Ads

Julie Soto: Forget me Not - Szeret, nem szeret

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelenik meg Julie Soto írónő Reylo fanfiction ihletésű Forget me Not - Szeret, nem szeret című romantikus komédia könyve. A történet Ama, a rendezvényszervező és Elliot, a morcos virágkötő hullámvölgyekkel tarkított kapcsolatáról szól. Vajon sikerül az elbaltázott kapcsolatukat ismét helyreállítani két influenszer és virágok segítségével?

Gyertek, és a turnén ismerjétek meg jobban a történetet!

 

Julie Soto


Forget me Not - Szeret, nem szeret


Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás/műfaj: NA
Megjelenés ideje: 2024.
Fordította: Naimila Ágnes
Oldalszám: 360
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Beleolvasó
Pont: 5/5
A mogorva exeddel megszervezni egy álomesküvőt?!

Ama Torres imádja az esküvőket, de utálja a házasság intézményét.
Esküvőszervezőként tudja, mi kell ahhoz, hogy megrendelőinek álomszerű, tökéletes eseményt biztosítson, de a párkapcsolatok… számára zsákutcák.

Elliot Bloom jellemzően utálja a virágkötészetet, de az apja ráhagyta az üzletet, ő meg elszúrta a lehetőséget, hogy megszabaduljon tőle.
Ahogy két éve elszúrta azt is, hogy megkérje a barátnője, Ama kezét.
Azóta már tudja, hogy a virágok nem hagyják faképnél – ellentétben Amával.

Ama olyan felkérést kap, ami áttörést jelentene a karrierjében: egy influenszerpár esküvőjét kell megszerveznie.
Csakhogy akad egy bökkenő: Elliot készíti a virágdekorációt, így kénytelenek újra együtt dolgozni.

A helyzeten nem segít a két menyasszony sem, akik érzékelik a nyilvánvaló kémiát Ama és Elliot között, és elszántan össze akarják hozni őket, mert nem ismerik bonyolult múltjukat. Ha ehhez még hozzáveszünk egy rosszindulatú exfőnököt és egy realityfilmes esküvődokumentáló stábot, a helyzet talán robbanáspontig feszül.
Vajon Amának és Elliotnak a szíve kerül ismét a legnagyobb veszélybe?
 
Igazából kilóra (Kylora) eladott mindent nekem az írónő. Először is nagy Reylo fanfic rajongó vagyok és hirtelen azt hittem ez az a fanfic, amit már olvastam. Nagyon sőt rettentően hasonlított rá, de nem az. Másodszor nagyon szeretem a Damione és még egy párost és ezért ez is nagyban hozzájárult az olvasáshoz illetve az olvasási vágyamhoz. Hát na, azért nem mindegyik fanficből lesz könyv... Habár itt már fusionről van szó azaz már nem fanfic, de még visszanyúlik hozzájuk az írónő, mégis úgy éreztem, ezt én olvastam nyers formában. 

Olvasva nagyrészt fel kell készülni, ez egy könnyed romantikus komédia. Nem kell nagy komolyságot és hosszú monológokat várni, viszont Ama lelkesedése és bohókás viselkedése rögtön kárpótol bármit. No de mégsem akarok ennyire előre szaladni.

A könyv története két szemszögből olvasható, egyszer Amáéból, aki jelenben meséli el mi történik vele. Másik oldalon Elliot a múltban kezdi el a történetét és haladunk a jelen felé. Ennek fontos része van, hiszen mi, olvasók, nem ismerjük mi történt a legelején, amiért Ama ennyire gyűlöli szóban Elliotot és mi történt Elliottal, amiért ellenségesen viselkedik a lánnyal. Mindehhez muszáj megérteni a két főhőst és a váltott szemszögek tökéletesen teljesítik ezt a célt. Hiszen mind a két perspektíva más megközelítésből adja át a történetet. Meg kell érteni a két karaktert honnan indultak és az életben min mentek keresztül, mire elérkeztek ehhez a ponthoz, ahonnan tulajdonképpen a könyv indul.

Kezdetektől nem egyszerű Ama élete, édesanyja szinte rekorder is lehetne a több mint egy tucatnyi esküvőjével. Folyamatosan apák váltották egymást életében, nem tanulta meg a kapcsolat igazi jelentését és abban nőtt fel, amiben édesanyja mellett senki nem tartott ki. Elhitte az emberi életben nincs igazi szerelem, csak futó érzések amik idő múlásával eltűnnek és az évek közben gyorsan leperegnek, mint homok az ujjak között. Többek között ez motiválta az esküvői rendezvényszervező szakmára és döntött úgy, hogy kezébe vesz mindent. Ezek után adja magát, a saját cégében nagyrészt különböző mostohatestvérek és családtagok dolgoztak, alkották eme furcsa s különleges elegyet.
Majd elérkezünk Elliothoz, aki egy csendes magának való srác. Édesapja üzletét örökölte, szülei nagy szeretetben éltek és hittek a szerelem s a szeretet elsöprő erejében. Ő maga is elhitte létezik ez a csoda, ám sajnos akkora pofont kapott, amiből képtelen volt felállni és újra szabaddá tenni szívét. Nagyon kedves srác, mindenkinek kedveskedik a maga komor s morcos formájában. Kívül egy dörmögő medve, belül pedig kenyérre lehet kenni. Ez az egész természete adta a kontrasztot Ama mellett, ennek köszönhetően alkottak furcsa párost és lett a lelkes napfény mellett - sötét felhő. 

Történet másik két szereplője a két infulenszer lány, akik nagy felhajtást szeretnének esküvőjük körül és ezzel Amát bízzák meg, miközben ragaszkodnak Elliothoz, hogy ő tervezze meg és csinálja meg a virág konfekciókat. Ebben lesz majd extrém virágoktól kezdve, rózsa kerten át, nagyszülők kádján keresztül minden amit csak el lehet képzelni és természetesen a pénz egy pillanatra sem akadály. Pont ezek miatt Ama nem is tud ellent mondani és visszautasítani sem. Sajnos emiatt a könyv majd hátrányos helyzetből indul, hiszen két lány esküvője itthon fóliát von maga után, azonban nyilván nem rajtuk van a hangsúly. Ők inkább cuki segítők, akik nélkül Ama és Elliot sosem találna ismét egymásra.

A könyv második esélyről szól, Ama és Elliot kapcsolatáról. Elmeséli hogyan épült fel életük, majd omlott minden össze elsőre, akár egy kártyavár. Ebből a romhalomból pedig szép lassan, mint hamvaiból feltámadó főnix kell felépíteniük az újat, amiben a bizalom és megértés még nagyobb hangsúlyt kell kapjon. Mind a két fél szereti sajátosan a másikat, azonban a múlt és a lelki sebek nem engedik előre lépni őket, pusztán egy helyben toporognak várva a sors keze közbeszóljon.

Összességében a könyv nagyon vidám, hiába tűnik szomorkásnak néhol, az írónő kihozza a maximumot és inkább egy Hallmarkos romantikus komédiára hasonlít, semmint egy komolyabb történetre. Habár erről már a borító is sokat elárul. Nagyon élveztem az olvasást, annyira vitt magával, csak faltam a lapokat amíg egyszer csak nem a végén voltam és meglepődve s egyben sajnálattal konstatáltam itt a vége. Régen élveztem ennyire modern romantikus könyvet. Ha szereted a romantikus komédiákat, akkor mindenképpen ajánlom, nálam nagy sikert aratott. Elmúlt időszakban talán az egyik legkedvesebb modern romantikus könyvem lett. Ezek fényében bátran ajánlom!
 
Nyereményjáték:

Ama és Elliot kapcsolata elejétől kezdve nem zökkenőmentes. Hát még az életük. Az állomásokon a Könyvmolyképző kiadó honlapján található beleolvasót használva könnyedén tudsz válaszolni az állomásokon feltett kérdésekre.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. (A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kérdés az állomáson: Pontosan hányszor ment férjhez Ama édesanyja?



a Rafflecopter giveaway


Állomáslista

  • 09.28 Hagyjatok! Olvasok!- extra
  • 09.29 Hagyjatok! Olvasok!
  • 10.02 Kitablar
  • 10.05 Insane Life
  • SHARE

    Rólam

    Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, ami über szuper titkos. Na jó, azért annyira nem. :D

    • Pinterest
    • Image
      Blogger Comment
      Facebook Comment

    0 megjegyzés:

    Megjegyzés küldése