Ads

Jaymin Eve & Leia Stone: Ash - Parázs

Charlie mindig is utálta a Parazsakat, a vámpírok és az emberek közös leszármazottait. Aztán rájött, ő is egy közülük...
Az izgalmas, vicces és szexi könyvről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, a turné végén pedig meg is nyerheted a könyv egy példányát!

Jaymin Eve & Leia Stone


Ash - Parázs


(Kaptár 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Besorolás/műfaj: NA
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Sziklai István
Oldalszám: 280 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Parázs vagy? * Fokozott állóképesség * Étvágytalanság * Dühkitörések * Csillapíthatatlan szomjúság * Szépség és erő * Férfi
Hívd a forróvonalat, ha ezek a tünetek váratlanul jelentkeznek!
Charlie Bennetről kiderül, hogy a fentiek mindegyike illik rá, kivéve az utolsót. Mert megtévesztő neve ellenére Charlie minden ízében nő, és egyáltalán nem akarta, hogy bármi köze legyen a parazsakhoz… egészen addig a napig, míg fel nem fedezte, hogy bizony ő is az. Minden akkor kezdődött, amikor fertőzött denevérek megharaptak egy csapat embert, és létrejöttek a ma vámpíroknak hívott lények. Ezután a férfi vámpírok embernőket ejtettek teherbe, és kialakult a csupa férfiból álló szépséges faj, a parázs. A pusztítóan jóképű, emberfeletti torzszülöttek. Charlie az első női parázs, vagy más néven a Kaptár egyszarvúja – a Kaptár nem más, mint egy lezárt terület Portlandben, amit az emberek jelöltek ki a vámpíroknak és a parazsaknak, hogy elszigeteljék őket a társadalom többi részétől. Hogy mi a gond? A Kaptár tele van, és csak néhány kiválasztott kap rá engedélyt, hogy ott éljen. Hogy egyáltalán éljen. Ha Charlie ki akarja vívni magának a jogot arra, hogy a Kaptár lakója lehessen, túl kell élnie a selejtezést – egy sor halálig tartó küzdelmet. És hogy mi benne a legszebb? Hogy csak azért, mert lány, nem részesül különleges bánásmódban. Viszont jó, hogy ott van Ryder, a parazsak titokzatos főrendőre, aki mintha mindig ott állna mögötte. De amikor a titkok kezdenek a felszínre bugyogni, egy srác nem lesz elég, hogy megmentse.

Engedd, hogy magával ragadjon!

Úgy fogtam neki az olvasásnak, hogy semmit nem tudtam a könyvről. Egyszer rápillantottam és Urban Fantasy, felnőtt és vámpírok, ohhh ez az én műfajom, adjunk neki egy esélyt, hiszen már találtam így gyöngyszemeket. Pont így jártam most is, úgy érzem újabb kedvencet találtam a Kaptár sorozatban és alig várom a folytatást. Ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük szépen az elején. 

Charlie egy igazán belevaló lány, harcias és igazán tisztában van önmagával. Ismeri adottságait és nem rest erre büszkének lenni, esetleg előnyt húzni női bájaiból. Vannak helyzetek, amikor ez tényleg jól jön és magabiztossága töretlen. Számos szereplőnél látunk ostoba lépéseket, természetesen Charlie-nak is megvannak a sajátjai, ettől viszont még mindig kedvelhető karakter marad. Olvasás közben nagyon megszerettem, sokszor kimondja a véleményét és szembe megy minden elvárt szabállyal. 
Ash - Parázs könyves trailerből

A történet világa érdekes, egyedibb univerzumot alkotott a két írónő a megszokott jöttek a vámpírok sémánál. Denevérek terjesztették a vámpírkórt, akit megharaptak lettek az elsők és nekik kizárólag fiú gyermekeik születtek, vámpírokat még jobban kordában tartják, nehogy felboruljon az egyensúly és újabb háború alakuljon ki. A gyermekeik fiúk és ők a parazsak. 
Röviden összefoglaltam a lényeget, érezhetitek miben tér el a megszokottaktól és mitől lesz más a szokásos történetekkel szemben. Tetszenek a tradicionális vámpír sztorik is, néha megijedek az újdonságtól, mert egészen egyedi megoldásokat olvastam már, mint egy könyvben minden állatból volt "vér" vámpír. (Igen, ezt a könyvet nem bírtam végig olvasni, talán egyszer. Valahol a támadó vérnyúlnál akadtam ki. - Nyugi, nincs magyar kiadása. :D )

A többi szereplő ismét frissességként hatott, a hat parázs rendfenntartó pedig tényleg jól ki van találva. Ryder a másik főszereplő egyből levett lábamról. Imádom a sötét rosszfiúkat, ahogy a könyvben jellemezték "nyamikat". :D Benne minden megvan, amit egy potenciális erős nagyágyútól elvárok. Magabiztosan teszi a dolgát, plusz még zseniális oktató is. A technikája pedig sokkoló. Visszaadott kicsit abból az érzésből, amit a tipikus urban fantasy könyves pasiktól elvárok.

Történetben ott van még Jayden, akinek a nevét furán ejtem egy koreai sorozat miatt, szóval ő egy nagyon jó fej srác, sokszor feldobja vicces hozzáállásával a könyvet. Lucas pedig a vámpír fickó, akit szintén nagyon megkedveltem. A kötet folyamán bepillantást nyerünk az ő karaktere mögé, kiderül élete nem volt csupa vígjáték, kacagás és móka. Kicsit olyan Lestatosan képzeltem el, sikerült se perc alatt belopnia magát szívembe. Remélem még kapunk belőle, nagyon hiányozna, ha nem. 

Jócskán kapunk harcokat, folyik a vér és mikor azt hinné az olvasó kicsit lecsillapodik a történet, megint újabb jelenet követi. Mozgalmas történet, örülök otthon volt időm egyszerre végig olvasni, különben ebből éjszakai olvasás lett volna, egyszerűen letehetetlen volt számomra. Érdekelt mi fog történni, alig ért véget egy harc, máris követte egy újabb izgalmas rész. 

Karakterileg és univerzumot tekintve nagyon megfogott, véleményem szerint egy remekül felépített könyv az urban fantasy rajongók számára. Tipikusan olyan történet, amit nem csak egy-két alkalommal fogok újraolvasni. Rendkívül pozitív élmény volt számomra.

Igazából ajánlom Jeanine Frost, Ward, Ilona Andrews olvasóknak és vámpíros történet rajongóknak. Nem megy át a kötetenkénti másik karakteres életre szóló kötelékes történetbe. - Helyette egy jól felépített valóban remek urban fantasyt kaptam.

Nyereményjáték:

Ugye nem csak mi szeretjük a vámpíros könyveket? :) A mostani játékunk során szuper vámpíros könyvek főszereplőinek a neveit látjátok minden állomásnál. A feladatotok, hogy kitaláljátok mely könyvhöz tartoznak, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Sok sikert!


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Warth & Beth


Állomáslista:
11.24. - Sorok Között 11.26. - Dreamworld 11.28. - Insane Life 11.29. - Spirit Bliss 11.30. - Deszy könyvajánlója
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése