Ads

Carolyn Jewel - My Wicked Enemy


Carolyn Jewel


My Wicked Enemy 


(My Immortals 1.)
Kiadó: Forever
Műfaj: felnőtt
Kategória: fantasy, romantikus, démon, mágia
Megjelenés ideje: 2008
Olvasott nyelv: angol
Oldalszám: 368
ISBN: 9780446178235
Pont: 4/5
  A desire that can't be controlled...Carson Philips is a witch on the run. For years, the notorious mage, Alvaro Magellan, has held her as his psychological prisoner. But once Carson gets a glimpse of the true extent of his evil, she flees Magellan's mansion--stealing a stone talisman of unimaginable power on the way. Her only hope for survival is a demon who ignites a voracious hunger in her she can't deny, a longing she can't resist...

A hunger that can't be sated...Nikodemus is a warlord with a mission - Kill Magellan and his green-eyed witch at any cost. But when he meets the desperate Carson, the pull of her magic takes his breathe away. He's not sure he can trust this tantalizing woman--she is his enemy--and less sure he can keep his hands off her. But Magellan will stop at nothing to reclaim what belongs to him. Can Nikodemus stop him before his desire for Carson destroys them both?

 Az egyik budapesti használt angol könyvesboltban böngészve találtam rá erre a sorozatra, helyesebben a negyedik kötetére, miután azt elolvastam, annyira megtetszett az egész történet és világfelépítése, hogy azonnal felkerestem az előzményeket és a folytatást.

Meglepődtem, szerintem az írónő stílusa nagyon hasonlít Larissa Ionéra, ráadásul a démonos téma is őt idézi. Bár ezt betudom, hogy ugyanaz a kiadó adta ki, lehet a szerkesztő is ugyanaz volt.
Számomra pozitív csalódás volt, ugyanis a Goodreads értékelések alapján sokkal rosszabbra számítottam, főleg, mivel az írónőnek paranormális vonalon ez volt a legelső sorozata.

A világfelépítés szerint vannak a démonok, akik az emberek között élnek, képesek gondolatokat olvasni, kapcsolódni és kizárólag démoni alakjukban, emberi lényekkel képesek utódot nemzeni. Oh, mielőtt megkérdezed, természetesen halhatatlanok.
Mint mindig, van egy másik oldal is, itt állnak a mágikus képességű emberek, akik elvből gyűlölik a démonokat, valamint az életük meghosszabbításához démoni lélekre van szükségük.

Első kötet "főgonosza" Magellán, az egyik legnagyobb mágus, aki sajnos elmebeteg. Carson a gondjaira lett bízva, Magellán pedig mindenkinek azt hazudja, ő a kis boszorkánya. Valójában a lány szívből gyűlöli, főleg, mert egy lakásban bezárva tartja és sosem látta a külvilágot. Miután megszökik, belefut egyenesen a híres Nikodemusba, akinek feltett szándéka megölni a lányt. Ám ahogy egyre jobban megismeri, rá kell jönnie félrevezették, a lány ártatlan, tudatlan és halálán van, ugyanis senki nem engedte varázsolni, ezért a saját ereje pusztítja el.

Nickodemus (szerintem)
A történet közben újabb szereplőkkel ismerkedünk meg, valamint a démonok megláncolásáról is többet mesél el nekünk az írónő.
Miközben Magellánt készülnek megölni, a többi démon közül egyet felszabadít a lány, teljesen véletlenül, ez által jutunk el még számos másik démonhoz, akiket bűvölet alatt vagy leláncolva tartanak.

Nagyon tetszett a történet, izgalmas, akciódús és a leírások is élvezhetőek. Talán egy két negatívumot tudok felsorolni, például a démoni kötődés nem tetszik, meg az írónő alig írja le, hogyan néznek ki démoni formájukban ezek az „emberek”, ez utóbbi sajnos a negyedik kötetben sem derül ki. 
(A kötődési probléma megoldódik a negyedik kötetre, emellett mindegyik imádja a párját démonként is, á, a pontos leírást viszont nem kapjuk meg.)

Karakterileg teljesen rendben van a történet. Carson aki életében először látja meg a világosságot, találkozik igazi társadalommal, magához képest egészen jól kezeli. Bizalmatlansága teljesen érthető, mert mindenki átverte egész életében, nem is vártam tőle mást. Talán sok volt a kötet végére a Carson elájulása jelenetből, ezeken később átsiklottam.
Nickodemus egy jó kis csapatot kreál, alig várom a folytatást, mert a második harmadik kötet még kimaradt az olvasmánylistámból. - Durian, aki Nikodemus elsőszámú bérgyilkosa eléggé felkeltette kíváncsiságomat.
Carson és Nikodemus együtt alkotják meg a saját démon és boszorkány kapcsolatra alapuló barátságos démoni körüket, ezzel felvéve a harcot az elnyomó mágusok ellen. Ketten szerintem eléggé jó szinkronban vannak, teljesen átjött, hogy ők kiegészítik egymást tudati, valamint szellemi téren is.

Szívesen ajánlom olvasásra a könyvet, ha tetszett Larissa Ione – Demonica sorozatát, esetleg Lara Adrian – Vámpír csókja (Midnight Breed) sorozat, netán Kresley Cole – Halhatatlanok alkonyat után (Immortals After Dark) című sorozata. 
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése