Ads

Simone Elkes - Láncreakció

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelent meg Simone Elkeles hazánkban sokak által kedvelt Tökéletes kémia sorozata.
Ezúttal öt blogger tollából összesen 11 állomáson olvashattok mind a három kötetről. Megismerhetitek, sőt ha velünk játszotok, tiétek lehet az egyik példány!


Simone Elkes


Láncreakció


(Tökéletes kémia 3.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2013
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Neset Adrienn
Oldalszám: 336
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633735978
Pont: 5/5
  A legifjabb Fuentes testvér mindent elkövet, hogy a családját megvédje

Luis Fuentest mindig távol tartották a bandaháborúk erőszakos világától, amely a bátyjai életét megmérgezte. Luis így máshol kockáztatja az életét – hol hegyet mászik a Sziklás-hegységben, hol űrhajózásról álmodik. Mindegy, csak jöjjön az adrenalinlöket.

Nikki Cruz három szabályhoz tartja magát: minden fiú hazudik, hogy megkapja, amit akar, ne bízz olyan fiúban, aki azt mondja, hogy szeret., és soha, de soha ne randizz Fairfield déli részén élő fiúval. A szülei ugyan Mexikóból származnak, de orvosgyerekként inkább tartozik az előkelő északiakhoz, így az iskolában nem vállal közösséget a Latin Vér tagjaival. Aztán amikor Alex esküvőjén összefut Luis Fuentesszel, hirtelen kedve támad megszegni a maga által felállított szabályokat.
Luis számára először az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elérje, Nikki újra esélyt adjon egy déli oldalon élő srácnak, de aztán felbukkan az életében Chuy Soto is, a Latin Vér új vezetője. Chuy egy igen kínos titkot tár fel Luis előtt a Fuentes családról, így a fiú kételkedni kezd mindenben, amit valaha hallott, tanult. A Nikki iránt érzett szerelme elég lesz-e ahhoz, hogy távol maradjon attól a sötét és kegyetlen világtól, amelynek a peremén pengeélen táncol?

Kindle változat borítója
A Láncreakció nagy kedvenceim között van. Rendkívül aranyos és a sorozatban a második legnagyobb kedvencem ez a kötet. Nekem Luis a három testvér közül az egyik legszimpatikusabb. Alig vártam ezt a kötetet, hogy elolvashassam.

Nikki számára nem volt könnyű tinédzsernek lenni. Megismerte az egyik legnagyobb fájdalmat, amit lehet, pedig mindössze 15 évesen. Sajnos szóban forgó a trauma miatt, elvesztette minden férfiakba vetett bizalmát.
Luis legrosszabb pillanatban hagyta ott, amikor szüksége lett volna a támaszára, egyedül maradt kétségei között.
Amikor visszatér a fiú, már csak haragot érez iránta. 
Természetesen, ha valakire haragszunk, akkor nem semleges iránta az érzés. A szeretetet és gyűlöletet csak egy hajszál választja el.  - Ez az állítás teljesen igaz.
A két főhős útjai kissé rögösek mire ismét egymásra tudnak találni, de pont ezért aranyos a történet. Rettentő emberi, minden megbotlásával.

Francia változat
Nikki nagyon kellemes személyiség. Nem tartom butának, libának vagy nézem le azért, ami történt vele. Sokkal inkább tisztelem, amiért képes volt kilábalni a lelki problémáiból. Mivel szerintem nem nagy spoiler, első fejezet konkrétan erről szól, megemlíthetem. - Nikki terhes lett mindössze 15 évesen és elveszítette babáját. Ezért én sokkal jobban tisztelem, hiszen sokan nem állnának olyan bátran helyt, mint ahogyan ez a lány tette. Ettől a problémájától sokkal emberibb karakter lett.
Mivel megértem bizalmatlanságát, szintén megértem miért nem igazán szereti más férfiak közelítését évek múlva sem. Hiszen egy trauma már érte, akkor nem számíthatott másra. Luisra akart támaszkodni, lelkierőt meríteni, de ő is eldobta, pont akkor, amikor nem lett volna semmi másra szüksége, mint egy barát támogatására.

Luist kicsit közelebbről megismerhetjük. Ahogy említettem, ezelőtt szimpatikus volt, viszont ebben a kötetben megimádtam. Akármennyi rosszat tett és nem éppen fényes dolog írható számlájára, valójában rettentő kedves srác. Nem akar senkinek rosszat, inkább az élet sodorta abba a helyzetbe, amibe belekerült. Ez persze nem menti fel az illegális dolgok alól, sem a LV (Latin Vér) tagság alól.

USA - 2015-ös kiadás
Imádtam ezt a párost. Annyira összeillettek. Nikki rettentő szimpatikus volt, és szívembe zártam a lány. A történetre nem mondom mennyire különleges, mert picit sablon jellegű, de ez egyáltalán nem zavart.
Mondanám, mert kirekesztik őket és nemzetiségnek számítanak Amerikában, ezért nehezebb a helyzetük, ám sokszor úgy érzem, saját maguknak még jobban megnehezítik az életet. Szerencsére mindig van valami, ami segítségével visszazökkenhetnek normális életük kerékvágásába.
Szintén szimpatikus volt az írónő részéről, hogy Luis problémái közé befűzi, mennyire okos. A matematikai rész nagyon tetszett. Burkoltan rámutatott több rétege van Luisnak.

Extra megjegyzésként, mostanában több programozó, fejlesztő stb társaságában töltöttem időt és kicsit beteg, amikor az F5 kapcsán azon kezdesz el gondolkozni, miért akarnak frissíteni? – Kis idő elteltével tovább olvastam a mondatot, így tudtam meg, ez egy bandajelzés. :D Nekem az F5 frissítés marad, bocsi kedves Elkes. :D

Nagyon ajánlom a könyvet. Szeretem ezt a sorozatot, saját módján nagyon aranyos és a testvéreket imádtam! 
Ha éppen jó kis mexikói jellegű, vagy népcsoportokról szóló romantikára vágysz, esetleg olyan főhősnőről olvasnál aki tiniként teherbe esett és trauma érte, akkor hajrá.
Ajánlom tiszta szívemből az egész sorozatot!

Nyereményjáték:
A Tökéletes kémia trilógia középpontjában mexikói származású főszereplők vannak, akik emiatt különböző nehézségekbe botlanak.
Ebben a játékban ezért a jelmondatunk: minden, ami Mexikó!
Különböző állomásokon itthon is ismert mexikói sorozatok, színészek, színésznők, zenészek és filmek rejtőznek el. Nektek a feladatotok kitalálni ki látható a képen vagy honnan származik a kép. Annyi könnyítésrt kaptok, hogy mindennap elhangzik a kérdésben melyik műfajt képviseli a képen látható személy, esetleg jelenet.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)

Mai kérdés: Mi a hölgy sorozatbéli neve?
A sorozat 155 részes, először az RTL klub vetítette hazánkban 1999 és 2000 között. 
A főszerepet Adela Noriega játszotta.





Bloggerek listája:

Tökéletes kémia:
08.11. Deszy könyvajánlója
08.12. CBooks
08.13. Szembetűnő
08.14. Insane Life

Vonzás szabályai:
08.16. Insane Life
08.17. CBooks
08.18. Deszy könyvajánlója
08.19. Media Addict

Láncreakció:
08.21. Insane Life
08.22. Media Addict
08.23. CBooks
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése