Ads

Joanne Bertin - The Last Dragonlord


Joanne Bertin


The Last Dragonlord

(Dragonlord 1.)
Kiadó: Tor
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, sárkány, fantasy
Kiadás éve: 1999
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 471
   Dragonlord Linden Rathan, last-born of a race of immortal weredragons, has spent six hundred years alone, searching for his soultwin while his fellow Dragonlords watch over humanity's Five Kingdoms.

When the Queen of Cassori dies mysteriously, Linden and the other Dragonlords are called upon to prevent civil war as two human claimants vie for the regency.

As the battle for Cassori rule escalates, Linden becomes the target of the Fellowship, a secret society of true-humans who could actually destroy his immortal life.

Then he meets a beautiful young ship captain named Maurynna who may be the only one who can help Linden bring Cassori back from the brink of chaos.

Nos... ez egy nem túl pozitív értékelés lesz.
Ettől a könyvtől marha sokat vártam. Sajnos nem teljesítette be végül a hozzáfűzött reményeimet.
A történet csapong, hol erről ír, hol arról, néha morzsákat kapunk, emiatt olyan, mintha valaki felírta volna vázlatnak és végül beillesztette volna a könyvbe.
A sárkányok és az ármánykodás egész jó szál lett volna, e helyett elvitte az írónő a személyeskedés fele, maga a sztori lényegét úgy érzem teljesen kiszorította.

A főhősnő, aki az első pillanattól fogva egy erős egyéniségnek van beállítva, fogja magát és végig sírja a könyv több mint felét - miért? Nem fogod elhinni, hisz annyira logikus: nem lehet együtt a sárkány pasival. Nagyon idegesített. Az elején még meg is kedveltem, mint egy erős jobbára férfias hajóskapitány - csak nőben. Valójába ez a kép, minden egyes újabb oldallal zuhant. - Mint az én IQ-m.
Linden, az utolsó sárkány úr pedig totális káosz! Ő a nagy úr, az erős alfa és omega, A HÍM! - és mindenki, de értsed, MINDENKI az orránál fogva vezeti. Nála igaz, hogy a farka után megy. Az első nőnek 5 oldal kell, hogy elcsábítsa. Persze akkor ő az imádnivaló aranyeres aranyérmes hercegnő. Megjön Maurynna, akkor az dob félre mindent, mert Ő az élete párja. Teljesen káoszba megy át és a szimpatikus karakter unszimpatikussá válik. 
A két főhős innentől kezdve szenved, mint Hook kapitány a műkörmösnél. Hasonlóan én is...

A vége… a vége is ilyen káosz. Teljesen logikátlan, mint szinte minden, ami a könyvben van. Egy perc alatt fény derül az összes ármánykodó kilétére. Boldogság, happy, ugráljunk, imádjuk, éljenezzünk. - Hát nagyon nem így volt.

Igazából már felénél föl akartam adni ezt a könyvet (máskor hallgatoj a belső hangra, ami elnyújtottan mondja: NEEEeeee), a remény hajtott, hátha jobb lesz, de csúsztam le, mint pingvin a jéghegyen.
A szereplők buták, nem logikusak, rosszul vannak fölépítve. A sztori csapong, nincs semmi izgulni való, mert elejétől tudod kik a rosszak.
Az egész felejthető.

Ajánlom e? Ez kérdés? Biztosan nem…
Persze megpróbálhatod. Nem vagyunk egyformák.
Nem mondom, hogy jó, de a bitang pusztosan rossztól sokkal jobb.

Pontozás:
Történet: 3/5
Leírás: 3/5
Karakterek: 
    Linden: 2/5
    Maurynna: 2/5
Összesen: 2/5

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése