Ads

Jamie McGuire - Véletlen szerelem

Jamie McGuire-t nem kell bemutatni azoknak, akik szeretik a Dream válogatás könyveket, illetve a Maddox fiúkat. Ezúttal egy új rövid kis novellával lepett meg minket. A Blogturné Klub tagjai pedig meghívnak titeket, hogy tartsatok velünk ezen a hat állomásos blogturnén, ahol megismerkedhettek Erinnel és Westonnal, illetve meg tudhattok pár érdekességet is a könyvről. Természetesen a jól megszokott nyereményjáték sem marad el!



(Véletlen szerelem 1.)
Kiadó: Maxim
Kategóriák: 
Megjelenés ideje: 2015
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Béresi Csilla
Oldalszám: 144
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Jamie McGuire egy letehetetlen YA regénnyel tér vissza, melynek főszereplője Erin Easter, a három végzős Erin nevű kishölgy egyike, akik a vidéki Blackwell Középiskolába járnak, és nem csupán nevükön, de születésnapjukon is osztoznak. Eastert felelőtlen, egyedülálló édesanyja nevelte fel, és plátói szerelmet táplál Weston Gates iránt. A két másik Erin, Erin „Alder" Alderman és Erin „Sonny" Masterson a közösség kedvencei: a város két leggazdagabb családjának sarjai, legjobb barátnők, szurkolólányok, és minden megvan nekik, ami Erinnek nincs. Ezt mások is tudják, és nem hagyják feledésbe merülni. Alder is már a nyolcadik osztály óta kinézte magának Westont, Easter szívének vágyát.
Weston egy közkedvelt sztáratléta, két kiemelkedő ügyvéd gyermeke. Nap, mint nap küzd az elvárásokkal, amiknek meg kell felelnie, ha fel akar érni családja nevéhez, titokban pedig együtt érez Easterrel, hiszen ő is úgy érzi, máshova tartozik; egy másik életben. Ahogyan elkezd kiszökni esténként, hogy Easterrel lehessen, úgy nő meg bátorsága, ellenáll az elvárásoknak és beismeri érzéseit… ezt mind a saját, mind Easter jövőjéért teszi.


Nagyon szeretem Jamie McGuire könyveit, helyesebben a legtöbbet. Erről a novella sorozatról vegyesen hallottam jót és rosszat, ezért kíváncsi voltam rá, mégis mi oszthatja ennyire meg az embereket? - Végül rájöttem, engem is megoszt, mert nem tudom eldönteni merre haladjak. Tetszik, szuper az alaptörténet, de rövid és nincs kibontakozva, mintha suhannánk rajta.


A történet egyszerű, van a piszkált lány és a többiek akik cukkolják a suliban. Erin (no. 1.) akit azért néznek ki, mert nem gazdag. (*köhögés* Boys Over Flowers sorozat - jön az F4 és megesz reggelire.) Meg mert miért ne, jó piszkálni valakit. 
Erinnek egy problémája van, szerelmes Westonba, akivel nagyon jó viszonyba kerülnek és egyre nehezebb barátságukat leplezni, ám van egy kis bibi, Weston éppen Alderrel jár. Persze végül Alder szűrét kiteszi és minden mehet tovább.

A probléma inkább a cselekmény körül ütközik ki. Az írónő gyorsan meg akarta oldani a problémát és egyben drámát, összemixelte és nem mondom el mit csinált, de két mondatban mindent elintézett. - Elképzelem ahogy megdörzsöli kezeit, hogy ezzel is megvolnánk.

Talán még feltűnő sem lenne, viszont a novella hossza korlátok közé szorították ezért mindent gyorsan kellett leírni, bármiféle átvezető nélkül. Úgy érzem, picit össze van csapva, gyorsan valamit megírt ami belefér novellába és úgy jó is lesz. Ezt sikerült neki elérni, mert amúgy meg nem mondanám rossznak, sőt, nagyon messze van attól. Mindenki teljesen normális karakter, történet is saját medrében folyik, egy-két dolgot leszámítva teljesen jól össze van hegesztve, kifejezetten imádnám, ha tényleg belemerültünk volna az előzményekbe, iskolába és nem insta-love szerű az egész.

Másfelől karakterileg a pillanatokban vagyunk és ezeket a pillanatnyi eseményeket megfogta McGuire, sikerült neki átadni és ebben tényleg jó a könyv. Karakterek érzései, jellemei nagyon jól átjönnek és mindenkiben a becsvágy, hiúság és pökhendiség jellem betegsége megmutatkozik. Még Erinben is, aki fél hazamenni bizonyos okokból, pedig ha szüleivel él és nevelik, akkor ennek nem kellene problémát okoznia, mégis ott motoszkál benne a félelem. Más szempontokból meg nagyon megfogott. 

Romantikus, inkább az a gyors romantika jellemző, azonban kapcsolatuk kialakulását lépésekben olvashatjuk. 
Mindegyik valami fontosabb esemény le van írva, közelebb kerülünk hozzájuk, többin pedig ugrunk, esetleg röviden ki fejti az írónő. 
Emellett társadalmi része és ellentétei rendben vannak, akár egy görbetükör lehetne, amit a világ felé mutat az írónő. Tehát ebből a megközelítésből megfogott az egész sztori és tovább is olvasnám.

Azt mondom, ha gondolkozol rajta és szereted a romantikusokat, próbáld meg.  Szerintem a rövid és gyors romantikus könyvek között kiemelkedően jó, aki nem tud erről, vannak ilyenek is, amit direkt írnak novella méretűre, nem mindenki szereti a túlírt történeteket.
Igen. Tudom, vannak akik a rövid romantikus könyveket szeretik, mert nincs idejük olvasni, na, nekik kifejezetten erősen ajánlom. Mindent megkaphatnak a könyvtől amit elvárnak. Minden csak megközelítés kérdése az egész.

Nyereményjáték

Erin egy fagyizóban dolgozik és most azokat a fagyi-ízeket, illetve típusokat kell kitalálnotok, amelyek említésre kerültek a könyvben a képek alapján. Segítségképpen elrejtettük a betűket a bejegyzésben. Sok sikert a játékhoz!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Turné állomások:
December 13 - MFKata gondolatai
December 14 - Kelly Lupi olvas
December 15 - CBooks
December 16 - Dreamworld
December 17 - Insane Life
December 18 - Deszy könyvajánlója
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 megjegyzés: