Ads

Gena Showalter: Éjsötét játszmák

Gena Showalter


Éjsötét játszmák


(Alvilág urai 8.)
Kiadó: Libri - Insomnia
Besorolás/műfaj: paranormális romantikus
Megjelenés ideje: 2018.
Fordította: Sóvágó Katalin
Oldalszám: 516 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Strider, a Vereség démonának őrzője, sohasem veszíthet, hacsak nem akar pokoli kínokat szenvedni. Számára az élet győzelem vagy halál - amíg Kaia, a csábos hárpia, sarokba nem szorítja a megadás kísértésével.
Kaiának, akit népe Csalódásnak csúfol, az élete árán is el kell hoznia az első díjat a hárpiák világbajnokságáról, így nem tűrheti, hogy Strider összezavarja. Ám Stridernek is megvannak a maga tervei az első díjjal: el akarja lopni az isteni gyártmányú, ősi varázseszközt, mielőtt eldőlne, ki lesz a világbajnok. Ám ahogy egyre durvábbá válik a versengés, kiderül, hogy itt egyetlen díj számít: a szerelem, amelyben egyikük sem hitt...

Imádom az Alvilág urait, de ezt már tudjátok. Kicsit össze-vissza olvastam a részeket, ezért például ez is kimaradt eddig. :D 
Bevallom Kaiától féltem, hárpiákat nem kedveltem meg annyira, viszont Strider története érdekelt hiszen őt mindig kicsit furcsának tartottam a Vereség démonával, vajon mit jöhet ebből ki? Ki az aki megfelelő lehet számára az írónő szerint?

Első említéskor Kaia nem győzött meg valóban ő ideális lenne Strider számára, teljesen megértettem a férfi kétségeit, hiszen a legjobb barátjával feküdt le, hozzáteszem nagyon régen, talán kicsit sokáig foglalkoztatta a dolog. - Olyan szempontból érthető, hogy a másik férfit testvéreként szereti. Ráadásul máskor szerencsétlen helyzetben talált a lányra, tehát még jobban rátett az ellenszenvére, ám belül mind a kettő vívódott.

A lány csípős beszólásaival sziporkázik, valójában régen a férfire hajt és titokban megtesz mindent, hátha kiengeszteli, de hárpia így nyíltan kevésbé mondja ki gondolatait. Megtanították öljön és mindent csalással ért el és arra fókuszált az életét mentse különben ő fog meghalni. Striderben meglátja a kihívást, erőt és azt, amire egy hárpia igazán vágyik.
Nincs ezzel gond, de a férfit társának szemelte ki és közeleg a hárpia bajnokság és egyetlen esélye győzni csak Stiderrel az oldalán van...

Striderben a Vereség démona lakik, minden egyes vereség nagy fájdalommal jár, így egyértelműen csak győzni lehet. (Szeretném ezt én is így gondolni. :D ) Nem csoda ha a lány győzelméért minden erejét beveti, na jó másik oka is van ennek, mégpedig a bajnokság főnyereménye. Igen fontos eszköz az Alvilág urai számára.

A hárpia bajnokság áll a könyv középpontjában, kissé zavart, amikor eltértünk a fő száltól és a többi karakterre ugrottunk át. Tök jó, persze értem én az ő cselekményük is folytatódik, mégis megakasztott olvasás közben, ráadásul nem rájuk voltam kíváncsi. Kapjanak/kapnak saját könyvet, teljesen jó kiélni magukat, felvezetésnek máshogyan lehetett volna megoldani, mint másik helyre ugrani ezért. - Személyes meglátásom szerint.

Egészében az Éjsötét játszmák könyv vicces, ugyanakkor komoly és egy élvezhető része az Alvilág urainak. Legnagyobb kedvencemmé sajnos nem vált, feljebb említett okból, de maga a cselekmény és a karakterek tényleg jól lettek megalkotva. Strider mellé nem tudtam volna besavanyodott, kevésbé erős személyiséget elképzelni, neki szüksége volt egy hárpiára. Az egész démona szinte kívánta Kaia karakterét, itt most értem a személyiségére is. Tökéletesen passzolnak, kiegészítik egymás hiányosságait, Kaia csípős beszólásaival mindenkit helyretesz - ezeket természetesen úgy osztogatja, mint kisgyerek a szórólapot. Elsőre biztosan nem kedveltem meg a lányt, olvasva gyorsan rájöttem miért esett az írónő választása rá.

Igazán Showalteres történet, talán hangyányit jobban tetszett az előzőtől, Kaiát mindenképpen megkedveltem, néha el is vitte a könyv szálát és jobban érdekelt, mint maga Strider. Remek páros, sziporkázó humor, paranormális romantika műfajában még mindig remek sorozat az Alvilág urai. Továbbra is ajánlom a sorozat kedvelőinek, esetleg azoknak is akik újak a stílus világában. Nem szükséges olvasni előző részeket, legfeljebb érdemes ismerni őket, egyébként visszareflektál önmagára a sztori.
Ettől függetlenül véleményem szerint lesznek akik ellentmondásosnak találják a történetet néhány rész vagy esetleg karakterek miatt.

Nyereményjáték:

Mostani játékunkban letesztelhetitek, mennyire ismeritek az Alvilág Urait és kedveseiket. Minden állomáson megadjuk egy-egy hősnő nevét, a Ti feladatotok pedig megírni, hogy melyik démont őrzi az a harcos, akiben ezek a nők megtalálták örök társukat.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Gwendolin


Állomáslista:
04.24. – Angelika blogja
04.26. – Kristina blogja
04.28. – CBooks
04.30. – Insane Life 
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése