Ads

Nalini Singh: Angyalháború



Nalini Singh


Angyalháború


(Angyali vadász 6.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj: felnőtt
Megjelenés ideje: 2018.
Fordította: Császár László
Oldalszám: 552 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5

Nalini Singh ezennel visszatér a vad szenvedély és halálos erő világába…

New Yorkban angyalok zuhannak alá az égből. Valami ismeretlen erő támadta meg őket.
A vámpírokat soha nem látott betegség tizedeli.
A Céh vadászának, Elena Deveraux-nak és New York arkangyalának, Raphaelnekmeg kell találnia a halálos kór forrását, még mielőtt az egész városban szétterjed, kiirtva annak lakosságát, és romos pusztaságot hagyva maga után. Hamarosan azonban Raphael Tornya is ellenséges ostrom alá kerül.
Ha pedig mindez nem lenne elég, miközben New York élet-halál harcot folytat, valami sokkal sötétebb erő is szemet vet a városra… és Raphaelre. A folyók vörösre változnak, a rémálmok életre kelnek, és a világ már soha többé nem lesz ugyanaz.

„Töprengtél már azon, milyennek kell lennie egy valódi romantikus hősnek? Akkor vedd meg az Angyali vadász sorozat bármelyik részét, aztán olvasd el mindet.” Vampire Book Club


Emlékszem Nalinival való legelső találkozásomra - lebilincselően hatott rám az Angyalvér és egyike volt első komolyabb angol könyveimnek maga a sorozat. Imádtam a kissé erősebb karaktereket, mellékszálon a nyomozós történeteket, amik inkább paranormális esetek és ahogyan egyre haladt a történet egyre jobban az angyalok és vámpírok világában vesztünk el. A főszereplő páros Elena és Raphael remekül kiegészítik egymást, nem indult el a történet nyálas  romantikus irányba, végig megtartotta néha kemény jellegét a sztori.

Raphael karakterének arrogáns viselkedése fogott meg legelőször, mindenkire magasról tesz és ha nem az van amit ő szeretne, akkor itt az idő végezni vele. Hihetnénk ebből a jelleméből vesztett, de nem. Elenával szemben kicsit gyengédebb, viszont sokszor így is kihúzza a gyufát és imádom ahogy ezek ketten vitáznak. Tudjuk mi a vége, mégis így kerek a világ.
Aztán a remek főhősnőt sem hagyhatom ki, igazi badass kemény csaj. Előbb szúr szíven, mint kérdez. Nem sok lénytől félt, Raphael volt egyike nekik és őt magának nyerte meg. Jellegzetes erős aura veszi körbe egész személyét.


A könyv történetének fő szála a vámpírok rejtélyes megbetegedése, angyalok hullanak le az égből és furcsa kór üti fel a fejét. Elena egyből az ügyre koncentrál és minden erejét bevetve próbálja megoldani az ügyet, hiába Raphael nem teljesen ért vele egyet...

A szokásos dinamizmusból, harci jelenetekből kapunk rendesen, emellett újabb szereplő bukkan fel a színen, mégpedig Naasir - megjegyezném később nekem nagyon nagy kedvencem lett az ében fekete szárnyú angyal. Venom és Dmitri mellett ő a legnagyobb kedvencem, már csak az ő történetét szeretném olvasni.
Régebbi szereplők szintén sokat szerepelnek, hiszen kinek ne hiányozna az imádott Dmitri? A nagyképű nőcsábász vámpír, aki mostanra lenyugodott és nem hálóz be mindenkit minden áron illatfelhőjével.


Miközben zajlanak az izgalmas események, nyomoznak a különös betegség után, Raphel erősödik és Elena is sokat fejlődik. Különösen több kötetet összevetve látszik mikor lépnek szinteket.
Családi drámák szükségesek, mert egy ennyire kötött és baráti csoportban szükséges. Igazából Elena ágáról is több újdonságot megtudunk, szerintem sokkal jobban segítenek ezek megérteni a lány helyzetét, rátermettségét.

Egyetlen szereplő van aki nem hiányzott a történethez, inkább kitekertem volna a nyakát az pedig már kitalálhattátok - Michaela. Vannak pontok, amikor elhiszem kedvelem a nőt, majd gyorsan irgalmatlan hülyeséget csinál és garantáltan meggyűlölöm.

Bevallom fájó pontom, hogy a címe magyarul változott, noha a történet lényege az eredeti címben rejlik, magyarul is utalgat néhány részre.  

Igazából most azokhoz is szólnék akik nem ismerik a történetet. Nyugodtan olvassátok el, mert sokat elmagyaráz az előző részekből, ha nem emlékezne valaki, vagy most kapcsolódik be érthető legyen számára. Még ha néha kicsit sok is az angyal politika. :)


Okok amiért érdemes elolvasni:
- Raphael. Hatalmas szárnyas arrogáns gombóc, aki rendkívül szereti Elenát
- Bátor és belevaló harcos főhősnő, aki nem fél lezúzni másokat
- Egy szó a vámpírokról: Dmitri. Mindenkit cukkol, frappáns beszólásaival olyan sziporkázó egyéniség, hogy szerintem te most el szeretnéd olvasni az ő történetét is
- Naasir kemény és nyers véleménye, egyből imádni fogod
- akciódús történet, sok henteléssel
- Mondtam már mennyire jó a történet vezetése? :D

Tudnám még sorolni az indokokat, de szerintem ha felkeltette az érdeklődésedet, adj neki egy esélyt. Hihetetlenül be tudja szippantani az embereket Nalini könyvei a sok szereplő, esemény és érdekes angyal politika valóban rendhagyó. Az angyalos történetek között az egyik legjobb darabnak tartom.

 

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése