Ads

Jeaniene Frost: Once Burned - Első lobbanás

A vámpíros Urban Fantasyk egyik koronázatlan királynője, a fél vámpír vámpír vadász Cat, és a szemtelenül sármos Bones megalkotója, maga Jeaniene Frost tér vissza, hogy újra meghódítsa a magyar rajongók szívét. Ezúttal a Cat & Bones sorozat spinoffjával, melynek egyik főszereplője nem más, mint maga Vlad Tepesh! A Blogturné Klub 9  bloggere pedig 2017. november 22-től 2017. november 30-ig mutatja be nektek Vlad és Leila perzselő történetét.


Jeaniene Frost


Első lobbanás 


(Éjszaka hercege 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Besorolás/műfaj: felnőtt
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Sebegyinszki Szilvia
Oldalszám: 344
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Leila egy sötét erővel megátkozott halandó…
Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.
Ő az éjszaka hercege…
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Vlad képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.
Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget?
A lány érintése hatalommal bír, a férfi csókja az örök életet rejti…
Vérpezsdítő új sorozat, ami visszahozza az igazi vámpírokat.

Ódákat tudnék zengeni Jeaniene Frostról. Imádom az írónő könyveit és lassan minden könyvét olvastam, Első lobbanás is nekem újraolvasás volt és ez semmit nem rontott az élményen. Ugyanolyan örömmel olvastam újra, mint legelőször és kicsit újra visszakívánkoztam Frost világába. 
Nagyon szeretem Cat és Bones történeteit, Denise és Spádé kötetét és szívszerelmem még mindig Mencheres és Kira története - ötödik újraolvasás után már nem számoltam hányadszor ismétlem meg. :D Ianra várok még, hiszen most az ő könyveit írja Frost néni és jövőre megjelenik a Night Rebels első kötete. :3 *yep*

Vlad és Leila nálam furcsa kategóriába estek. Eleinte nem kedveltem Leilát és kizárólag Vlad miatt olvastam a könyvet, első kötet végére viszont egészen megszerettem. Női karakternek valahogy buta döntéseket hozott és néha irreális gondolatai voltak, szerencsére ő vagy én megváltoztunk és egészen kedvelni kezdtem harcias természetét és furcsa erejét. Bevallom felfrissülésként ért a Cat és Bones sorozat után az ő történetük, Caték bevett páros és végig követtem minden egyes kötetüket, Vladék új vonal, új szereplők és hozzáállás, kissé másfele irányul az ő figyelmük. Remek szórakozás volt a könyv. - Ha valaki esetleg új és még sosem olvasott semmit Frosttól, nyugodjon meg, teljesen külön is olvashatja Vladék történetét, csak nekem olyan nehéz elvonatkoztatni tőlük, mint a Végzet ereklyéitől a Pokoli szerkezeteket. El lehet, de ha mindet olvastad, akkor már nehéz. :)


Forrás pinterest
Vlad tipikus erős vámpír uraság, beképzelt, amit imádunk benne és tüzes ostorával egyből feltüzel mindenkit. Sokan tisztelik és kedvelik, de leginkább félnek tőle. Nem csoda, hiszen ő is mestervámpír, azaz speciális ereje mellett különleges adottságai vannak és sok vámpír irányít, oda pedig kell a kesztyűs kéz és a kínzás. Imádom Vladot legelső pillanattól nyers humorával, beképzelt beszólásaival és néha éles nyelvével egyből belopta magát a szívembe. Rendkívül szórakoztató figura, ugyanakkor ott lappang benne a veszélyes sötétség, amitől nem a humoros fazon fogalom ugrik be, hanem a halál és a fegyelem megtestesítője. Mindennek keveréke adja ki Vladot, nagyon könnyen lehet imádni vagy pöffeszkedő stílusáért gyűlölni.

Másik oldalon a szintén különleges képességekkel bíró Leila áll, egy erős áramütés következtében ő maga is elektromossá vált. Teljesen mindegy mit érint meg a lány felér egy egész villámcsapással. Sajnos nem volt szerencséje szerelmi életben, hiszen mindenkinek a szíve megállt volna ha ránéz, de nem a csodálattól, hanem a képességétől. Vándorcirkuszban dolgozik, eltűnik a sok furcsa ember között és neki ez az élet megfelelő. - Egészen amíg el nem rabolják és Vlad be nem toppan életébe.

Különleges képessége miatt Leilát sokan akarják, különösen egy valaki, aki végcélja elpusztítani Vladot. Csak éppen nem számolt néhány mellék problémával, mint Leila megkedveli Vladot és esetleg együtt is dolgozhatnak. A lányra márpedig vérdíjat tűzött ki és üldözi, reménykedik abban, hogy ő lesz az ő szerencsetalizmánja és megmondja mi lesz a jövője, vagy mégsem? 


Forrás: Pinterest
A karaktereket kedvelem, hiszen humorból nincs hiány, ugyanakkor szeretem Vlad tisztelettudó természetét és gyilkos jellemét. van benne valami sötét csalogató és nem túl emberi, mégsem egy rendíthetetlen halhatatlan. Pont ezért szeretem Frost karaktereit. Hiába végtelen erős halhatatlan nála valaki, mindig lesz olyan, aki le tudná győzni, képes megsebesíteni, annyira érezteti olvasóival, végül elfelejtik egy abszolút fikciós vámpírról szól az egész.

Vlad múltja tér vissza, ennél többet nem árulok el. Pont ezért a történet érdekes karakter bevezető és úgy vélem az első kötet a karaktereket akarja inkább bemutatni, kevesebb történetet kapunk, de hát még van majd három másik, lesz mit pótolni. A Cat és Bones fajta nyomozós gyilkolós történet helyett inkább kapunk olyat, amiben ők várják meg amíg az ellenség az ajtóknál kopogtat. Nem vont semmit le az olvasási élményből, legalább közelebb kerülhetett Maximus az olvasóhoz, hozzám. 

Nem okozott meglepetést a könyv, mint említettem nem első olvasás volt. Viszont sokat felejtettem bizonyos részeknél és ezért határozottan kellemes újraolvasási élményt nyújtott. 

Ajánlom a vámpíros romantika rajongóinak, no és az urban fantasy rajongók is kapnak egy kis ínyencséget. Ha nem olvastad a világban íródott többi részt, ne csüggedj, nyugodtan elolvashatod, nem fog bezavarni a másik sorozat. Teljesen különálló történet a világban és a szereplők csak néha kukkantanak be. - Persze rajongóként ez kifejezetten jó érzés. :)

Az egész univerzumról:

Habár az Első lobbanás a saját sorozatában első kötet, az univerzumban Cat és Bones 6. kötete után, valamint az Első vércsepp (Denise & Spádé) és az Eternal Kiss of Darkness (Mencheres & Kira) után következik. 


Forrás: Words for Reminisincing
A világban számtalan vámpír rohangászik, zöld világító szemükkel hipnotizálják az embereket, persze mellettük ghoulok, szellemek és mindenféle érdekes lények élnek, találkozhatunk élőhalottakkal meg egyéb fincsiségekkel.

Történet Cat és Bones-al indul, Cat gyűlöl minden vámpír, mert az édesapja megerőszakolta édesanyját, aki úgy nevelte fel, hogy minden vámpír gonosz vérszívó szemétláda. Erre Bones bebizonyítja egész életében hazudtak neki és valójába nem minden vámpír annyira csúnya gonosz... Igazából az ő történetük 7 kötetből áll, közben megismerkedünk Mencheresszel az egyik legidősebb vámpírral, rettentő nagy hatalmú és szinte már nem a világban él. Mellette Bones barátja Spádé és Ian, akikkel együtt dolgoztak Ausztráliában fogolyként. Barátságuk évszázadok óta tart kisebb-nagyobb összezörrenésekkel, közben belép Vlad is, aki a híres tüzes mutatványaival és Bones-n élezett nyelvével rögtön az olvasók kedvencévé válik. 

Jellemzően a köntetek között nem egy két év telik el, hanem öt-tíz vagy több év, kevésbé tűnik gyorsnak a vámpírélet... :D 

Jelenleg Amerikában az egész univerzumban 13 kötet jelent meg, Cat és Bones sorozat 7 kötetből áll, 1-1 önálló kötetet kapott Spádé és Mencheres, Vlad kapott 4 kötet és jövő októberre várható Ian történetének legelső része. ;)

Nyereményjáték:

Ebben a turnéban egy igaz-hamis játékot kell hibátlanul teljesítenetek, ahhoz, hogy esélyesek legyetek a három db Első lobbanás egy példányára. Minden állomásom találtok egy-egy állítás, amiről el kell döntenetek, hogy igaz-e avagy hamis. A helyes választ a rafflecopter megfelelő helyére kell beírnotok.

Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Kérdés: Vlad Tepesht gyakran hívják Draculának, mert szereti.


Állomáslista:
11.25. Könyvvilág
11.27. Olvasónapló
11.28. Dreamworld
11.30. Insane Life
12.01. Deszy Könyvajánlója
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése