Ads

Monica McCarty: A szent


Folytatódik Monica McCarty népszerű történelmi romantikus sorozata a Felföld rettegett fiai, már az ötödik rész jelenik meg A szent címmel a General Press Kiadó gondozásában.

Monica McCarty


A szent


(A Felföld rettegett fiai 5.)
Kiadó: General Press kiadó
Besorolás/műfaj: felnőtt, történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2016
Fordította: Melis Pálma
Oldalszám: 408
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
William ​​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…
Magnus MacKay kemény, büszke harcos – bármilyen terepen jól kiismeri magát, kíméletlenül leszámol az ellenfeleivel, és mindig higgadtan cselekszik. Harcostársai azonban furcsállják, hogy a férfi sosem beszéli meg velük a nőügyeit, ezért a Szent fedőnevet aggatják rá. Csupán néhányan sejtik, hogy e hűvös külső csak álca, hogy a férfi leplezni tudja a titkát. A visszautasított szerelmes sajgó sebét, úgy tűnik, még az idő sem képes begyógyítani. Különösen, ha az egyik harcostársa és hamarosan megkötendő frigye folyton emlékezteti erre…
A vadóc, ártatlan szépséget, Helent fiatalon válaszút elé állítja az élet: a szerelme és a családja iránti kötelességei között kell döntenie, és végül rosszul választ. A sors azonban tálcán kínálja neki a lehetőséget, hogy végzetesnek tűnő hibáját jóvátegye: a király és kísérete – soraiban a lány által imádott férfival, Magnusszal – felföldi körútján a családja várába is ellátogat. Kiderül, hogy az eltelt évek alatt a két fiatal közt izzó vágy mit sem csillapodott. Helen elhatározza, hogy megpróbálja meglágyítani Magnus szívét, de egyikőjük sem sejti, hogy valaki gonosz ármányt sző a király ellen, amellyel mindnyájuk életét veszélybe sodorja…
A Felföld rettegett fiai-sorozat ötödik kötetét tartja kezében az olvasó: a harcosok és szerelmeik történetei folytatódnak.

Monica McCarty igazán jó skótos történelmi romantikusokat ír, kedvelem könyveit, mindig várom a fiúk újabb köteteit. Magnus története egy ideje piszkálta a fantáziámat és végre elolvashattam! Még mindig kedvelem Magnust. *nyam*


Történetileg bejött a könyv, pergős, mindig valakinek eszébe jut ármánykodni egyet. Hol egy kis mérgezés, néhol kis csata, semmiképpen nem unalmas történet. Aki akkora skót rajongó, mint én és imádja a skót történelmi romantikusokat, Monica McCarty könyveivel megtalálja amire vágyik. (Higgyétek el egy Hegylakó rajongónak. :D )
Eddig az írónő szinte minden könyve tetszett, s a Felföld rettegett fiai mostani kötetével ismét visszaugrunk az 1308-as év környékére.

Nem tudom más hogyan van ezzel, bennem kissé mégis vegyes olvasási emlékeket hagyott ez a kötet. Igen, bírom Magnust és alig vártam róla olvassak, megértem régre visszanyúló szerelemről van szó, amiben nem lehettek egymáséi, viszont nem értettem meg Helent. Sokszor azon kaptam őt, még magában sem bízik. Hogyan várná el Magnus bizalmát, ha még ő maga sincs tisztában igazán mit akar, helyesebben hogyan valósítsa meg álmait?


Adott egy kellemetlen helyzet, Magnus legjobb barátja elveszi feleségül Helent, ám a nászéjszaka kezdetén rájön kedvese mást szeret, vagyis inkább legjobb barátjába szerelmes, de ha nincs ló, jó lesz a szamár elven hozzáment. Igen kellemetlen szituáció. Kényelmes megoldással, meghal a férj, néhány nap múlva van egy özvegy Helenünk és a kitartó Szentünk - Magnus. A férfit még mindig bírtam, nyers, ha még makacs is, legalább próbálkozik valamivel és nem kétes reakciókat ad Helennek.

Robert the Bruce jobb kezeiként szolgál Magnus, kissé meg van kötve a keze, engedelmeskedik a király parancsának. Nem is gondolta volna, ismét ilyen közel kerül Helenhez. Tud a lány varázslatosan ügyes gyógyítási módszereiről, a könyvben többször bizonyít Helen és számos férfi megbecsülését elnyeri.


Ajándék ;)
Legtöbbször Helen kifogása, mert a testvérei nem engednék... Oké, megértem én ezt, viszont a próbálkozás legapróbb jelét sem látom. Igen, a skótok forrófejűek, azért ők is józan emberek tudnak lenni, nem ennyire elvakultak. Nekem furi volt ez az egész szituáció Helennel. Mintha csak mentséget keresne miért ne próbálja meg soha Magnusszal. Sőt sokszor nekem a karaktere volt furcsa és érthetetlen.

Férfi sem egyszerű eset, neki azonban jóval nyomósabb érvei voltak. Elhiszem, ha a lányt akarja védeni, ha azt hiszi ott akarja hagyni és inkább hátrébb áll, mással próbálkozik, semmint egész életét végig szenvedje. Kész lenne a szerelmet feláldozni a másik boldogságáért. - Na ez nem mindegy.

A Szent története tetszik valóban, érdekesek az intrikák benne, régebbi szereplők felbukkanása és bizonyos mellékszálak megjelennek a könyvben, amik igazán megérdemelnének egy egész kötetet. Leszámítva Helen számos ellentmondásos és számomra furcsa viselkedését élvezhető, jó könyv ez. Imádtam Magnust, tele van jóféle skótokkal, csatával, izomszagú jelenetekkel. :D Maga nemében érdekes és izgalmas könyv, Magnus pedig egyenesen istenien fest a könyvben.

Ajánlom azoknak, akik imádják a skótos történelmi romantikusokat, a szeret-nem szeret történeteket, régi szerelmesek vívódását és a nem lehetek tiéd jellegű történeteket. Egyébként én szeretem az ilyeneket, kis izgalmat ad a történetnek. :D
Külön olvasható könyv, ha eddig nem olvastál semmit a sorozatban, akkor se csüggedj, mert önállóan ugyanúgy élvezhető, mint sorozatban.

Nyereményjáték:

A nyereményjátékban ezúttal a Felföld rettegett fiai sorozat előző részei lesznek főszerepben. Részleteket osztunk meg, kisebb jeleneteket belőlük és nektek ki kell találnotok melyik könyvből származnak. A General Press kiadó felajánlásával a játék végén 4 példányt sorsolunk ki A szent című könyvből.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


– Remélem, hamarosan megbocsát neked a feleséged – mindnyájunk érdekében.
Tor tekintete elsötétült, arca eltorzult. – Mi a fenéről beszélsz? – MacSorley kihívón vigyorgott orrvédős sisakja alól.
– Miután visszatérsz a várból, mindig kicsit… feszültebbnek tűnsz, mint máskor. Logikus azt feltételezni, hogy mostani bámulatos idegállapotodnak köze lehet a gyönyörű, új feleségedhez. Mivel el se bírom képzelni, hogy az az édes leány akár a légynek is ártson, úgy okoskodtam, te lehetsz a vétkes fél.
Tor visszafogta a dühét – épphogy.


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése