Ads

Donna MacMeans: Nászéjszaka

Donna MacMeans írónő újabb történelmi romantikus története jelenik meg a napokban a General Press Kiadó gondozásában. Az amerikai örökösnő Francesca és az angol herceg William izgalmas, szórakoztató története bennetek is elvarázsol!

Június 23. és július 1. között a Blogturné Klub bloggeri kétnaponta jelentkeznek értékelésekkel, érdekességekkel és játékkal a Nászéjszaka című könyv turnéja keretén belül!

Donna MacMeans


Nászéjszaka


Kiadó: General Press
Kategória: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2016.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Danyi Andrea
Oldalszám: 336 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Szenvedélyes regény az újgazdag amerikai örökösnőről és a konzervatív angol hercegről.
Francesca a tizenkilencedik századi Amerika egyik leggazdagabb családjának örököse, de nehezen viseli az ezzel járó kötöttségeket: úgy érzi, az illemszabályok gúzsba kötik az életét. Ráadásul gyerekkora óta irtózik a tömegtől, és arról ábrándozik, hogy csendesen él választottja, egy hétköznapi ügyvéd oldalán. Törtető anyja azonban a vagyon mellé címet is akar szerezni a családnak, ezért egy elszegényedett angol herceget szemel ki a lánya jövendőbelijének. Nem elég, hogy szegény Francescát elszakítják a szerelmétől, még a rideg Angliába is el kell költöznie. Arra azonban végképp nem számít, hogy a nászéjszakáját olvasással fogja tölteni. Újdonsült férjét ugyanis a szerelemnél láthatólag jobban érdekli, hogy neje alaposan megismerje leendő családja történetét és az angol etikettet. Szerencsére a családfán kívül más olvasnivalót is talál: egy kurtizán naplója kerül a kezébe, amelyből megtanulhatja, hogyan csavarhatja el a szigorú herceg fejét.

Donna MacMeans szenvedélyes és egyben szellemes regényének szereplői, az újgazdag amerikai örökösnő és a konzervatív angol herceg első ránézésre nem is különbözhetnének jobban egymástól. Minél több időt töltenek azonban együtt, annál inkább rájönnek, hogy közelebb állnak egymáshoz, mint először gondolták.

Donna MacMeans nevével először a Casanova érintése című könyv miatt találkoztam, ami nekem egészen tetszett. Megfogott az írónő kissé humoros, könnyed stílusa. Fülszövege alapján ez a kötet sem tűnt unalmasnak, egyből nekiálltam olvasni és összegezve véleményem szerint egy igazán bájos történet.

Francesca szülei nem éppen mintaszülők, édesapja még csak törődik a lánnyal, édesanyját viszont az érdekek hajtják s a jobb jövő reménye, hátha nemesi vér kerül a családba és kihasználva ezt, ő maga belekerülhet a felsőbb tízezer közé, pénz nem számít, abból van bőven, rang ami nincsen. Hercegnek, Williamnek feleség kell, hogy édesapja adósságaiból kimeneküljön, rögtön kap a gazdag lány után. Semmi sem egyszerű innentől. William buta lányra számít, beöltözteti inasát, Francesca pedig buta férfira számít, beöltözteti komornáját. Egyhamar összefutnak mit sem sejtve mennyire egyforma az észjárásuk...

A sztori középpontjában két főhősünk civódása áll, nem a szokásos gyűlöllek-szeretlek féle, hanem amikor mindketten szeretik a másikat, csak útjukat állja a butaság.
Francesca másik férfiba volt szerelmes, akiről azt hallotta feleségül vett egy másik nőt, ezután nem kell több löket számára, egyből elfogadja a hirtelen felbukkant házassági ajánlatot. Lassacskán ráeszmél férje nem rossz ember, sőt nagyon is jó, innentől kezdve minden báját beveti saját férje elcsábításához.
Aki Franchesca minden csábítását erőnek erejével elhárítja, mert szentül hiszi, friss arája terhes. 

Néhol kissé komikus fordulatokba hajlik a könyv, jókat mosolyogtam kicsinyes "harcukon". Nem a tipikus szituációt olvastam, itt senki nem hazudik, inkább az igazság amit nehezebb elhinni. Pont ezért igazi vita sosem alakul ki közöttük, viszont érvelődésük áradata szórakoztató.

Két főszereplő, William és Francesca első pillantásra teljesen más személyiségnek tűnhetnek az olvasó szemében, ez nem tart sokáig, kiderül mind a kettőt egy fából faragták, csak a közös hangot kell megtalálniuk.
Különösen tetszett a lány csábítási kísérlete. Hiszen, ahogyan a fülszöveg is mutatja, egy francia kurtizánon  keresztül tapasztalja meg a csábítás fortélyait, amik sokszor túl jól sikerülnek ártatlanságához képest.
Másik szimpatikus része a könyvnek, senki nem akarj a másikat megalázni. William mindvégig mélységes tiszteletben tartja felesége kéréseit, ha még terhes is lenne, elfogadná örökösnek, mi több, elejétől megkedveli a lányt s tenyerén hordozza. Ugyanez igaz Francescára, aki senki más miatt nem hajlandó tulajdon férjét otthagyni.

Ám mindenhol vannak kevésbé szerető családtagok, például William nagynénje, aki játékba hozza William szeretőjét. Imádtam a karakterét, nagyon unszimpatikus, kissé humoros módon. Sokkal inkább helyzetkomikának fogtam fel jelenlétét. Ugyanígy megjelennek még szereplők, szeretnék a szerelmesek életét bonyolítani és még jobban megnehezíteni, bár ez inkább komédiába fordul.

Nekem olvashatóan tetszett a könyvecske, méghozzá pont a kissé egyedi stílusával. Nem igazán sorolnám a hétköznapi történelmi romantikusok közé. Elsőre ha unalmasnak is tűnik, garantálom a családi komédiák, szerelmesek utazásai sokkal jobban feldobják a sztorit. Igazából senki nem akarja elhinni ami nyilvánvaló. Ettől nem bugyuta, buta egyik karakter sem, nem degradálóan butuskák, ráfogtam az ismeretlenségből fakadó bizalmatlanságba. Mindettől pedig irtóan viccessé és aranyossá válik a történet.

Szívesen ajánlom a könyvet azok számráa akik valami újdonságot olvasnának történelmi romantikus terét. Ezalatt értem, nem a szokásos szerelmi bajlódásokat, hanem egy üde, frissítő történetet. Könnyen szerethető karakterek, jó sztori és nagyon jó humor. Kell ennél több? 

Írónőről:
Donna MacMeans bemutatkozását innen fordítottam:
 http://www.donnamacmeans.com/author/


"Minden év első négy hónapjában mérlegképes könyvelő vagyok, de aztán eljön április 16-a és letépem zöld szemellenzőmet és szexi történelmi romantikus, paranormális valamint romantikus krimiírónővé változok.
Ohio középső részén lakok férjemmel hosszú-hosszú évek óta. Két nagykorú gyermekem van, akik kutya, hal és csiga, név szerint Killer sétáltatásnyira laknak. Amikor éppen nem telítenek el az adóbevallások, esetleg nem szövegen dolgozok, számos másik írói szövetségbe besegítek. Néha akril és pasztel festékeimet előkapva utat engedek másik művészi oldalamnak, de a két oldalamat tekintve, az írás kevésbé koszol. Imádok főzni (de gyűlölök takarítani.) Sütijeim messze földön híresek a csokoládé és alkohol bódító keverékéről. 
1996-ban kezdtem el írni, noha már előtte számos történelmi romantikust elolvastam, a sok kutatás megrémisztett elsőre, végül így írtam meg az első két romantikus krimi könyvemet. - Egyik ezek közül Donna Richards néven jelent meg. ..."

Nyereményjáték:

Mennyire ismered a történelmi romantikus regények öltözékeit? Válaszolj helyesen a bejegyzéseknél feltett kérdésekre és nyerd meg a 3 Donna MacMeans: Nászéjszaka példányok egyikét. 

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Mai kérdés: 
Miből készült a fűző abban az időben?


Állomáslista:

06.27. Insane Life
07.01. Szembetűnő

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése