Ads

Yasmine Galenorn - Night Veil



Yasmine Galenorn


Night Veil


(Indigo Court 2.)

Kiadó: Berkley
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, fantasy, dark fantasy, tündér, alakváltó, mágia
Kiadás éve: 2011
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 336

Imádtam a könyv minden lapját. Kivéve talán Lannant. Nagyon tud irritálni. V'Lane a Tündérkrónikákból irritált talán ennyire. Lannan aki az egyik legidősebb vámpír kicsit olyan mint egy rossz tini. Oké, értem én azt a logikát is, hogy a vámpírkirálynő a húga és szeretője, de na... Szóval valódi motivációja annyira gyerekes, mert nincs értelme.
Cicely továbbra is küzd Mysttel azért, hogy visszanyerje Grieve-t tőle. Egyre több dolog derül ki miért is ragaszkodnak ennyire egymáshoz. Valaha Myst lánya volt Cicely, de elárulta azzal, hogy az akkori - világos tündér Grieve-be - beleszeretett, majd elszökött vele. Myst rettentő mérges lett lány árulására, ezért hajtóvadászatot indított ellenük. Ők pedig végleg összekötötték lelkeiket. Fel akarják szabadítani a világot Mysttől, akinek az agya elborult. Nem volt mindig ilyen... Grieve tudta mikor meglátta Cicelyt, hogy ő a társa, ezért segített kicsi korától. Myst pedig megszerezte Grieve-t, mert ha őt megöli, meghal Cicely is. Hogyan is találkozott Cicely és Grieve ezelőtt még titok, de már Cicely is szeretné tudni.
Myst jelenlegi terve egy második jégkorszakot elhozni, apokalipszist okozni, megölni minden teremtményt. Nincs benne már egy csepp érzés sem. Kihalt.
Lannan pedig Cicelyt akarja. Mindezt teljesen ostoba és gyerekes módokkal, ami nem fog bejönni.
Rhiannon - Cicely unokatesója akivel egy napon születtek, együtt nőttek föl. Ikertesóknak hívják egymást. Rhiannon és Leo az elejétől nem egy kedvelt párosom. Leo annyira nem illik Rhiannonhoz. Főleg miután kezet emelt Cicelyre, onnantól elásta magát. Végül szét is mennek. (Aminek örültem.) Ott van Chatter, a másik tündér srác aki Rhiannont tanította, ugyan azzal az erővel bírnak, mindig minden lépését lesi, de esélyt sem kap. Azt is megtudjuk miért...
Kaylin - a több mint száz éves álomlátóban démona előbújni készül, ezért kinyúlik egy pár napra. El kell menniük Cicelyéknek az Álom tanácsba egy keverékért ami elnyomhatja Kaylin démonát. - Nagyon tetszett az Álom tanács. Alakváltó denevér emberek, idős néni és minden ami egy fantasy eleme lehet. :)
Végül s persze nem utolsó sorban megtudjuk ki Cicely apja. Amit tudunk és sejtettünk végig, hogy a bagoly. Maga a bagoly kicsoda nagy meglepetést okozott még nekem is. Tippeltem mindenre, pont erre nem.
Összességében nagyon olvasmányos, jó könyv. Annyira ellenszenves volt Lannan, hogy le kellett tennem egy időre ezt a könyvet. Könyv végén mégis ő okozza az egyik legnagyobb meglepetést. Lainule - tündérkirálynő sem panaszkodhat, mert ő is okoz még meglepit...
Könyv végén a tanulság: Sose bízz senkiben, csak magadban. :)
Na jó, azért ez nem így van.
Szívből ajánlom mindenkinek aki szereti a fantasyt, nem riad el mindenféle lénytől és keverékeiktől (Pl: alakváltó és vámpír tündérek.), mert a végeredmény nagyon kellemes lesz.

Pozitív: Nagyon szépen kitalált világ. tele mindenféle lénnyel.
Negatív: Kevés volt, mert imádtam minden lapját. Lannan iszonyúan irritál? :D Amúgy Grieve ahhoz képest csomót hallunk róla, elég keveset szerepelt, ráadásul elég furin. Oké, valószínűleg 3. kötetben már végig ott lesz.
Kinek ajánlom: Aki szereti a dark fantasy ezen ágát, Tündérkrónikákat, vámpírokat é mindenféle lényt.


Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Cicely Waters: 5/5
    Grieve: 4/5
    Egyéb lények: 5/5
Humor: 5/5 
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése