Ads

Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve című regénye, a Silber trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja a szkeptikus Silber történetét, aki hirtelen részesévé válik egy vad, álombeli kalandnak, és aki számára a “ne” és a “titok” egy mondatban való szereplése valóságos vörös posztó, rejtélyek iránti szenvedélye miatt.

2015. október 27-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kerstin Gier


Silber - Az álmok első könyve


(Silber 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: fantasy
Megjelenés ideje: 2015.10.29
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Szakál Gertrúd
Oldalszám: 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789632456744
Pont: 4/5
  Kerstin Gier bestseller-szerző az álmok titokzatos birodalmába csábít minket.
Titokzatos ajtók gyíkot mintázó ajtógombokkal, beszélő kőfigurák és egy megvadult dadus, kezében egy bárddal… Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három legjobb barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen. Ez vajon tényleg lehetséges? Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…



Nagyon szeretem a kedves írónő stílusát és az Időtlen szerelem trilógia óta szívem csücskében foglal helyet. Nagyon tetszik a kötet címválasztása, van benne egy kis sejtelmesség, amire felfigyeltem, bár bevallom, ha csak Gier nevét látom, akkor is megnyert volna magának.

Liv új országban kezdi az iskolát és hát ez azt jelenti új életet. Édesanyja, összeköltözik párjával, aki Londonban lakik, így kerül Liv át egy másik helyre. 
Ekkor kezdődik minden, helyesebben Grayson pulcsijával...

A történet magával ragadó, bájos és valójába belegondolva picit rémisztő lenne, ha valaki átélné. Livnek nem csak az új környezetével kell megküzdenie, hanem belecsöppen egy olyan - abszurd - szituációba, amire nem számított. Az álmok, amiket álmodik az idő előhaladtával kiderül nem is annyira képzeletbeli szülemények. Azt hiszi csak egy rossz álom minden, de amikor szembesül a többiek tudják mit látott, mondott álmában, kezd egy kicsit riasztóvá válni Livnek is. 
Két esély marad, csupa fura fazonnal jár egy suliban akik lenyomozzák - bár ezt nem írja, hogy feltételezné - vagy valóságos. Őőő... Nem, nincs a Mátrixban sem. :D
A lány szerintem nagyon jól helytáll és a helyzet körülményeit nézve teljesen normálisan, ésszerűen reagált.

Livet nagyon kedveltem, tetszett benne a rátartisága, kreatívsága és az, hogy hiába áll ott és került olyan helyzetbe, amiben nehéz lenne döntenie, próbálja felfogni és maga módján megállni a helyét. Teljesen átlagos tini, egész jellemében jelen van a tinédzserkori viselkedési stílus. Semmi nem jó, nem úgy van, mindent tud, élete káosz, valójában ő is tudja, nem egészen így áll a helyzet. Noha bizonyos ponton igaza van. Pont ezért imádtam a lányt.

Miát sem szeretném kihagyni, sokszor csalt mosolyt arcomra bizonyos megnyilvánulásaival és nagyon bírtam a leányzót. Van benne valami bájosság, amitől szerethető lesz és igazán feldobja a könyv hangulatát. Természetesen Liv is sokszor alakít, de Mia más szempontból szerves része szerintem a könyvnek.

A srácok a suliból. Eleinte nem kedveltem őket, kicsit iskolai piszkálódós típusoknak tűntek. Vegyük hozzá, tinik, amikor ez normális, később jön a korszak amikor kikopik a lányok piszkálása. 
Könyv elején nem tudtam dönteni kit kellene, hogy kedveljek, bár Henry későbbiek folyamán szimpatikussá válik. Graysonról már nem is beszélek. Imádtam a srácot, talán azért, mert csípem a kissé bunkó stílusú főszereplőket, ám Graysonnak meg kell vallanom nagyon jól állt. Nekem ő nőtt leginkább szívemhez.

Henry és Arthur furcsa páros. Kedveltem őket, nekik is fontos szerepük van, főleg Henrynek, valahogy még nem érzem teljesen kibontakozottnak az ő szálaikat. Az írónő legtöbbször minden szereplőről ír és bemutatja őket, náluk is így volt természetesen, kíváncsi leszek velük mi lesz a későbbiekben.
Henry az akit Grayson után szívembe zártam, amikor kiderült álarca mögött több van, mint amit mutat.

A könyv hangulatában sötét, mégis vidám, néhol egymásnak ellentétes hangulatok találkoznak benne. Viszont gyorsan beszippantja magába az embert ezzel a kissé különleges jellegével. Talán a vizualitásom miatt tűnik sötétebbnek, álmok esetében nekem így tűnt, viszont Liv találékonysága, kíváncsisága mindig más mederbe terelte a figyelmet.

Minden meg van a könyvben amit Giertől várni lehet. Izgalom, aranyos történet, fantasztikus szereplők és persze, démonok. :)
Ha egy aranyos kis borzongató és mégis vidám történetre vagy kíváncsi, akkor itt a remek alkalom! Gier rajongóknak pedig szinte kötelező darab. :)

Nyereményjáték:

A történet során fontos jelentőséggel bírnak a különféle ajtók. Mindegyik más és más ember álmaiba enged betekintést, számtalan új világot tárva fel azok számára, akik belépést nyernek rajtuk. Így hát mostani játékunk során hasonló feladattal találkozhattok.
Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon látható, híres ajtókat felismerni, majd megfejteni, melyik világba, helyszínre röpítenek el benneteket. Ha ez megvan, akkor a hely(szín) nevét írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe. Amennyiben mindegyik állomáson teljesítitek a feladatot, úgy esélyetek nyílik megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét.  
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.





A turné állomásai:

10/27 MFKata gondolatai
10/28 Deszy könyvajánlója
10/29 Media Addict
10/30 Insane Life
10/31 Always Love a Wild Book
11/01 Dreamworld
11/02 Könyvszeretet
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretném megkérdezni, hogy ennél az ajtónál elég a tágabb helyszínt megírni, hogy mihez kapcsolódik, vagy konkrétan a helyszín szegletére is kíváncsi vagy, amit az ajtó pontosan mutat? (remélem nem spoilereztem :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helyszín mögött mi van, pontosan egy helyszín van mögötte. :D

      Törlés