Ads

Jamie McGuire - A jóslat (blogturné)

Könyvhétre jelenteti meg a Maxim Könyvkiadó a Sötétség és Fény angyalai trilógia (Providence) várva várt második részét, A JÓSLAT címmel. Folytatódik Nina és Jared különleges története a rajongók legnagyobb örömére. Három állomásos turnén olvashatjátok a Blogturné Klub bloggereinek véleményét, és a szokásoknak megfelelően három könyv kerül kisorsolásra a turné végén a kiadó jóvoltából.  

Jamie McGuire

A jóslat

(A sötétség és fény angyalai 2.)
Kiadó: Maxim
Műfaj: YA
Kategória: romantikus, paranormális
Megjelenés ideje: 2014. Könyvhét
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Oldalszám: 324
ISBN: 9789632614717
Pont: 4/5
   Ha valaki halottakkal álmodik, az bárki másnak egy nyugtalan éjszakát jelent, de nem Ninának, hisz számára ez figyelmeztetés. Épphogy túlélte az első csatát a Pokollal, újból keményen küzdenie kell, egyetemi hallgatóként is, és úgy is, mint gyakornok apja vállalatánál. Visszatérő rémálmai apja erőszakos haláláról mindennapossá válnak. Mivel Jared aggódik Nináért, hogy választ kapjon kérdéseire, visszalopja a Könyvet. Megkezdődik a harc az új ellenséggel szemben a régi barátok oldalán, és Jared legrosszabb rémálma látszik beigazolódni. Választás elé kerül: egyedül szálljon szembe a Pokollal vagy kezdjen háborút a Mennyel. A döntést egy váratlan esemény még inkább megnehezíti…



   Az előző kötet is egészen tetszett, ám ez a kötet sok szempontból jobban sikerült. A történetvilága kidolgozott és az írónő is már az olvasó által ismert háttérrel dolgozik. Természetesen, így könnyebb csak a történetre fókuszálni.

   Az előző kötetben Nina és Jared végül egymást választják, ezzel eldöntik, hogy harcba szállnak, bármi is jöjjön. Márpedig ezt a kapcsolatot nem fogják hagyni magától kibontakozni, vagy tovább virágozni. Többen a kapcsolatuk ellen mentek, ezt eddig is tudtuk.
A főhősök élete azonban megy tovább. Élik kívülről hétköznapi életüket, tervezik a közös jövőt. Ennek útjában jelen pillanatban, csak Nina álmai állnak. Nem tud a depresszív és félelmetes álmaival mit kezdeni, mit tehetne, hogyan küzdhetné le őket. Ráadásul Jared közelségével romlik az állapota.
Aztán találnak egy fura jóslatot egy gyermekről is, amivel beigazolják félelmeiket…

   A történet egészen jól halad, itt éreztem az írónő fejlődött az előző kötethez képest, valahogy jobban összeszedettek voltak a gondolatai és még a történet szálai is sokkal rendezettebbek. Határozott javulást érzek rajta.
  A cselekmény is pergősebb és ez sok szempontból a történet előnyére vált.

   A paranormális szál megmaradt vannak benne angyalok, démonok, néha egy kicsit több kereszténység került be, de ez egyáltalán nem zavaró. A szereplők véleménye miatt viszont, néha nem éreztem annyira mélynek a paranormális szálat.

   A karakterekkel különösebb nyűgöm vagy problémám nem volt. Egyedül Ninával, ezt majd később kifejtem.
Jared szerintem korrektül viselkedik végig, próbálja megvédeni szeretteit. Kicsit komolyabbnak éreztem az előző kötethez képest és a karaktere is fejlődött.
   A mellékszereplők is aranyosak, nagyon megkedveltem itt Bexet. Clairék története is újabb erőre kap, sőt úgy néz ki, több is lesz ebből még.
Nina… Sajnos róla nem tudom ugyan ezeket elmondani. Sokszor nagyon zavart a viselkedésével. Legtöbb esetben tényleg rendben van a lány, úgy ahogyan van. Viszont… Nem bírom elviselni, ha valaki hisztizik és toporzékol. Az egyik jelenetben leég a házuk, erre azon hisztizik, hogy nincs egy cipője, amit fölvegyen. Kérdem én. Tényleg ilyenkor ez a legnagyobb probléma? Nincs más?
   A másik ilyen a safe sex vagyis, a biztonságos szex fogalma. Nem szeretnék a könyvben, ha Nina teherbe esne, ezért egyáltalán nem fekszenek le. Ez nekem egy kicsit magas volt. A lány erre fölhozza, hogy de hát a naptárrendszerrel megoldható. Hűha. Ezt szerintem sok tini anyuka mondta már életében. Ha ennyire meg akarják akadályozni, akkor van sok más egyéb módszer több is. Legalább négyet tudok, ami egyszerre alkalmazható, ha ez ekkora probléma. Szóval itt nem tudtam megérteni a logikát. Ugyanígy a párom van, de nem fekszem le inkább veled logikát sem.

   Ezeket az apróságokat leszámítva szerintem élvezetes. Ha szeretted az előző részt, akkor nem fog csalódást okozni. 

   A sorozatról:


Jamie Mcguire – A sötétség és fény angyalai sorozat

1. kötet – Az őrző
2. kötet – A jóslat
3. kötet – Eden (nincs még magyar cím)


A sorozat más országban kiadott változatainak eltérő borítói:

Az angol, Creat Space kiadás
A török, Yabanci Yayinevi kiadása


Nyereményjáték:

Ezúttal azoknak szeretnénk kedvezni, akiket tényleg érdekel a könyv, olyannyira, hogy elolvassák a Maxim Kiadó által rendelkezésre bocsátott beleolvasót. Ebből a részletből kiderül a két kérdésre a válasz. Sok szerencsét!  Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a kiadó csak magyarországi címre postáz!  A nyerteseknek 3 nap áll rendelkezésére jelentkezni a megküldött e-mail-re, ellenkező esetben újra sorsolunk.



A turné állomásai:

06/05 – Insane Life
06/08 – Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése