Ads

Laurelin Paige: Forever with You - Rád találtam

A Fixed trilógia záró kötetében Hudson Pierce és Alayna Withers kapcsolata még egy utolsó, a legnagyobb próba tétellel néz szembe. Vajon túléli-e a szerelmük, ha a múlt valamennyi sötét titkáról lehull a lepel?  


Laurelin Paige


Forever with You - Rád találtam


(Fixed 3.)
Kiadó: Libri
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2016. március
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Horváth M. Zsanett
Oldalszám: 456
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Hudson Pierce és Alayna Withers szerelme ismét veszélybe kerül. A múlt sötét titkai felszínre törnek, megállíthatatlanul maguk alá gyűrve az örök harcban élő párt.  
Ahhoz, hogy végleg legyőzzék az ártó démonokat, és szerelmük beteljesülhessen, kapcsolatuknak túl kell élnie az eddigi legnagyobb megrázkódtatást; Hudson Pierce ugyanis veszélyes titkokat őriz, amelyek ha kiderülnek, semmi sem lesz már olyan, mint azelőtt volt… sőt Laynie talán még azt is megbánja, hogy a szívére hallgatott, és úgy hitte, hogy a sors egymásnak szánta őket.

Hudson és Alaya történetét végigkövettem a trilógia alakulása közben és mindig kíváncsi voltam, vajon milyen lesz a történet vége. 
Egy megrögzött nő, aki kényszeresen féltékeny, meg egy domináns pasi akinek ez bejön. Mégis milyen párost alkothat? 
Érdekelt Alaya hogyan fog megváltozni a sorozat végére és vajon pozitív, netán negatív lesz ez a változás?

Most mindenre kaptam választ.

Természetesen Alayáról mindig tudtuk féltékeny természetű és a sorozat elejéhez képest eleinte sokkal súlyosabbnak éreztem mentális problémáit, másfelől javulást éreztem benne. Néha csak pislogtam, vajon tényleg létezik ember aki ennyire túlzásokba tud esni és ilyen bizalmatlan? - Belegondolva, biztosan létezik ilyen típusú személyiség, csak nekem furcsa volt. - Hozzáteszem, nem vagyok egy túl féltékeny alkat.
A lány sokat fejlődött előző kötetekhez képest és egyrészt reálisabbá vált, meg voltak dolgok amiben képes voltam együtt érezni, kételyei indíttatását jobban megérteni. Olvasók is látták, nem mindig tudott Hudson lépéseiről, aki legtöbbször valljuk be, be sem avatta terveibe. Pont ebben a kötetben az is kiderül, felét sem tudta Alaya ami körülötte forog s ezért érthető volt kételkedése. Utólag belegondolva mondhatnám: jól tette.

Hudson az valójában aki késhegyen táncolt. Eddig kedveltem, legtöbbször elhittem amit mond és úgy voltam vele, persze, persze igazat állít. Volt néhány részlet ami nem egészen vált nyilvánvalóvá számomra és mint kiderült, tényleg voltak titkai, amire az egész trilógia épült. 
Kedvelem, viszont a trilógiát egyben nézve nem lett szívszerelem pasi karakter. Kötet végén Alayával tudtam egyetérteni és eléggé nagy butaságokat csinál. 
Ebben a részben valahogy kevesebb Hudsont kaptunk, ami nem feltétlenül baj, de azért az ő szemszögét sem ártana megismerni. Alyáét látjuk, bólogatok, hogy a lánynak van igaza, holott könnyen lehet Hudson is fel tud sokkal nyomósabb érveket mutatni, mint ebben a részben elmondott.

Történetileg tetszett, nem vitte az írónő túlzásba a szexjeleneteket. Abszolút kellemesen oszlanak el a forróbb jelenetek, Laurelin Paige ismét elég sok történettel kárpótolja azokat, akik inkább csak romantikusabb sztorira vágynak. 

Alapvetően Alaya bizalomhiányára épít, amiről kiderül, nem teljesen volt alaptalan és a lány belső érzéke egészen jó irányba vitte. Lehet nem az amire gondol, mégsem járt túl messze az igazságtól. H
udson természetesen jófiú volt, csak éppen mindenkinek vannak életében pontok, amikor nem számít, akár ez a pont sorsfordító lehet. - Alaya pedig része ennek a sorsfordításnak, véletlen műve ő éppen akkor, éppen abban a pozícióban volt. Kissé rébuszoknak tűnhet amit írok, de nem szeretnék spoilerezni ezzel kapcsolatban. Olvassátok el és megértitek.
Csak azt tudom mondani, kivételesen akármennyire sír Alaya és Hudson térden csúszik, igaza van a lánynak. 

Követési mánia ismét felmerülő elem, mint Alaya mentális gondja. Ám van egy részlet ebben a kötetben, amire azt hiszi visszaesett, viszont ahogy kimondja pont nem a visszafejlődés jeleit mutatja, hanem azt, mennyire erős és képes fejlődni, tanulni saját hibáiból. Ezt az írónő ügyesen emeli ki, finoman mutat rá az orvos személyén keresztül, már általános problémával küzd, képes volt betegségét felülmúlva segítséget kérni. Azonban ez a probléma általános jellegű, ami mindenkiben ott van. Számomra érdekes ez a rész, hiszen a lány fejlődéséből előjött karakter áll itt, nem pedig a bizonytalan lány, aki az első kötetben visszapillantott ránk.

Összességében tetszett a záró kötet, úgy érzem lehetett volna jobb s egy picikét mintha össze lenne csapva. Nem zavaró, ettől függetlenül plusz fejezetet elviseltem volna még. 
Kerek a történet, mindenki megkapta amit megérdemelt, mindenről lehull a lepel és pont. Így volt jó.

Kapcsolódó bejegyzések:
Megtalállak még (Fixed 1.)
Sehol se talállak (Fixed 2.)

Nyereményjáték:

A regényben némileg borzongató szerephez jut néhány irodalmi klasszikus, illetve azok egy-egy híres mondata. Kiválasztottunk ötöt, a ti dolgotok pedig, hogy megírjátok nekünk, mely regényekből származnak az idézetek.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


„Aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is; aki uralja a jelent, az uralja a múltat is.”


Turnéban résztvevő bloggerek:
04.02. - Angelika blogja
04.06. - Kristina blogja
04.08. - Insane Life
04.10. - CBooks

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése