Ads

Sherrilyn Kenyon - Born of Night

Itt jöttem rá, hogy Kenyon valójában nagyon jó, csak Angolul kell olvasni, mert a magyar nem annyira meggyőző.

Sherrilyn Kenyon


Born of Night


(The League 1.)

Kiadó: Piaktus
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, erotikus, sci-fi
Kiadás éve: 2009
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 560

Először is az volt a véleményem erről a könyvről: WOW...
Nekem rettentően tetszett.
Kiara Zamir hercegnői élete nem valami túl vidám. Anyját megölték és hiába a tánc az élete, inkább menekülés, kényszer számára semmint hobbi. Már felkészült halálára, amikor megmentik őt és egyszeriben gyilkosokkal teli űrhajón találja magát. Itt találkozik először Nykyriannal is, aki félig ember félig pedig Andarion. Tőle kinézete miatt majdnem mindenki fél és gyűlöli. Valaha a Liga bérgyilkosa volt, de egy küldetése után "otthagyta" őket. Helyesebben ez bonyolultabb volt mint hangzik, lényegében sikerült neki. Így válik a sokak számára elhíresült mumussá, a Nemesis-szé. (Engem azért zavart, mert a Nemesisi múltjáról eléggé keveset tudunk meg. Szinte lényegtelen számunkra ez a név... Csak tudjuk, hogy mások számára rémisztő emberevő teremtmény.) Tényről, ki is ő valójában igen kevesen tudnak. Kiara először a gyilkost látja meg benne. Lassan kezdi megismerni a benne lakozó embert is, aki valójában nem is olyan véres kezű, mint hinnénk...

Először is leszögezném ez egy bérgyilkosos - romantikus könyv, szóval úgy állj hozzá, hogy lesz benne minden. Kenyonnak meg van az a tulajdonsága, hogy ettől függetlenül a történetet is szövi - viszi tovább, ezért nem válik unalmassá. Aki nincs ehhez a műfajhoz hozzászokva - akár a sci-fi, akár a romantikus, itt értem van benne 18+ jelenet is - azt mondom semmiképpen ne ezzel kezdjen.
A sci-fi szál eléggé vezető szerepet kap. Ha nem szereted az űrhajós történeteket, akkor nem ajánlom. Ez a távoli jövőben játszódik, minden lapot átjárja ez az érzés. Szintetikus étel, sok bolygó, sok lény és sok kalamajka.

Karakterekről... Kiara aranyos lány. Neki is meg kell birkóznia saját árnyaival. Néha túlzásba viszi a sírást. Nem csak néha pityereg, hanem tényleg sokat pityereg... Ezen kívül minden rendben volt vele. Nyket lassan elfogadja ahogy van. eddig azt hitte ő élete szörnyű, rá kellett döbbennie ez nem így van. Nem csak azért öl humanoidokat Nyk, mert szereti, hanem muszáj. Erősebb marad életben.
Nyk furcsa szerzet. Eléggé megrázó és megalázó múltja van. Nem véletlenül vált azzá aki. Néha túlzásnak éreztem, hogy mindenhol gyűlölik. egy erősebb társadalomkritikára mutat rá. Értem én, hogy ne diszkrimináljunk senkit, ez lenne a könyv mondanivalója, de nah... Ne essünk túlzásba. Ettől függetlenül imádtam. Egyik kedvenc karakterem volt a sorozat folyamán. (Már pár kötetet elolvastam, így visszafelé véleményezem őt. :) )

A történetnek ígéretes jövendőbeli karakterei vannak. Ilyen Syn, akié a következő kötet. Darlingra is kíváncsi vagyok. Caillen is érdekes karakter. Hozzá közel fog állni a következő kötet is... :)
A jövőkép pedig viszonylag egyszerű, de szerintem eléggé oda figyelt Kenyon a fizikai törvényekre.
Oh és a kedvencem... Elején elhangzik a dobjuk ki a zsilipajtón át... Mindenkitől elnézést kell, hogy kérjek... :D


Riporter: Sheridan kapitány! Dan Randall vagyok az ISN híradótól, végre egy értelmes ember. 
Ivanova: Köszönöm! Igazán udvarias. 
Riporter: Ő azt mondta, hogy a galléromnál fogva hajit ki egy légzsilipen, ha nem adok részletes listát a felszerelésünkről 
Ivanova:  Minden ismeretlen szállítmányt meg kell vizsgálnunk, hátha veszélyezteti az állomás biztonságát. 
Sheridan: Parancsnok, azzal fenyegetőzött, hogy a gallérjánál fogva hajítja ki egy légzsilipen át?
Ivanova:  Hát igen, igen… 
Sheridan: Szörnyű! És felháborító! Figyelmeztetem, hogy a tartalékaink végesek, nem hajigálhatunk tökéletes állapotban lévő ruházatot az űrbe. A zakót először mindig vegye le, már ezerszer elmondtam! Elnézést, úgy értette, hogy anyaszült meztelenül dobja ki a zsilipen. Bocsásson meg az apró félreértés miatt. 
Riporter:  Talán újra kezdeném. 
Ivanova: Bölcs dolog lenne.
Sheridan:  Igen az.
Riporter:  Hamis listát adtunk meg, mert tudtuk, ha rájönnek, hogy híradósok vagyunk nem engednek be az állomásra. 
Sheridan:  Ez volt az első tévedése, nyitva áll az ajtó. 
Ivanova:  Akárcsak a zsilipajtó. 


Pozitív: Az elemek jól össze vannak szőve. Nagyon kellemes olvasmány, sőt olvastatja magát.
Negatív: Kiara túl sokat sír. Nykyrian múltja pedig már túlzottan megrázó, oké ez csak Kenyon. Sok logikus lépésnél nem veszi észre a választ, pedig teljesen adja magát.
Kinek ajánlom: Aki szereti a sci-fit, de nem riad vissza ha romantikával van fűszerezve. No meg Kenyon rajongóknak...

Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Nykyrian: 5/5
    Kiara: 4/5
Humor: 5/5 
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése