Ads

Goodreads interjú Jennifer L. Armentrouttal (2013.10.28) 1. rész

Ez egy fordítás, az eredeti angol változatot itt éritek el. (This is a Hungarian translation of the original post, which you can found on the link.):



Mivel Amerikában már 4. kötetnél jár a Luxen, ezért kérlek vedd figyelembe, hogy spoilert is tartalmaz ez az interjú!
Ahol ezt látod (megj:) azok az én személyes gondolataim, mivel az írónő legtöbb könyve még nem jelent meg, ezzel is próbálok nektek támpontokat adni a jobb megértéshez. :)

Ez a fordítás a 
számára készült.

Akik az itthoni megjelenést követik, azok számára egy kis szótárt állítok össze, hogy érthetőbb legyen.

A Luxen sorozat sorban: Shadows (0,5), Obsidian (Obszidián)(1), Onyx (Ónix)(2), Opal (3), Obsession (egy egy külön felnőtt novella, Arum a főhős), Origin (4), Opposition (5. - 2014. nyara). Főszereplők: Daemon és Katy

Covenant sorozat borítója 1-4
A Covenant sorozat istenek és azok gyermekeiről, valamint félvérekről szól. Egy jóslatra várt mindenki, ami úgy fest, be is fog következni. Um. Sokan a Vámpírakadémiához hasonlítják ezt a sorozatot, szerintem az alapjait leszámítva, más, nekem jobban tetszett. Sorozat részei: Daimon (0,5), Half-Blood (1), Pure (2), Deity (3), Elixir (3,5), Apollonyon (4), Sentinel (5 - pont ma jelenik meg. 11.02 :D). Főszereplők: Alex és Aiden -> Aiden két isten gyermeke.

Wait for You/Trust In Me egy romantikus New Adult sorozat.

Unchained egy felnőtt paranormális történet.

Rövidítések:
NA = New Adult, YA = Young Adult, JLA = Jennifer L. Armentrout, Fan = Rajongói kérdés








CynthiaÜdvözlünk a csoportban! Jennifer Armentrout ebben a fórumban a rajongók által feltett kérdésekre fog válaszolni, Október 28-án az egész hétfői napon. Időközben, ha kérdésed van Jennifer számára...
JenniferMiután látom, hogy mennyi kérdés merült fel, azt hiszem, máris kezdem. LOL

Ezzel kezdetét is vette a nagy Goodreads interjú Jennifer L. Armentrouttal. - Persze én kezdtem a Luxen Army-ról érkező kérdésekkel. (megj.: Luxen Army - Luxen Hadsereg - Rajongói csoport)

Valaha is elgondolkozták, mi történne, ha a két világ - Covenant és Luxen találkozna? Ha tudni akarod erre a kérdésre a választ, akkor olvass tovább:

(megj.: Covenant itthon nem jelent még meg, nem tudok arról, hogy a jogokat megvették volna.)

Luxen ArmyKi nyerne egy összecsapásban, Daemon vagy Aiden? A hibrid Katy vagy a még nem felébredett Alex?
Jennifer Armentrout: Alex.
Kíváncsi vagyok, vajon ez azt jelenti, ha Daemon és Aiden harcolnának, akkor mind a ketten meggyulladnának, mert lehetetlen, hogy ennyi ösztrogén legyen ugyan abban az univerzumban...
LA: Mit gondolsz, mi történne ha Daemon és Katy valamint Aidan és Alex véletlenül összefutnának?Kijönnének egymással?

JLA: Azt hiszem, Alex és Katy kijönnének egymással. Sokkal inkább Daemon lenne a probléma forrása.

Ez vagy Az - villámkérdések Jennifer L. Armentroutnak:

LA: Sam vagy Dean? (megj.: Supernatural rajongó JLA.)

JLA: Dean.














Okkééé… Lehetne mind a kettőt?
LA: Daemon vagy Aiden?
JLAKéptelen vagyok választani.
Daemon - Aiden szendvics? Egészen jól hangzik!
LA: Katy vagy Alex?
JLA: Nem tudok választani. 
LA: Kutyák vagy macskák?
JLA: Mind a kettő. 
LA: Olvasás vagy írás?
JLA: Írás. 
LA: Földönkívüliek vagy zombik?  
JLA: Zombik. 









Mi van mondjuk, ha földönkívüliek ÉS zombik?
LA: Édes vagy sós? 
JLA: Mind a kettő. 

Jennifer L. Armentrout az egész napját azzal töltötte, hogy rajongóknak válaszolt. Most jöjjön az összes Goodreadsen megválaszolt rajongói kérdés. Abszolút. FANTASZTIKUSAK!
Fan: Van bármilyen tanácsod kezdő íróknak?
JLA: Olvass sokat és próbálj meg írni mindennap. Komolyan kell venned az írást, még akkor is, ha naponta csak néhány száz szót írsz le.
Fan: Kit képzelsz magad elé, amikor megírod a férfi karaktereidet? Van valaki akit láttál a TVben/filmekben/magazinokban? Na és a legfontosabb - kit látnál Daemon szerepében?
JLA: Igazából senkit nem képzelek el, mint létező személy, de esküszöm, a következő karakterem Theo Jamesre fog épülni. Azok a szájak...
Fan: Olvastam egy posztot Facebookon a "Stay With Me"-ről, és nagyon tetszett az ötlet, hogy főszereplők mellett Avery/Cam mellékszereplők lesznek. A "Wait For You" nagyon jó könyv, biztos vagyok benne, hogy a "Trust In Me"-t is fogom szeretni, mikorra várható a megjelenése? 
JLA: Ha jól emlékszem, Februárban jelenik meg.
Fan: Olvastam ingyenesen az amazonon keresztül a "The Boss Borrowed" c. könyvet és véletlenül azt hittem az egy első kötet. Annyira rohadtul tetszett az írás jellege, hogy megvettem a "The Girlfriend" c. könyvet is. 
JLARossz Jennifer. Az Jennifer Armintrout. =)
(megj.: Jennifer Armintrout egy másik írónő, aki az itthon is leadott, Vámpír akták sorozatnak az írónője.)

Fan: A Lux sorozatod az abszolút kedvencem, miután elolvastam az "Origint" ( megj.: 4. kötet) a szívem meg akart szakadni a sok veszteségtől és árulástól. Számodra mennyire okozott fájdalmat eldönteni, hogy ki fogja a baltát? 
JLA: Köszönöm! Valójában ez nem volt nehéz. LOL. Tudtam az elejétől, ki fog túlélni és ki nem, szóval azt hiszem azokhoz a karakterekhez nem is kötődtem.
Fan: Imádom az írásaidat! Most veszítettem el férjemet 13 évnyi harc után a rák ellen és a könyveid menekülést jelentenek számomra. Szeretem amikor az akció és a szerelem kombinálva jelenik meg. Mikor kezdtél el írni és miért?
JLA: Igazán sajnálom azt, amit a férjedről írsz. Idén májusban elvesztettem anyukámat a rák miatt. Gondolatban veled vagyok. Igazából egészen fiatalon kezdtem el írni. Első könyvemet 9. osztályban írtam meg. Borzalmas volt. Unaloműzésként kezdtem el írni. =)
Fan: Hogyan jönnek az ötletek a sorozataidhoz és hogyan váltál írónővé, mindig írónő akartál lenni? 
JLA: Azt hiszem, egyszerűen csak túlzottan nagy a képzelőerőm. Bármennyire is közhelyesen hangzik, mindig is írónő akartam lenni. Azt tettem, amit mindenki más csinál - kérdezgettem a kiadókat, visszautasították, végül valaki elfogadta a kéziratomat. 
Fan: Kíváncsi vagyok, hogy érdekelne-e, ha a "Covenant" sorozatból valaki filmet csinálna. Utóirat: Nagyszerű író vagy.
JLA: Köszönöm! A "Covenant" sorozat jogait már megvették TV sorozatnak. 
Fan: Mennyi időt vesz igénybe egy átlagos könyved megírása?
JLA: Valahová 7 nap és 3 hónap közé esik. Ez az egész valójában a könyvtől függ.
Fan: Szerelmes lettem az írásaidba! Most dolgozol bármilyen új könyvön vagy sorozaton? 
JLA: Köszönöm! Semmi olyanon, amit most meg tudnék osztani. =) 
Fan: Valamelyik király karakter meg fog halni az ötödik Lux kötetben? Gondolkoztál már azon, hogy filmet csináljanak a Lux sorozatból? Imádom a Lux sorozatot és nagyon izgatott vagyok az "Opposition" miatt! (megj.: Az lesz a befejező 5. kötet)
JLA1. Erre a kérdésre nem válaszolhatok. 2. Az "Obszidián" jogait már megvették. 3. Köszönöm!
Fan: Lesz-e házasság - lehetőleg Dee által tervezve - Daemon és Katy között az "Oppositionban"?
JLAErre a kérdésre nem válaszolhatok. =)
Fan: Mi inspirált a "Wait For You" írásánál?
JLA: Nem vagyok biztos abban, hogy mi inspirál. A gondolatok csak úgy fölmerülnek a fejemben. Amikor a "Wait For You" ötlete felötlött bennem, éppen fürödtem.
Fan: A könyveid tényleg megihletnek. Mi inspirál téged?
JLA: Köszönöm! Nem tudok arra válaszolni, hogy mi inspirál. Nem tudom. Csak jönnek az ötletek. Szeretem a realisztikus karaktereket, akikkel szórakozhatok, szóval ez alapján alkotom meg a saját karaktereimet.
Fan: A Lux sorozat esetében a várost és a környéket valamelyik különleges Nyugat Virginiai helyre alapoztad? Lesz a Lux sorozatnak spin-off kötete? Létezik kedvenc fajta írásmódod?
JLA1. Petersburg egy létező város, ahogyan Seneca Rocks is. 2. Talán nem. 3. A kedvencem oda-vissza ugrálni.
Fan: Szerelmes lettem a Lux sorozatba! Hogyan tudod követni az összes elképzelt tervedet, volt valaha írói válságod?
JLA: Köszönöm! Nem dolgozom egy időben egynél több történeten. Ráadásul legtöbbször paranormális történeten dolgozom, utána romantikuson, majd paranormálison és megint romantikuson. Szerencsére még nem volt írói válságom. 
Fan: Tervezel a közeljövőben, valamikor turnézni a csendes-óceáni államokban? 
JLA: Az én írói naptár rendemmel ez nem valószínű a közeljövőben. Remélem lesz szabadidőm, hogy utazhassak a következő év nyarán vagy talán ősszel.
Fan: Tervbe van véve egy esetleges Arum sorozat?
JLAErre válaszoltam ITT. (megj.: Egyenlőre az "Obsession" önálló kötetnek van betervezve.)
Fan: Amikor írni kezdtél, hogyan álltál neki? Nehéz elkezdeni egy novellát?
JLA: A kezdetek nehezek lehetnek. Mindig a főszereplőkkel kezdem.
Fan: Hogyan tudod különlegessé és különbözővé tenni karaktereidet a többi New Adult kategóriában lévő könyvhöz képest? Nagy erőfeszítést teszel azért, hogy a főszereplők ne a tipikus jó pasik / félénk és halk szűz kislányok legyenek? 
JLA: Nem hiszem, hogy nagy erőfeszítést jelentene az, hogy különbözővé tegyem őket, de mindegyik New Adult férfi karakterem jófiú. Lehet, hogy alfa hímek, de nem p*csök. LOL
Fan: Mikor lesz kint a következő része az Unchained sorozatnak?  Sok időt töltesz Snowshoe-ban? (megj.: nyugat-virginiai hegy, síközpont.) Mennyien fognak a "Sentinelben" meghalni? (megj.: "Covenant" befejező kötete)
JLA1. Nem vagyok biztos abban a sorozatban még. 2. Imádom Snowshoe-t. 3. Erre a kérdésre nem válaszolhatok. =)
Fan: Ha valamelyik könyved valóságában élhetnél, akkor melyik lenne az?
JLA: A "Covenant" világában szeretnék élni.
Fan: Imádom a munkáidat! Hogyan érzel felőlük és miként kezeled a negatív kritikákat?
JLA: Köszönöm! Nem igazán fókuszálok rájuk. Az olvasás túl szubjektív ahhoz, hogy azon aggódjak mindenki szereti-e a könyvemet vagy sem. Ráadásul a negatív kritika is képes eladni egy könyvet, végső soron ez mindenkinek a saját választása.
Fan: Onnan tudod egy írónak a munkásságát folyamatosan követed, hogy előre tudsz egy csomó választ a kérdéseire. Melyik államot szereted látogatni egy-egy konferencia alkalmából. (Mondhatod azt is, hogy Florida, teljesen oké.)
JLALOL. Igazából, éppen most lesz valahol a közelemben egy, szóval nem is kell nagyon sokat utazgatnom.
Fan: Mi volt azon a papíron, amit Daemon küldött Katy-nek?
JLAErre már válaszoltam ITT. (megj.: "Ónixban" lesz benne ez a rész. Jelenleg még mindig nem válaszolhat Jennifer erre a kiadó miatt.)
Fan: Tervezed a "Trust In Me"-t papír kiadását?
JLA: Igen, meg fog jelenni nov. 26-án.
Fan: Lesz még olyan fejezet, aminél ismét átváltasz Aiden szemszögére? Van bármi tanácsod kezdő íróknak?
JLA: Nem tudom lesz e még rá időm, hogy több Aidenes részt írjak. A legjobb tanács amit adhatok, hogy folytasd az írást. Folytasd az olvasást. És ne ne add föl! 
Fan:Mi a kiadó feltétele amikor kiküld tégedet promóciós körútra? Van bármi esély arra, hogy Los Angelesbe gyere következő évben? 
JLA: Tudod, ez egy jó kérdés. Fogalmam sincs. Néha látok olyan helyeket leírva, ahova el szeretnének küldeni, de az első reakcióm: MI VAN?
Fan: A Lux sorozat írásmódja nagyon érdekes, míg követi a sok YA könyv sablon vonalát, ezzel együtt engem továbbra is leköt. Egy ennyire egyedi és eredeti ötlettel miért térsz vissza a sablonokhoz?  Kiadó nyomására van ez? Ezzel jobban el fog kelni? Talán azért mert komolyan úgy érzed, a történetnek ezen a vonalon kell haladnia? Úgy fest innen, sok YA történetben meg van a potencia ahhoz, hogy egészen különlegessé váljon, megtalálja saját olvasótáborát az a különleges könyv, e helyett olyan könyveket gyártanak, ami az Alkonyat olvasótábort elégíti ki. Méltányolok bármilyen választ erre a YA könyvek körében jellemző jelenségre.
JLA: Minden kategória egy megadott sablont követ - felnőtt, YA, NA stb. Azt hiszem, novellát találni nem olyan, mint tűt keresni a szénakazalban. Felnőtt könyvek mind ugyan azt a vonalat követik és használják újra meg újra, de valamilyen okból az emberek sokkal kritikusabbak, ha YA könyv használja ugyan azt az elemet. Néhány dolgot sosem értettem meg igazán. Azért és azt írom amit írok, mert ez az, amit szeretek olvasni. Végtére is, szeretem az egész felépítését, szóval ezt írom meg. Azért, mert élvezem, sokkal szenvedélyesebben is írom meg a könyvet. Nem hiszem, hogy sok író/írónő vagy szerkesztő gondolkozna ezen. Pusztán azt írják le, amit olvasni szeretnének. Nem vagyok egészen biztos mit akartál az Alkonyatos olvasótáborral sugallni. Alkonyatot olvasnak tiniktől egészen a nagymamákig, ki ne akarna ilyen olvasótábor? LOL. 
Fan: Amikor írsz, van bármilyen különleges vagy specifikus zene amit hallgatsz esetleg bármilyen írói rítus? Közeljövőben lesz turné Kanadában? Rettentően köszönöm, hogy kiváló képességeddel, ránk, könyvimádó rajongókra pazarolod az idődet és válaszolsz a kérdéseinkre. 
JLA: Hali, örülök, hogy tetszett neked! 1. Nem igazán szoktam zenét hallgatni az írás megihletéséhez. Néha napján amikor harcjelenetet készülök írni. 2. Nincs érvényes útlevelem, szükségem lesz arra az USA-n kívüli utazáshoz. lol.
Fan: Ki a kedvenc karaktered a Supernaturalból?
JLA: Az enyém Dean és Sebastian. Imádom Lokit is. =) 
Fan: Sokan úgy vélik Aiden és Daemon a tökéletes pasi. Ha találkoznál velük a való életben, mit gondolsz, kibe zúgnál bele? 
JLA: Azt hiszem Aidenbe. Ő sokkal hosszabb távú kapcsolatnak tűnik, mint Daemon. (megj.: Én is. ♥_♥ )
Fan: Jössz jövő júlusban az író-olvasó találkozóra Edinburgh-be? 
JLA: Szeretnék menni Edinburgh-be, de a naptáram már jövő nyárra betelt. Remélem hamarosan tengerentúlra is el tudok jutni.
Fan: Amikor elkezdesz írni egy új könyvet, akkor kitalálsz valami tervet arra, hogy mi fog történni? Esetleg csak mész az árral és ami jön, azt leírod? Van bármi különleges dolog, ami segít az írásban? Létezik olyan karakter akit imádsz és sosem ölnél meg? Melyik a kedvenc könyved azokból, amiket írtál?
JLA: Tudom hogyan fog egy-egy könyv végződni, de nem tervezem meg az egészet. 2. A lényeg, hogy egyedül lehessek az írásnál. 3. Oh, bárha anélkül tudnék válaszolni erre, hogy elrontanám a könyveket. 4. Kedvencem a "Wait For You".
Fan: Milyen gyakran írsz?
JLA: MINDEN ÁLDOTT NAPON írok, kivéve, ha utazgatok.
Fan: Rájöttem, te tényleg 4 írói álnév alatt írsz? Van bármilyen oka annak, hogy 4 álnéven írsz? Melyik álnév alá, milyen történet esik? Honnan tudod, melyik nevet fogod az adott történethez használni?
JLANem írok négy írói álnéven - csak kettőn. Van egy másik írónő, Jennifer Armintrout (megj.: ismét a "Vámpír aktás") aki azt hiszem három különböző néven ír, de mi nem vagyunk ugyan azok az írónők. Én még a J. Lynnt álnevet használom, ami alá általában a New Adult és felnőtt könyvek esnek, míg a valódi nevem alat (Jennifer L. Armentrout) a YA könyvek jönnek ki, de azt hiszem végül meg fogok szabadulni az írói álnevemtől. 
Fan: YA, NA és felnőtt könyveket írsz. Van bármilyen más kategória amiben szeretnél még írni? Esetleg amiben szeretnél több képességet az írásához?
JLA: Köszönöm! Nagyon szeretném, ha tudnék történelmieket írni, de sosem leszek képes a pontos nyelvre stb.
Fan: Teljesen szerelmes vagyok az írásaidba és persze imádlak! Direkt alakítod úgy a történeteket, hogy az olvasó úgy érezze Ő maga is ott van a karakterrel? Ha így van, akkor ezt hogyan csinálod? Van ennek valami trükkje? 
JLA: Köszi! Igen. Direkt csinálom. Amikor írom őket, akkor lejátszom az egész jelenetet a fejemben, na és így írom le végül. 
Fan: Mit teszel, ha egy nagyon szomorú könyvet olvasol és nem tudod a sírást abbahagyni? Miképp győzöd meg magadat - ez rendben van? Hogyan választod ketté a valóságot a képzelettől?
JLA: Próbálom távol tartani magamat a nagyon szomorú könyvektől. LOL. Miután a munkám azt kívánja, a képzeletemre hagyatkozzam, nem kell kettéválasztanom őket. =D

Megj.: Remélem élveztétek. Ha hibát láttok, ordítsatok! :D
Fordította: Toffy


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése