Ads

Elizabeth Holyt: Szívembe zárva


Elizabeth Holyt


Szívembe zárva


(Maiden Lane 8.)
Kiadó: General Press
Besorolás/műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2018.
Fordította: Fügedi Tímea
Oldalszám: 296
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
A ​csinos és életvidám Lady Phoebe Batten minden vágya, hogy egy herceg húgaként a pozíciójához illő társasági életet élhessen. Ez azonban nem kivitelezhető egykönnyen, lévén a fiatal nő szinte teljesen vak, és a bátyja utasítására mindenhová elkíséri egy felfegyverzett testőr – a meglehetősen idegesítő, ámde felettébb vonzó Trevillion kapitány.
James Trevillion azután szerelt le a királyi dragonyosoktól, hogy megsérült a lába. A sántasága ellenére mégis ördögien ügyesen lő és lovagol, egyszóval nem lenne szabad nehézséget okoznia számára, hogy megvédelmezze az őrjítő Lady Phoebet. A csábító nő azonban egyre gyakrabban tereli el a figyelmét a feladatáról; így amikor Lady Phoebe emberrablók célpontjává válik, a kapitány merész lépésre szánja el magát, hogy megvédelmezze a szívének egyre kedvesebb hölgyet…
Elizabeth Hoyt a Maiden Lane-sorozat nyolcadik részében egy ártatlan, fiatal nő és egy megkeseredett katona történetét meséli el, akik hosszú utat járnak be, mire rájönnek: együtt teljesebb életet élhetnek, mint külön-külön.

Megmondom még így a poszt legelején, hogy az egész sorozatból ez az egyik legkedvesebb darabom. Trevillion nagyon sokáig nem volt kedvenc szereplőm, Phoebe ellenben az egyik legkedvesebb női szereplőm volt a történetek folyamán. Teljesen meglepetésként ért az írónő döntése, hogy ők egy pár lesznek. Viszont ennyire ellentétes érzések mellett egyből el kellett olvasnom a történetet, ha jól emlékeztek előzőekben írtam már én most fogom elolvasni ezt a történetet, mire turnéra került a sor már kétszer elolvastam...

Sajnos Phoebe vak, de ez a gyengesége nem állítja meg semmiben, teljes életet szeretne élni, ahol nem a testvére mondja meg mit tehet és mit nem. Mindenki gyermekként kezeli, viszont a lány belül szenved ettől az általánosítástól és megbélyegzéstől, hiszen már felnőtt nő tele álmokkal és vágyakkal. James-t állítja mellé testvére, megbízik a férfi képességeiben, nála nincs tökéletesebb aki Phoebe-t megvédheti másoktól.


Dearest Rogue-hoz készült sorozat
Máris férfi főszereplőhöz értünk, James-hez. Ha olvastátok a korábbi részeket tudhatjátok ő nem igazán lopta be magát az olvasók szívébe. Némelyik főszereplőt ő vitette el, végül persze pozitívabb szereplő lett, viszont sokszor ellenére váltak az akciói. A kötetben bizonyít, hogy az olvasó félreismerte vagy adjon neki még egy esélyt, sokkal több van karakterében, mint elsőre látszik a sorozat folyamán. Előző részekben sérülést szenved emiatt lába sajnos nem úgy működik ahogyan kéne. Posztját nem tudja betölteni és ahogyan Wakefield hercege, Maximus felajánlja a lehetőséget, hogy testvérére vigyázzon és ha nem is legnagyobb kedvvel, de James elvállalja. 

Két főhős szenved az életben, lelkileg bántja őket mások által rájuk nyomott bélyeg, például Phoebe-t a vaksága és emiatti családon belüli lekicsinylések. Akárhogyan, de mindenki eg esendő gyermeknek tekinti őt, aki semmit nem tud az életről, holott közelében sincs az igazságnak. Szeretne kitörni ebből a körből, viszont ezt nem olyan könnyű megoldani. James a büszke katona sérülése után átéli milyen visszaminősítést kapni. Bennem ő mindig a büszkeség egyik mintapéldánya volt egészen a balesetig. Eleinte csúnya, de úgy voltam vele megérdemli, most jobban megismerve már rájöttem mennyire félreismerte szerepét.

Rettentően megszerettem a történetet, nem csak a két főhős belső vívódásai miatt, hanem kettőjük között apránként kialakuló érzelmek egyfajta kedves és elbűvölő keretet adnak a könyvnek. Nem okvetlenül a romantika miatt lehet megszeretni ezt a sztorit, sokkal több van benne. Két főhős lelkivilágának szétcincáltsága és ahogyan egymásra támaszkodva felhúzzák a másikat mélyből igazán lenyűgöző. 

Ajánlani tudom a történetet a Hoyt rajongóknak, sőt azoknak is akik még nem olvastak semmit az írónőtől. Élvezhető az egész történet a többi ismerete nélkül, viszont nálam a történelmi romantikus könyvek között az egyik legszebb darab helyét elnyerte. Kedvelhető főhősök, egészen emberi problémákkal és persze izgalmas cselekmények is tarkítják ám a könyvet. Nem tértem külön ki rá, hogy Phoebe-t el akarják rabolni és hozzámenni, persze érdekből, helyesebben jobban megértitek, ha elolvassátok, viszont az alap szituáció erre épül. Tehát nem csak a két főhős egymás kerülgetéséről szól, ahogyan a legtöbb Hoyt, ez is eléggé eseményekben gazdag. 
Tehát ha valami izgalmas, szívet melengető romantikus történetre vágysz, akkor bizony ne is menj tovább. Olvasd el és ha tetszik, ajánlom az összes többi Hoyt könyvet, mert a végén úgy jársz, mint én. Legtöbbet nem elég egyszer elolvasni egy évben. :)


Állomáslista:
06.22 - Olvasónapló
06.24 - Dreamworld
06.26 - Könyvvilág
06.27 - Insane Life
06.28 - Kristina Blogja

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése