Ads

Sylvain Reynard - Gabriel’s Redemptation


Sylvain Reynard


Gabriel’s Redemptation


(Gabriel's Inferno 3.)
Kiadó: Berkley
Besorolás: Felnőtt
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2013
Olvasott nyelv: angol
Oldalszám: 477 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9780425266519
Pont: 3/5
  Professor Gabriel Emerson has left his position at the University of Toronto to embark on a new life with his beloved Julianne. Together, he’s confident that they can face any challenge. And he’s eager to become a father.

But Julianne’s graduate program threatens Gabriel’s plans, as the pressures of being a student become all consuming. When she is given the honor of presenting an academic lecture at Oxford, Gabriel is forced to confront her about the subject of her presentation – research that conflicts with his own. And in Oxford, several individuals from their past appear, including an old nemesis intent on humiliating Julia and exposing one of Gabriel’s darkest secrets.

In an effort to confront his remaining demons, Gabriel begins a quest to discover more about his biological parents, beginning a chain of events that has startling repercussions for himself, Julianne, and his hope of having a family.

Nagy kedvencem ez a sorozat, már írtam a többi részéről is, de a harmadikra csak most volt időm. Valahogy nem is sajnálom, hogy nem vettem elő előbb. Amennyire imádtam az első és második kötetet annyira untam ezt.

A karakterek boldogan élnek, nincsenek nagyobb konfliktusok, mint az előzőekben. Julia élete is kezd helyrerázódni, egyetlen probléma merül fel, hogy legyen-e gyerek vagy sem. Gabriel szeretne, Julia meg nem. Na és erről szól az egész könyv. Az előzőekben feltűntek régi szeretők, valami probléma adódott, itt semmi. Egyetlen problémáról szól az egész könyv. Nem, ez a harmadik könyv nem kellett volna…

Julia karaktere sokat fejlődik, most már végre sarkára áll és igen, végre kimeri nyilvánítani a gondolatait. Habár néha fel tudta húzni az agyamat, amikor átesik a ló másik oldalára és Gabrielt olyanokért szidja le, amiről nem is tehet. Sokszor teljesen jogtalanul. Ezt leszámítva kellemes karakter lett belőle, csak sokszor rájön a rigolya.

Gabriel tartja az eddig megismert színvonalat. Kulturális, makacs, akaratos és néha ezzel kikészíti feleségét. Vele továbbra sem voltak problémáim, szerintem ő viselkedett a leglogikusabban mindenki közül. A családja egy részéről kiderül nem szemét annyira, amennyire annak tűnnek és valójában az apja nem is gyűlölte.

Igazából a történetről nem tudok annyi mindent kifejteni. Gabriel és Julia civakodása állt a középpontba és ezen kívül mindenki babát akart vagy becsúszott a gyerek. A régi ellenségek is feltűnnek, de csak rövid időre, például Christina lett volna a legjobb konfliktusokozó, erre az elején likvidálják. Ugyan ez történik Paullal, aki nemes egyszerűséggel a kötet elején kiírja magát, meg a többi ellenséget is megemlítik, ám a legtöbbször el is tűnnek, Paulina is egy levéllel letudja magát. Egyszóval egy kicsit csalódtam a kötetben, ennél többet vártam.
Az előző kettő irodalmisága és kulturális fogalmisága itt is megjelenik, de ez sem tudta elvonni a figyelmemet arról, hogy a történet lapos volt.


Ha szereted a sorozatot, esetleg épp egy „boldogság utáni civakodásos, de szeretjük egymást” könyvre vágysz, akkor hajrá. Személy szerint nem éreztem annyira színvonalasnak, mint az előző kettőt, a fülszövege pedig elmeséli az egész könyvet…


   Sorozat részei:

3. Gabriel's Redemption (még nincs magyar cím)


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése