Ads

Brigid Kemmerer: Spirit - Szellem

A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelenik Brigid Kemmerer Spirit - Szellem című regénye, az Elementálok sorozat harmadik része. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere bemutatja Hunter történetét, melyben a sokat tapasztalt fiúnak újra kockáztatnia kell. Sérelmeit félretéve megbízik társaiban, vagy vállalja a nyomában járó veszélyt? A döntés rajta áll!

2016. április 19-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Brigid Kemmerer


Spirit - Szellem


(Elementálok 3.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kategória: romantikus, fantasy
Megjelenés ideje: 2016.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Farkas János
Oldalszám: 400
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Hunter Garrity csak azt szeretné, ha békén hagynák. A saját kárán tanulta meg, hogy nem mindennapi képességeiért súlyos árat kell fizetnie. És úgy tűnik, nem engedhet meg magának egyetlen szövetségest sem.
Fuldoklik az ellenséges indulatokban. A nagyapja, akinek viszket a tenyere, ha csak ránéz.
A Merrick fiúk, akik azt hiszik, hogy elárulta őket.
Calla, ez az ármánykodó őrült, aki csalinak akarja használni őt.
És ott van Kate Sullivan, az új lány az osztályban. Ő nem ellenséges. Kate merész. Vicces. Szexi. De ő is forral valamit.
Ahogy az elvileg titkos erők felszínre törnek mindenütt, amerre csak jár, Hunter rájön, hogy valami szörnyűség fog történni. De ahhoz, hogy megtudja, mi vár rá, találnia kell valakit, akiben megbízhat…

Eddig is tetszett az Elementál sorozat, de ez a kötet nagyon bejött! Huntert első kötetben még nem szerettem, utána valahogyan mégis sikerült megkedveltetnie magát. Talán a rosszfiús charme-ja, ami nem is annyira rossz?

Ausztrál kiadás
Hunter élete kaotikus, minden általa elképzelt moralitás fel lett rúgva, nem tudja ki az akire igazán számíthat és kire nem. Calla megtámadják és minden cselekedetével a fiú életét zavarja még jobban össze. A Merrick tesók azt hiszik, hogy elárulta őket, kidobják és nem tud mit kezdeni hirtelen életével. Ott áll egyedül, mindenki elfordult tőle és a legrosszabbakat feltételezték róla. Hűséges társa, Casper - a kuytája - az egyetlen aki hisz még benne, amikor úgy érzi nincs már mit tennie, mindent "elrontott", helyesebben elrontottak helyette. Végül onnan jön a segítség, ahonnan a legkevésbé számított, megjelenik Michael és segítséget nyújt neki. (Michael könyvére nagyon várok. *_* )

Kindle változat
Szegény srác mindig mindenért megküzdött, nagyapja nevelte és szülei haláláért az Elementálokat okolja. Egész életét úgy élte le, rájuk kell vadászni, ők a rosszfiúk, ő pedig a jó, aki rendet tesz és megvédi szegény ártatlan embereket. Sajnos rá kellett döbbennie ez nem ennyire egyszerű eset. Lehet az Elementálok egy része nem jó, de nem is mondható az összesre, hogy gonosz. ez a felismerés teljesen összezavarja, nem érti mit kellene igazán tennie, ki mond igazat, egyáltalán kiben bízhat? Minden eddigi értékrendjét felborítja a Merrick srácok viselkedés, majd ahogyan vele bánnak. Hiába tett sok rosszat, mégsem gyűlölik, nem akarják ők megölni. Számára ez új.

Angol kiadás
Kate az iskola új csaja. Egyből megkedveltem, egyfelől erős és okos, nekem szimpatikus volt minden háttérben zajló eseményt leszámítva. Kicsit egocentrikusnak tűnhet ahogyan magáról vélekedik, ettől függetlenül magabiztosnak tűnik, na ez tetszett benne. Hunter képes megnyílni Kate-nek, őszintén beszélni vele. Sajnos ráfarag, mert a lány céllal érkezett az iskolába, de igazából a lány is elkezd lassan többet érezni iránta, rájön, Hunter más s elkezdi megkedvelni a fiút. 

Nekem ez a kötet is tetszett. Habár a Vihar és a Szikra mindig vezeti nálam a listát, Hunter könyve sem volt rossz. Néhol úgy éreztem egy kicsit lelassultak az események, nem olyan pörgős a sztori mint az előző kettőben. Pár lap múlva bizonyította Kemmerer, csak várnom kellett egy picit és valami új érzelembombát robbantott. :)
Michael... Oh igen! Alig várom az ő történetét. Mindegyik tesó közül őt kedveltem meg legelsőre, mivel ő a legidősebb és neki kellett helyt állnia, nagyot nőtt a szememben, amit pedig Hunterért tett, egyenesen óriássá növelte. De most nem akarom elterelni a szót Hunterről.
Kedveltem a srácot, sok rossz dolog szakadt a nyakába és az emberek nem hisznek neki. Legtöbben átverték, saját anyját is beleértve és egész életében azt tapasztalta mások hogyan verik át és tesznek keresztbe neki. Kételyekkel vág bele élete "új" szakaszába. Sokszor elérzékenyültem a könyvön, vannak részek amik felett képtelen voltam érzelemmentesen tovább olvasni.

Audio CD kiadás
Csak nekem tűnnek
pocakosnak? :D
Összességében ez a kötet tetszett nekem. Huntert megkedveltem és a könyv nagy részében ő viszi el főleg a történet szálát. Kate aranyos csaj és Hunter mellé pont megfelelő, szinte kiegészíti a srác széttört darabjait. 
Ajánlom azoknak akik szeretik a paranormális sztorikat, ha olvasnál kicsit földhözragadtabb urban fantasyt és nem szeretnél különleges lényektől hemzsegő könyvet lapozgatni. Neked való! Ha pedig még nem olvastál más kötetet, ne aggódj, a 3-as szám ellenére minden kötet egyedi, más főszereplőkkel íródik, külön is érthetőek a kötetek.

Nyereményjáték
Hunter legjobb barátja a kutyája, Casper, aki hűségesen követi mindenhova, és nem fél megvédeni gazdáját, ha bajba kerülne. A mostani turnéban is fontos szerepet játszanak a kutyák, nincs más dolgotok, mint a kép alapján kitalálni, hogy hívják a képen szereplő kutyát, és azt beírni a rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.





Blogturné állomások
04. 23. Insane Life
04. 25. Dreamworld
04. 27. Media Addict
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése