Ads

Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

A General press kiadó jóvoltából megjelent Lady Cassandra meghódítása című könyv, ami a nemzetközileg elismert írónő, Madeline Hunter legújabb kötete. Izgalmas történet egy társadalmilag kirekesztett nőről és egy férfiról, akit a rejtélyek nem hagynak nyugodni. Ha tetszett a Csendestárs, ne hagyd ki ezt se!


Madeline Hunter


Lady Cassandra meghódítása


(Fairbourne Kvartett 2.)
Kiadó: General Press
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Melis Pálma
Oldalszám: 312
Pont: 5/5
Lady Cassandra Vernham amilyen szép, legalább olyan makacs is. Fittyet hány a társadalmi elvárásokra. Szabados életmódjáért azonban nagy árat kell fizetnie: a családja elhidegül tőle, és megannyi pletyka kap szárnyra nem éppen szűzi erényeit illetően. Anyagi nehézségeit a Fairbourne Aukciósház legutóbbi árverése egy időre valamelyest enyhíti ugyan, de a legmagasabb áron elkelő ékszeréért az új tulajdonos, a meglehetősen jóképű és kicsapongó életet élő, ám rendkívül eszes férfi hírében álló Lord Ambury egy pennyt sem fizet. És erre meglehetősen jó oka van: azt gyanítja ugyanis, hogy az ékszert valaki eltulajdonította a családjától - talán éppen maga Cassandra. A férfi elhatározza, hogy nyomozásba kezd a gyönyörű fülbevaló eredetét illetően. Lady Vernhammel számtalanszor keresztezi egymást az útjuk, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a legkevésbé sem közömbösek egymás iránt. Csakhogy mindketten mást akarnak: Cassandra a pénzét, Lord Ambury pedig az igazságot. Egy váratlan fordulatot követően végül mégis kénytelenek lesznek egymást segítve küzdeni, és még csak nem is sejthetik, hogy a múltról, a családjukról és az érzéseikről mennyi titokra derül fény.
Madeline Hunter legújabb, szenvedélyes és fordulatosan szőtt regényében folytatódik A csendestársban már megismert szereplők története.

Sok történelmi romantikust olvastam el, vannak kiemelkedően nagy kedvenceim, olyan írónők, akiket bármikor elolvasok és újraolvasok. Egyike ezeknek az írónőknek Madeline Hunter, véleményem szerint izgalmas és érdekes történettel szórakoztatja olvasóit. Bevallom a Csendestárs annyira megtetszett, hogy utána elolvastam a többi könyvet is és nagyon tetszett a sorozat. 

Forrás: Pinterest
A lázadó természetű Lady Cassandra egész életében nem szeretne megházasodni, tökéletesen elvan saját kis világában. Nevét messziről megismerik, őt tartják a társaság egyik szégyenfoltjának, hiszen visszautasított egy házassági ajánlatot és megvívtak kegyeiért, ám sajnálatos módon az egyik fél nem került ki élve. Ha ezek nem tűnnek elég indoknak, nagynénje csapodár csábító nevéről híres és Cassandráról is úgy tartják igazi csábító nőszemély, akinek hálójába könnyű beleesni.

Lord Ambury-nek sántít az egész mítosz Cassandra körül. Nem kizárólag a rejtélyes fülbevaló miatt, hanem minden kacérsága ellenére legváratlanabbul viselkedik úgy, hogy ráaggatott nevét teljesen meghazudtolja. Ambury nem adja fel egykönnyen, ha már a fülbevaló miatt nyomoznia kell, akkor egy rejtéllyel több vagy kevesebb olyan mindegy számára. 

Cassandra személyisége első pillanattól szikrázó, kiugrik a társaságból és nem csak viselkedése miatt, hanem megjelenése, szókimondóbb véleményei miatt. Azonban olvasva látjuk mennyi ártatlanság, bánat és hazugság húzódik a pletykák mögött. Egycsapásra megértjük ő csak maszknak használja rossz hírét, leplezze valódi kétségbeesését, amin csak a fülbevaló eladása segíthet. 
Kedveltem az ő karakterét, igazi üde színfolt. Elejétől látszik mennyire más személyt mutat kifelé, mint legbelül amit érez és ettől szimpátiát éreztem irányába. Kétségbeesett, családja elhidegült tőle, ez azonban a legkisebb baja, igazából az elhidegülés oka, hogy anyja és bátyja rettentő más nézeteket vall, mint Cassandra és képtelenek megérteni a lány szándékait. Az egész részéről lázadás, megpróbálja eltaszítani magától a kérőket, nehogy végül olyanhoz kényszerítsék akitől kirázza a hideg.

Forrás: Pinterest
A férfi főhős, Ambury erős, férfias karakter, viszont okos is emellett. Hamar összerakja Cassandra viselkedését és kifelé mutatott arcát és egyhamar megérti mindez csak színjáték a lány részéről és minél jobban igyekszik rossz hírét fenntartani. Fülbevaló rejtélye hajtja előre, mindenáron meg akarja tudni egy ekkora kincs hogyan kerülhetett Cassandra nénikéjen birtokába. Minél jobban ássa magát bele az ügybe, annál jobban kétségbeesik mit találhat kutatásai legvégén...
Megszerettem őt is, nem a tipikus mindenáron belekötök a lányba jellegű karakter, inkább tiszta és hideg fejjel próbálja megközelíteni a dolgokat. Első oldalon egyik sem érez nagy szerelmet a másik iránt, Ambury inkább Cassandra testére fókuszál, semmint személyiségére, azonban mélyebbre ásva rájön több lakozik a lány jellemében. Apránként átlátja helyzetét és emberségesen viselkedik a lánnyal.

A Lady Cassandra meghódítása lényegében azért tetszik, mert humoros, könnyed és érdekes olvasmány. Ha nem is mindig izgalmas, de számos olyan szála van, amitől rettentően élvezhető. Cassandra karaktere üdítő, kissé pimasz és csipetnyi iróniával fűszerezett, ám Amburyt sem kell félteni, könnyen átlát a helyzeten. Nyomozások, titkok és családi rejtélyek teszik izgalmassá az egész történetet, ha beszippantja az embert szinte letehetetlen.

A sorozatról:

A Fairbourne kvartett négy kötetének középpontjában leginkább az aukciósház van, de emellett a négy férfi szintén szorosan összefügg a történettel, akik szoros barátságot kötöttek. Természetesen szívük választottja legtöbbször ismeri a másikat és jó barátok.

Nem kapcsolódnak történetileg szorosan egymáshoz a kötetek, külön is olvashatóak, viszont néhány dolog összeköti a különböző részeket, esetleg csak az utolsó kötetben kap az olvasó választ rá.

Miután olvastam mind a négy kötetet, bátran állítom, ha egyik vagy másik tetszett, igen nagy valószínűséggel fog a többi is tetszeni.  

A Csendestárs főszereplője Emma az aukciósház vezetője és Southwaite grófja, aki betársult. Igazából a gróf számára megterhelő továbbvezetni a vállalkozást és meg akar tőle szabadulni. Emma ravaszságával túljár az eszén és minduntalan újabb csapásokat már a grófra, nehogy ki tudjon lépni, esetleg adja át neki a ház vezetését.

Harmadik kötet középpontjában Kendale áll. Kendale a kissé karót nyelt vikomt, akit nem igazán sziporkázó humoráról és kedvességéről ismerünk meg. Természetesen kiderül neki sem olyan kőből van a szíve és a sok savanyú arc mögött elsüt néha akaratlanul néhány ütős poént. 

Végül a kvartett zárókötete Lydia történetét meséli el, azóta persze minden kártyaverseny nyertese lett. Sajnos baja kerül egy nem várt okból, sőt onnan jött a támadás, ahonnan nem számított. Úgy tűnik egyetlen segítsége Penhurst grófja, akivel nem igazán állnak baráti viszonyban.

Nyereményjáték

Madeline Hunternek hazánkban ezzel a kötettel együtt hat könyve jelent meg. Külföldön gyakran emlegetik több ismert írónővel együtt nevét, így a játék ehhez fog kapcsolódni. Kivételesen nem egy könyv címére leszünk kíváncsiak, hanem egy írónőjére. Mostani turné minden állomásán egy könyv címmel és egy karakter nevével találkoztok a sok közül. A könyv címe nem biztos kapcsolódik a karakteréhez, de egy közös mindenképpen lesz bennük - az írónő neve.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Könyv címe: Az én hercegem
Karakter neve: Henrietta Maclellan


Állomáslista:

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése