Ads

Suzanne Wright - Here Be Sexist Vampires


Suzanne Wright


Here Be Sexist Vampires


(Deep In Your Veins 1.)
Kiadó: Magán
Műfaj: Felnőtt
Kategória: vámpír, romantikus, humoros
Megjelenés ideje: 2012
Olvasott nyelv: angol
Oldalszám: 279 (ebook)
Amazon
Pont: 5/5
   Sam Parker is a vampire with a gift so strong and substantial that she is invited to partake in a test for a place in the Grand High Master Vampire’s private army. She finds that not only has the army never included a woman, but it has never included a Sventé vampire; a breed that is regarded by the super strong Pagori breed and the hypnotically beautiful Keja breed to be too tame and human-like. Most refuse to take her seriously, especially a Pagori commander named Jared who she craves in spite of herself.

The Grand High Master, however, sees her potential and offers her the position of Jared’s co-commander to help train the newest squad in time for the impending attack on his home. Sam has to demonstrate to Jared and the squad of chauvinists why it is incredibly foolish to underestimate a wilful, temperamental, borderline-homicidal Sventé female.

Warning: This novel contains an iron-willed female vampire with an energy whip, a sexist male vampire who is determined to have her, explicit vampy sex, and a romance story with real bite.

Mostanában a sok szakirodalom és egyéb iromány és írás mellett, meg persze egyéb elfoglaltságok miatt is, kevesebbet olvastam és hiányoznak a régi PNR könyveim, vagy fantasy könyveim és természetesen: Kenyon is. :D
Szerettem volna valami ütős PNR könyvet, ami jó, sőt sziporkázik és jókedvre derít. Ezek mellett története is van.
Kicsit olyan érzésem van, mintha tűt keresnék a szénakazalban, ugyanis a legtöbb PNR témájú toplistás könyvet olvastam, olvasom, nem érdekel annyira, esetleg kérdőjeles. Erre megláttam ezt a könyvet.
Zseniális! Az utóbbi időszak egyik legjobb olvasmányom volt.

Sam karakterét imádtam, egyszerűen annyira jól meg lett írva és kreatív, belevaló a leányzó, hogy pillanatok alatt a toplistás kedvenc női szereplők közé került.

Jared pedig a másik fele. A könyv váltott szemszögű, ezért Jared oldaláról is olvassuk. Átjön, a női és férfi logika benne, miközben Sam túlkombinál mindent, Jared csak egyszerűen férfifejjel gondol a dolgokra. Kedvencem, amikor nem akarja kihasználni Samet, ezért eltoltja magától és külön alszanak. Sam pedig azt hiszi, hogy semmit nem érez iránta. :D

Ennek a világnak a felépítése marhára bejött.
Az alap elképzelés szerint vámpírok három fajtára oszlanak. Az egyik a vadabb fajta, a másik a kettő átmenete és szépek, a harmadik pedig, a Pagorik, ami Sam is, ők azok, akik nem változnak sokat, inkább megtanulják az önkontrollt, de más különleges erejük általában nincsen és ezért a másik két fajta lenézi őket. Ezek mellett minden vámpírnak speciális képessége van, s képességeik eléggé sajátosak lehetnek. Kapunk befolyásolástól kezdve elgázosításon át mindent.
Képességük, kinézetük, kasztjaik mellett továbbá különböző területekre, kasztokra és osztagokra oszlanak a vámpírcsoportok és egymással harcolnak a különböző területekért, rangokért. Kicsit összefolyik a modern világ és a fantázia világa, néha nem tudtam behatárolni milyen időben vagyunk.

Története szintén tetszik. Sam vámpír teremtője, mestere erőszakkal tartja ott a lányt és lelki terrorizálja, miközben saját kis bérgyilkosaként kihasználja, valamint rákényszeríti, hogy a szeretője legyen. Sam egyetlen menekülési utat lát, ha egy másik vámpír alatt szolgálhat. Ez azonban nem egyszerű, mivel Sam mestere az egyik legerősebb a kaszton belül, senki nem merne mestere ellenszegülni és saknos másik kaszt pedig sosem fogadná be. Most mégis ez történik. Ekkor találkozik a szexista, nőfaló és rasszista Jareddel. Helyesebben első pillanatban ez a benyomása támad Samnek. Első pillanattól azt hiszi, azért gyűlöli, mert lány és még ráadásul alacsonyabb kasztból is jött. Aztán Jarednek ott van a három ágyasa, és van képe felkérni őt, hogy legyen a negyedik! – Samnek sem kell több, bebizonyítja tökösebb Jarednél.

A könyv humoros, szórakoztató és érdekes. Története, világfelépítése úgyszintén megfogott. Olyannyira, ha választani kellene, idei évben az egyik kedvenc vámpíros könyvem lenne a Here Be Sexist Vampires!


Egyetlen problémám volt, amikor a háborúra készültek, folyton emlegették, hogy közelednek, háború lesz, fuh féljünk. A legvégén pedig marha gyorsan lezavarják. Néhány oldalon. Ettől függetlenül imádtam minden egyes lapját.

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése