Ads

Jessica Sorensen: Ella és Micha titka

A több, mint harmincöt regényt jegyző Jessica Sorensen egyik legsikeresebb sorozata A titok kvartett, amelynek első részét immár magyarul is olvashatjuk a Könyvmolyképző Kiadónak hála.

Jessica Sorensen


Ella és Micha titka


Kiadó: Könyvmolyképző
Kategóriák: NA, romantikus
Megjelenés ideje: 2015.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Komáromy Rudolf
Oldalszám: 264
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Ella fékezhetetlen, heves természetével tűnt ki, mindenki tudta róla, hogy ami a szívén, az a száján. De azután mindent maga mögött hagyott, egyetemre ment, és ott átváltozott valaki mássá, aki betartja a szabályokat, fegyelmezetten ügyel a rendre, és gondosan elrejti problémáit. Most azonban itt a nyári szünidő, és nem mehet máshová, mint haza. Márpedig fél, hogy otthon újból a felszínre bukkanhat mindaz, amit fáradságos munkával eltemetett, kivált, hogy Micha a szomszédban lakik.
Micha szexis, dörzsölt, magabiztos, és úgy olvas Ella lelkében, mint senki más. Mindent tud a lányról, még a legsötétebb titkait is. Ella tudja, hogy ha a fiú megpróbálja előcsalogatni régi énjét, nehezen bír ellenállni neki. Csak azt nem ismeri föl, hogy amikor távozott, magával vitte Micha szívének egy darabját. És a fiúnak most feltett szándéka, hogy újra megnyeri a lányt, akit elveszített.


Voltatok már úgy, hogy olvastatok egy könyvet, biztosak vagytok benne, mégsem rémlik? Na nekem ez a könyv ilyen. Olvastam és tudtam mikor, csak éppen a történetre nem emlékeztem, kizárólag arra mennyire aranyos volt. Olvasás közben kezdtek eszembe jutni a részletek és mi fog történni. Egyébként a sors iróniája, akkor is a Taktussal olvastam egymás után. :)

Ella menekül a múltja elől, nem szeretne visszanézni mi történt vele, sőt szembesülni se szeretne azzal, amilyen volt. Inkább a boldog tudatlanok életét élné, aki elfelejtette milyen volt tininek lenni. Ella úgy döntött, hátrahagyja addigi szokásait s így válik a kicsapongó, életvidám, színes lányból egy egyszerű szürke kisegérré. Nem bulizik, nem sminkel, inkább azt hazudja a világnak, ő egy senki, aki csak tanul és nincs semmilyen végcélja. - Hozzáteszem ezzel nem lenne baj, ha ilyen lenne, ám sajnos saját magának hazudik. Ella tökéletes ellentéte ennek, ha hagyja magát kibontakozni.

Micha imádja Ellát, azt a lányt szeretné visszakapni, aki legbelül a sötétségbe elrejtőzött. Óvatosan próbálja előhúzni a régi Ellát a tökéletesen egyszerű lány álarca mögül, ehhez minden lelki erejére szüksége van, egyszer inogjon meg a lány és egyből visszahúzódik a csigaházába. 

Ella élete nem volt egyszerű, számos rétege van, ami alatt mélyen ott rejtőzik a lány valódi személyisége. Családi háttere nem éppen biztató, csupa akadályokkal és megpróbáltatásokkal teli. Ezek miatt fél mindentől a lány és ez a félelem a Michától való távolságtartásának alapja.

Kettőjük kapcsolata érdekes, hiszen ott lóg a levegőben, mindvégig, ők ketten gyermekkori barátok. Mind a két fél ismeri a másikat, hibáit és rossz szokásait, ez lehet megnyugtató egyben félelmetes is. 
Múltjából kiindulva Ella megijed, Micha sem volt jófiú, helyesebben az ő szemszögéből nézve. Hiába volt a legjobb barátja, azt fogja fel, a fiú veszélyes lehet rá. Elrabolhatja a szívét és ezzel örökre tönkreteheti.

A történet lélektanilag mély és lebilincselő. Mind a két szereplő megsebzett madárként vergődik az élet ketrecében, amin csak a másik segíthet. Vajon sikerül ezt elérniük vagy végleg elfelejtenek repülni?
Ellából kiveszett a tűz, ami megvolt, Micha pedig hiába próbálja meggyőzni, hajthatatlan és apránként jut előre. Ez azonban nem mindig elég. 

Nekem nagyon megtetszett a két főhős története, mert nem teljesen átlagos. Imádom a piercinges fiúkat, főleg ha még mellé zenélnek is, hát az isteni! A páros története finom és puhatolózó, mindegyik tagot, Ellát és Michát, meggyötörte a múlt, de vajon sikerül ezt a kínt ledobni és újra felállni? Ezek a kérdések hajtottak előre és minduntalan faltam a lapokat.

Ajánlom minden romantikus lelkületű embernek, főleg akik egy kis érzelmes könyvre vágynak. Ella és Micha biztosan megadja ezt és emellett sok komoly problémával foglalkozik. Szülők hatása gyermekre és hogyan alakulhat ki benne torz kép az érzelmekről, távolságtartásról és rögzülnek benne negatív benyomások. 
Ha pedig csak szimplán kíváncsi valaki, akkor jót tesz a léleknek, mint egy apró pici csoki.

 Nyereményjáték

Micha egy ajakékszert visel, ezért arra gondoltunk, hogy keressünk még piercingeket más könyvekben is.
A feladat egyszerű, hisz minden állomáson találtok egy idézetet a testékszert viselő szereplőről és nektek csak annak a könyvnek a címét kell beírnia  Rafflecopter adott sorában, amelyikben ez a személy szerepel.
Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

“Ki ez a fickó, és vajon milyen hatalmas gond nyomja a lelkét? A pillantása a kis fémgyűrűre esett, ami a fiú szája sarkában volt, és az alsó ajkát ölelte körbe."


Turné állomásai:

12.16. Insane life
12.21. Media Addict
12.22. CBooks
12.23. Dreamworld
12.24. Zakkant olvas
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése