Ads

Jennifer L. Armetrout: Stay with me - Maradj velem


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelenik Jennifer L. Armentrout Várok rád sorozatának 3. része a Stay With me - Maradj velem című könyve. A Blogturné Klub bloggerei 8 napon keresztül december 4. és 11. között várják az olvasókat a turné állomásain.

Jennifer L. Armetrout


Stay with me - Maradj velem


(Várok rád 3.)
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Besorolás/műfaj: NA
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Császár László
Oldalszám: 600
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Nem menekülhetsz a múltad elől –mindegy, milyen messzire szaladsz.
A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat látott és élt meg, amiket egyetlen gyermeknek sem volna szabad. Máig hordozza testi és lelki sebeit, melyeket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.
Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a tanulmányaira félretett pénzét és hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, ám megismerkedik a száznyolcvan centis Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de szemlátomást az egész kocsma lelke is. És maga tömény érzékiség.
A vonzó és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből; munkát ad neki és segít felkutatni Monát. A pillantása pedig csupa vágy…Mielőtt azonban Calla túlzottan közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját.

Tudom Armentrouttal nem lehet mellélőni. Az állításom mellé hozzájön, hogy a Várok rád sorozata egyik kedvencem közé emelkedett, nagyon szeretem a történeteket, ja meg a karaktereket. :)

Az írónőnek különösen jó képessége van bevinni a humort, szükség esetén kellően komolynak lenni, mielőtt elszomorodnál mégis behoz egy olyan elemet, ami teljesen feldobja a keserű helyzetet. A könyv története ti is észre fogjátok venni nem a legvidámabb, hiszen a főhősnő édesanyja a drogkereskedők elől bujkál, Calla már letagadta a létezését is, annyira nem kapta meg az év anyja címet. Látjuk a lány egész élete rémálom volt, anyja megkeserítette minden percét és a suli menekülés volt számára. Normális esetben azt hinnénk ez szomorú történet lesz, de nem, Armentrout kihozta a maximumot és nem sajnáltam Callát, egyszerűen nem engedte a karaktert sajnálni.

Néha feljön az írónő megszokott karakterekkel, sémákkal dolgozik, számos karaktere egymás másolata és ehhez hasonlók, persze nézőpont kérdése, szerintem minden karakterének van egyénisége. Ha alapjaiban talán ugyanazok, az árnyalatok teszik őket teljesen egyedivé és szerethetővé.

Calla élete nem cukormáz, ahogy írtam édesanyja a legrosszabbak közé sorolható, ráadásul lenyúlta a lányának a saját félretett pénzét és eltűnt. Minderre hozzájön a részegessége, kicsapongó élete és megannyi seb, amit a lány szívén ejtett - esetleg nem csak szívén. Aranyos lány, kedves és jó szándékú, ám az élet eléggé kemény volt hozzá, hogy megtanuljon ugyanilyen erősen helytállni bármilyen helyzetben. Rögtön hazautazik szembenézni rémálmaival, tudja ez számára az egyetlen megoldás és nem buta veszni hagyni ezt is. Édesanyja után elnevezett Monában meglepetés éri, ismeretlen arcok fogadják és rá sem ismer a helyre.
Forrás: goodreads

Az új fiú - Jax - éppen a Monában dolgozik, vagyis vezeti, felismeri Callában kicsoda, megfogja a lány személyisége és mennyire szöges ellentéte édesanyjának. Ő sem tartozik a legártatlanabb lelkületűek közé viszont ebben a szituációban Callának pont ilyen védelemre van szüksége. 

A könyvben felbukkannak régebbi karakterek, szintén segítségére sietnek, újabb üde pillanatokat okozva, hiszen Cam milyen más lehetne? Igazi humorlabda, ezért szeretjük.

Szokásos problémák felmerülnek, viszont Calla pont nem érzi ettől gyengébbnek magát, makacsul küzd a talpon maradásáért és ha már ennyire kihasználták inkább ő is megragadja az alkalmat, folytatja abból, ami éppen rendelkezésre áll. Például a Mona, hiszen az anyja halála esetén őt illetné meg a jog, márpedig bármiből lehet várat építeni. Ezek az apróságok rögtön szimpatikusabbá teszik Callát, néha makacs és eléggé egyértelműen veszélyben van, helyében elfogadtam volna a segítséget. Másfelől abban igaza van, senkiben nem bízhat, visszatért évek után és ott áll egyedül. Nem segít az sem, hogy mindenki titkolja miféle bajba került édesanyja, úgy érzem joga lett volna elejétől tudnia róla.

Jó volt ez a rész is, azt hittem Jax miatt lehet kevésbé fogom kedvelni a történetet, szerencsére kiderült ő is tipikus kedvelhető fickó. Camék mellett tökéletes karakter. Eléggé kemény fából faragták a helyzet megoldásához és ha tőle gyengédebb férfi lenne a főhős szinte már hihetetlen lenne egy ilyen történet. Izgalmas, lenyűgöző és igazán Armentrout a könyv. - Így tudom leginkább jellemezni.

Ha olvastatok már az írónőtől, semmi újdonságot nem mondok azzal, hogy igazán Armentrout. Jellegzetesen a legszomorúbb sztorit is feldobja. karakterei remekek, humorosak és bármikor vidámabbá varázsolnak egy komor jelenetet. Önállóan olvasható történet, tehát még az előzőeket sem kell ismerned ehhez. Szívesen ajánlom a romantikusok rajongóinak, mert sajátos bájai vannak a Várok rád köteteknek.


Nyereményjáték


Jax karaktere nagy kedvencünk, így a turnéhoz tartozó játék a munkájához kapcsolódik. Az állomásokon olyan könyvekből találtok idézeteket, vagy borító részleteket, amelyekben a főszereplők egyike pultos vagy felszolgáló. Találjátok ki melyik könyvről van szó és írjátok be az író nevét és a könyv címét a megfelelő rafflecopter mezőbe.

– Találd ki, mit akarsz elérni az életedben, és küzdj érte!”

 a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
12.05. Deszy könyvajánlója
12.07. Insane Life
12.08. CBooks
12.09. Könyvvilág

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése