Ads

Jennifer L. Armentrout: Origin - Eredet

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelenik Jennifer L. Armentrout várva várt következő Lux kötete, az Origin - Eredet. Ennek örömére hat blogger, hat állomáson fogja értékelni a könyvet és néhány extrát is olvashattok.


Felkészültél Daemonra?

Jennifer L. Armentrout


Origin - Eredet


(Lux 4.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: romantikus, fantasy,földönkívülis
Megjelenés ideje: 2014.11.25
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Oldalszám: 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633992128
Pont: 5/5
  Felperzseli a világot, hogy megmentse a szerelmét...

Daemon bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt.

Sikeresen behatoltak Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.
Söpörje el, aki az útjába áll? Nem kérdés.
Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.
Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel.

Katy számára csak a túlélés marad.
Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha alkalmazkodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémisztőek, és amit elárulnak, az felzaklatja Katyt. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek?

Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.
A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy?

Együtt maradnak egyáltalán?


A könyvhöz nem kell különösebb felvezetőt írni, aki idetéved, az bizony ismeri már Daemonékat. Ha pedig ismeretlenként csatlakozna be valaki, akkor sürgősen ugorjon az első értékelésre, mert ez már nagyon spoileres lesz. :D
Sorozat folyamán nekem ez volt az egyik legmegrázóbb rész, talán az Opálon nem borultam ki ennyire, mint az Origin esetében. Érzelmi szempontból sokkal mélyebb, mint az előző három rész.

Katyt elfogja a DoD, ezzel ért véget az előző kötet. Élete eddig sem volt csupa rózsaszín vattacukor, ez után még rosszabbá válik. Fel akarják használni önös céljaikra és hibrideket akarnak gyártani, akiket majd lehet irányítani és saját célokra felhasználni.
Persze, mi már tudjuk, Katy harapós cica, ezért nem akarja megengedni, ilyenekre használják fel.

Daemon nem bír Katy nélkül meglenni, félti, ezért segítségére siet, természetesen olyan Daemonosan. Feláldozza saját szabadságát a lányért és kockára is teszi miatta az életét. Szerencsére a DoD nem akarja elpusztítani Daemont, ezért amíg használhatónak bizonyul, nem ölik meg…

Történet minden kötettel változik, ezt sokszor említettem, a hangulat és a fő helynek a sémája is folyamatosan mozgásban van. Most a négy fal közé bezárva rész dominál, valamint a komor, sötétebb hangulat. Valahogy nem nevettem annyit ezen a köteten, mint máskor szoktam.
Igen, a páros gondolata egyfolytában a szex körül jár. (Ide egy Brájen élete részlet ugrott be: Szex, szex, csak a szex jár a fejében.)
Ettől függetlenül érthetőek ezek a reakcióik, hiszen hosszú ideig vártak egymásra, aztán befogják őket, ott vannak összezárva és semmit nem tudnak csinálni. Tényleg őrjítő.
Másfelől a DoD amit akar az eléggé etikátlan. Minden szempontból.
Sajnos, ahogy minden könyvnek, ennek is vannak áldozatai. Van akit nagyon sajnáltam és van aki esetében perverz vigyor ült ki az arcomra és olyan érzésem volt, hogy végre.... Komolyan, egyik szereplő már nagyon irritált, mert egyszerűen már nem bírtam elviselni a sok gerinctelen cselekedetét és viselkedését.

Szerintem a részeket összevetve nem lett rossz, imádom a sorozatot, talán egy hangyányival gyengébb az Opáltól, mindenesetre rajongóként szemet hunytam ezek felett. Az egész történet, egyben kerek.

Ha valaki szeretne egy eredeti, igazi, original Daemonos háttérképet, akkor kattintson ide és már nyomhatja is a beállításokat. ... IDE!

NYEREMÉNYJÁTÉK:

Daemon nem egyszerűen egy űrlény, de egy olyan, aki közöttünk él.
A mostani nyereményjátékban nincs más dolgotok, mint a képek alapján kitalálni melyik sorozatról van szó. Mindegyik kép egy-egy sci-fi, földönkívülis sorozatot takar, amit itthon is láthattatok.



(A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! A levélben való kiértesítést követően, ha a nyertes nem válaszol 72 órán belül, akkor új nyertest sorsolunk.)

A mai kép az egyik kultikus sci-fi sorozathoz fűződik. 
Az alap sorozat címére vagyunk kíváncsiak, későbbi spin-offjában is benne van ez a cím. (Angolul és magyarul is írhatjátok) Egy időben rendszeresen emlegettem, hogy a titkos Goa'uldom ezt vagy azt súgja a Luxen sorozattal kapcsolatban... 
Nah ez a Goa'uld honnan jött? :D





A turné állomásai:

11/25 Deszy könyvajánlója
11/27 Media Addict
11/29 Angelika blogja
12/01 Insane Life
12/05 Kelly & Lupi olvas
12/06 Dreamworld

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése