Ads

Adventi turné (2014) - 6. nap


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Tarts velünk advent első napjától egészen karácsony napjáig és láthatod: a csoda bizony létezik. Hiszen a könyvek életre kelnek, a szereplők megelevenednek, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok beteljesednek!

Mától kezdve minden nap megismerhettek egy történetet a Blogturné Klub tagjainak – és néhány igazán nagyszerű kedves vendégünknek – a tolmácsolásában, melyből kiderül, hogy az idei turnés könyvek szereplői miként készülnek a karácsonyra, hogyan várják az ünnepet, és vajon ők maguk hisznek-e a csodában.
Ha ügyes vagy, és rájössz, hogy melyik történet melyik szereplőt rejti, Téged is megérinthet a karácsony csodája, hiszen megnyerheted a fa alatt becsomagolt ajándékok egyikét!

S hogy mit is rejtenek ezek a csomagok? Ez maradjon meglepetés! Elvégre a karácsony a meglepetések ideje!

Jó szórakozást!



December 5. - Még 19 nap a Karácsonyig

Eddig minden év tele a hidegről szólt és a hóról, ezért Y eldöntötte, hogy idén másképpen lesz ez. Olvasta egy régi nagy könyvben, egykor sok család ünnepelte a karácsonyt, aminek meghitt hangulata és jellegzetes illata volt. Sajnos mostanra sok helyen kikopott ez a szokás és csupán néhány család tartja még a karácsonyt. Azt is írta ez a könyv, fenyőágat díszítettek, amikre ráaggattak színes kézzel készített tárgyakat vagy különböző illatos süteményeket. Elhatározta Y, idén ő is szeretné megtartani a karácsonyt, hátha ezzel V-nek is örömet szerez.
A könyv szerint a mézeskalács jellegzetes karácsonyi sütemény, amihez a hozzávalókat a városban is meg fogja találni. A vásárra vidáman ment ki és keresni kezdte a megfelelő mézeskalács hozzávalókat.
Mindent megszagolt, mielőtt megvette, ezért csak a legkiválóbb hozzávalók kerülhettek kosarába. Titkon remélte V is örülni fog a kis karácsonyi meglepetésének és mosolyt csalhat arcára.
Ahogy hazaért, nekiállt a sütésnek. Mindent a megadott recept szerint sütött, az egész lakást átlengte a mézzel vegyült édes süteményillat. V hazaérve meglepődött.
- Hát itt mi történt, mintha valaki robbantott volna. Miért van ekkora felfordulás? – Kérdezte kételkedve V, ahogy végignézett az edényekkel borított konyhai csatatéren.
- Mézeskalácsot sütöttem. Úgy gondoltam, idén a megszokott téli rendünket hangulatosabbá tehetnénk, egyik könyvben olvastam, régen mekkora hagyománya volt a karácsonyi ünnepségeknek. Állítólag még most is tartják bizonyos helyeken, szóval, ha gondolod, elmehetnénk valami karácsonyi ünnepségre. Annyiszor hallottam róla, de sosem volt lehetőségem kipróbálni. Ha nincs ellenedre, akkor a házat is kidekorálnám.
- Igen, valóban, én is sokat hallottam a karácsonyról, de sosem volt részem személyesen átélni. – Miközben Y hallgatta, V egy kósza mézeskalácsot lopott ki a tálból. – Hm. Nincs benne semmi méreg, de a méz, szegfű, gyömbér és fahéj megfelelő mennyiségben keveredik. Kicsit csípős, mégis édes. Hát ez mennyei!
- Köszönöm! Tudod, az arzén és a cián nem annyira harmonizál a mézzel, ezért kihagytam…
- Az én drága Y-m már ismer. Oh! Mielőtt elfelejtem, ha már karácsony. Találtam a küszöbön egy furcsa meghívót, ilyen papírrepülő formájúra volt hajtogatva. Képzeld, képek vannak rajta, ilyeneket még nem nagyon láttam, mintha élőek lennének! Mindegy, a lényeg, valami karácsonyi utcabált emlegetnek, ha szeretnél elmenni rá, akkor szívesen elkísérlek.
- Egyébként rettentően boldoggá tennél, ha elmennénk egy karácsonyi mulatságra! 


Minden könyv felér egy apró varázslattal. Megszínesítik a szürke hétköznapjainkat, kalandokkal, veszélyekkel és izgalmakkal teli világokba kalauzolnak el bennünket. És mi is állhatna közelebb a varázslathoz, mint a mágia?

Idén mertünk egy nagyot álmodni és kilépni a hagyományok keretei közül. Ezúttal nem a szokványos adventi naptár nyitogatásával készültünk Nektek. Ó, nem.
Mostani turnénk során a Tarot kártyát, és azon belül is a Nagy Arkánum lapjait hívtuk segítségül. 2014-es, turnés olvasmányaink karaktereit úgy válogattuk össze, hogy valamilyen tulajdonságuk, tettük vagy habitusuk alapján megfeleljenek az eredeti 22 + általunk kitalált két kártyalapnak.

Nincs más dolgod, mint elolvasni az állomásokon található ünnepi novellákat, és kitalálni, mely karakterre gondoltunk. Az illető nevét beírva a rafflecopter doboz megfelelő sorába máris lehetőséged nyílik arra, hogy tiéd legyen valamelyik varázslatos nyeremény, amit a Blogturné Klub öt angyalkája (MFKata, Kelly, Fummie, Roni és Andie) ajánlott fel. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod, akkor huszonnégyszeres esélyre teszel szert! 
Az igazán szemfülesek pedig extra meglepetésekre is bukkanhatnak olvasás közben! Hogy mi lehet az? Karácsony napján eláruljuk. Annyi azonban biztos, hogy érdemes velünk tartanotok. Rajta hát!
(Szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Nyugodtan gondoljatok át alaposan minden karaktert. Figyeljetek az apró jelekre, utalásokra. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

A mai napon az Akasztott ember kártyához tartozó "Y" személyét kell kitalálnotok!


a Rafflecopter giveaway
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 megjegyzés:

  1. Egy kis segítségen lehetne kapni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyit segíthetek, hogy a második félévben turnéztunk ezzel a könyvvel és nyilván olyan könyvből választunk szereplőt, amit el is olvastunk és felkerült róla poszt. :)

      Törlés
    2. Köszönöm sokat segítettél. Átnézem az összes könyvet az említett időszakban, sőt azon is túl, de nem találtam Y és V nevű karaktereket. Sejtem milyen jellegű könyvet kellene keresnem, de még így sem találom. De nem adom fel :)

      Törlés
    3. A fülszövegben nincs benne a nevük, de a leírásba kiírtam mind a két szereplő nevét. :D Viszont ez a kártyalap benne van a fülszövegben. Sőt, két nagy infó is el van rejtve a könyvről a beszélgetések közben. :D
      Nagy kedvencem "ez" a könyv. :D

      Törlés