy jobb borítóval is.

Ezzel a borítóval az a problémám, ha már azzal reklámozok valamit, hogy NY Times és USA Today legjobb írónői közé tartozik az alkotó, akkor minimum nem egy agyon photoshoppolt igazán mű képet teszek be. 
Mi ezzel a baj?
A háttér egy kép. A férfi nem tartozik a könyvhöz, tipikus stock photo, de még meg sem kísérelték ezt a tényt eltüntetni. A fény, a kép, semmin nem alakítottak. Ha ez a tény nem elég, a férfi teljesen bárgyún, érdektelenül áll, aki épp unatkozik, mert az utolsó képet lövik róla.
A hölgy, aki első ránézésre éppen leütni készül a férfit, netán repüléssel próbálkozik (superman köpeny hiányzik), nála annyira éles a vágás, mintha csak felszögelték volna. A finomítás és az igazítás ismét hiányzik.

Ha valaki nem értene a képszerkesztéshez, elárulom, ezen finomítani nem tart többe egy kezdőnek sem 5 percnél. Legalább minimális szinten.
Lehet azt mondani kezdő, noha édesanyám magától tanulta meg kezelni a programot és meg tudja csinálni, de ha már kezdő, akkor a kevesebb jobb elvet használja. 
Ha ezt nem veszem figyelembe, túlzsúfolt a kép, elég lett volna a férfit odatenni, így a szem nem tud fókuszálni és nem tudja eldönteni mi a fontosabb ezen a képen.
Ha a szemet szeretném vonzani, olyat kell találni, ami egyszerű, egy pontja kiemelkedik a többi közül. Ezt akár azzal is elérhették volna, hogy kisebb méretben használják föl a két képet, nem teljes borítót betöltően. 
Itt ez nem merült föl. Mindent rá szerettek volna zsúfolni.
Az alja és a rászerkesztett címke pedig nem a kezdőről árulkodik. Egyszerűen valaki nem akart ezzel foglalkozni.

Ha már ez nem jött be nektek, akkor adok egy másikat. 
Ez a romantikus mű, annyira szexi borítóval bír, hogy nem bírom fékezni én sem magamat. Nem tudok választani a három malac közül, vagy esetleg válasszam inkább a szexin fölnéző disznókat védő férfit a selyemágyban? :D
Azt a tündér angyalkát megmagyarázhatná valaki. Pironkodva nézi a harmadik malacot.
Aha! Tuti ő kell neki. Akkor már csak három közül választhatok.


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése