Ads

Laura Arkanian - Holdezüst, vérarany

A Könyvmolyképző Kiadó november 29-én jelenteti meg Laura Arkanian: Holdezüst, vérarany című könyvét, amelyben Titoktudók és Fényjárók ősrégi és új klánjainak harcáról olvashatunk. Vámpírok és alakváltók csapnak össze, hogy eldöntsék, elfogadják-e az új klánt, mely tiltott szerelem okán alakult.

Kövesd végig a négy állomásos blogturnét, a nyereményjáték során ismét esélyes lehetsz a három könyv egyikére!

Laura Arkanian


Holdezüst, vérarany


Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: vámpír, vérfarkas, fantasy
Megjelenés ideje: 2014.11.29
Olvasott nyelv: magyar
Oldalszám: 
ISBN: 9789633738931
Megtetszett? Megrendelheted ITT
Pont: 4/5
  Szerelem, harc, szövetség
Vámpírnak lenni jó – kivéve, ha a kedvesed egy vérfarkas.
Peter és Andrea éli a fiatalok életét, randiznak, szakítanak, ám egyszer egymással találkoznak.
De nem sejtik, hogy kicsoda a másik, és túl későn jönnek rá.
A szerelem azonban dacol a törvénnyel, nem tűr határokat. Ketten megalapítják a renegát falkát.
Csakhogy a város kényes egyensúlya felborul. Vámpírok és vérfarkasok összecsapnak, de a saját kolóniákon belül is elindul a hatalmi harc.
Ki lesz az új vezető? Hogy éled túl a testvéreid bosszúját?
Lehet-e a szeretni valakit, aki ennyire más?
Tarts velünk az izgalmas körjátékban, ahol a szerelem és a halál kéz a kézben jár.
Sajátos hangulatú, izgalmas, lendületes történet némi humorral és éppen csak annyi romantikával megfűszerezve, amennyi elég ahhoz, hogy fenekestül felfordítsa egy város életét – nap és hold alatt.






Véletlenül találtam rá a könyvre, láttam a megjelenését, de nem olvastam az aranymosásban az első mutatványfejezeteket. A vámpírok és vérfarkasokat jó kombinációnak tartom és egy angol írónő könyvét olvastam már hasonló témában. Végül a könyv fülszövege felkeltette az érdeklődésemet.

A szereplők megfogtak és mivel több szálon fut a történet, ezért több főbb szerelő is képbe kerül.

A világfelépítése egyedi, nem kifejezetten vámpír vagy vérfarkas tulajdonságokkal bírnak a szereplők. Tetszik a megoldás, amivel ezeket kiküszöbölte az írónő, például nem egészen halhatatlanok. Ha e akarják érni, akkor erkölcsi normákba ütköznek.
Mielőtt azt hihetnénk, a könyv ismét kényelmi vérfarkas és vámpírokkal van tele, szólok, hogy nem. A harcok folyamát és az összecsapások alatt kiderül, nem annyira „szelídek”, mint amennyire elsőre annak tűnnek. Különböző klánok alakultak ki az évek alatt, s ezek között mindegyik másféle nézőpontot képvisel.
A vérfarkasok és vámpírok nem átadják a tulajdonságukat, hanem velük együtt születik a különböző képességük.

Meghaltál a klánodnak: rövid, hagyományos mondat, és nem kell megmagyarázni. A klánvezér a befogadás és kivetés, az élet és halál korlátlan ura, soha, semmit sem kell megmagyaráznia. Amit ő akar, az meglesz, ha a klán tagjai belepusztulnak is. Néha szó szerint.
Leeresztette a kezét, hidegrázás tört rá. A másvérű kolóniában a magányosok nem húzzák sokáig, és akit kivetnek, aligha talál magának új klánt, amelyik befogadná. Azt is megteheti, hogy ezentúl csak holdtalan életet él, fel sem néz éjszakánként az égre, de akinek a vére felébredt a holdra, az ebbe előbb-utóbb beleőrül.

Peter és Andrea kapcsolata elsőre kissé kényelmi kapcsolatnak tűnhet. Egyik se tudja a másik titkát, aztán egyszerre szakad rájuk. A klánokon belül pedig nem szeretik a másik „fajhoz” tartozó személyeket. Ezért végül arra jutnak, hogy új klánt alapítanak, ahol a két faj megférhet egymással...
Kedveltem őket, ugyanúgy ahogyan Alice-t és Christiant is. Mindegyik karakternek valamilyen szempontból fontos szerepe van a könyv folyamán.

A történetnek sajátos hangulata van. Néha olyan érzetem volt, hogy egy paranormális romantikus könyvet olvasok, ahol felnőtt karakterek vannak és ez pozitív hatással volt a könyv írásmódjára is. Nyersebbnek tűnik és sötétebbnek ezek által. A romantikus szál nem lett erőltetve, nem éreztem itt különösen fontosabbnak. Az írónő igyekezett a történetiségre fókuszálni.

Ha egy paranormális történetre vágysz és éppen nem a túlburjánzó romantikáról szeretnél olvasni, elég egy csipetnyi, akkor bátran ajánlom Neked. Eseménydús, izgalmas és a világfelépítése is érdekes.

Nyereményjáték:
A Fényjárók és Titoktudók klánokba tömörülve élnek, így szövetkeznek egymással, így védik meg magukat. Nincs más dolgod, mint a három elrejtett klán nevet beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. 
A Media Addict blogon nincs játék!
Most is három szerencsés megfejtőt sorsolunk ki, akiknek 72 óra áll rendelkezésére jelentkezni az általunk küldött e-mailre. Figyelem! A Kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!



Résztvevő blogok listája:
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése