Ads

G. A. Aiken - Last Dragon Standing

Imádom ezt a nőt. Az egész sorozatát, történetét. Minden kötetével egy kicsit elfogult vagyok. :) Ebben a kötetben képes volt az egyik legellenszenvesebb női sárkányt is megkedveltetnie velem.


G. A. Aiken


Last Dragon Standing


(Dragon Kin 4.)

Kiadó: Signet
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus, sárkány, fantasy
Kiadás éve: 2010
Könyv nyelve: Angol
Olvasott nyelv: Angol
Oldalszám: 468

Keita a sárkánykirálynő egyik lánya, a vörös sárkány. Hírében áll, hogy nem egy szent lény amennyire nővére a fehér sárkány. Legendák szólnak arról, hogy több férfi fordult meg ágyában mint amit számon tartana. Gyűlöli az északi sárkányokat, akiket barbároknak tart, de anyja a Sárkánykirálynő utasítja végezze el feladatát amihez szüksége van Ragnarra, aki az északi barbár sárkányok vezetője. Ragnar pedig pont egy olyan személy akit pár éve megpróbált megmérgezni, megölni, méreggel átitatott farkával mellkasba vágott. Ami azóta sem gyógyult be teljesen.
Imádtam vitáikat, szócsatáikat. Hangosan nevettem a páros huzavonáján, persze Ragnar tesói sem gyengék.
A könyv több szálon fut, Aiken az erős fantasy világot vegyíti romantikával, politikával, csatákkal. Minden könyv szereplője visszatérő szereplő. Itt is Annwyl - immáron jó ideje királynő - sokat szerepel. Mostanra ikrei már járni kezdtek, ami baj. Folyamatosan harcolnak, kardokkal és bárdokkal. Talaith és Briec gyermeke is megszületik, Rhi. Gwenvaelben pedig sosem csalódunk, hozza formáját.
Ami zavart, hogy második kötet óta tudjuk Ébhair és Izzy össze fognak jönni, szerelmesek. Ébhair noha még mindig köti az ebet a karóhoz Izzy "csak" unokahúga, még ha nem is vér szerint, még ha megismerkedésükkor már majdnem felnőttek is voltak. Így Izzy és Celyn viszonya, valamint Ébhair ahogy rajtakapta őket, majd az egész családja előtt leribancozta lehet nem volt jó ötlet. Nah, de mint tudjuk, ez meg fog oldódni. (Sok év múlva)
Az északi sárkányokat imádtam, ahogy ki van találva az egész világuk. Nagyon magába szippantott a sorozat. tervezem majd újraolvasását is. :)
Nagyon jól meg van írva a világ, története. Minden karakternek egyénisége van. Külön isteneik vannak. Most a barbár sárkányokkal, valamint északi vas sárkányokkal bővültünk, meg egy másik boszorkány ággal Kyvich-ekkel - akik adnak egy kentaur bébiszittert.

Pozitív: Világa, története és karakterei mind összetettek, jól megírtak. Hatalmasakat lehet rajta nevetni.
Negatív: Megjelelölés a kedvencem, itt Keita vonakodik. T_T Izzy és Ébhair viszonya pedig a másik ok.
Kinek ajánlom: Mindenki aki imádja a sárkányokat, nm riad vissza egy vérbeli fantasytól amiben szerelem is jelentős szerepet kap.

Pontozás:
Történet: 5/5
Leírás: 4/5
Karakterek: 
    Ragnar: 5/5
    Keita: 4/5
Humor: 5/5 
Összesen: 5/5
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése